zaman belajar da abeh! yeay jom tanam anggur.


ASSALAMUALAIKUM.
hi semua. lama gila xjenguk diari ni ha. dah berdebu. almaklumlah tahun ni tahun terakhir bergelar penuntut di IPGKTB. alhamdulilah. dah sebulan bergelar penggangur. perasaan da abeh balajar ni ya allah hanya tuhan sahaja yg tahu. 5 tahun 1/2 ddk belajar jauh dkt penang. macam2 perasaan. suka sedih meraung-raung cam org gila n mcm2 aku alami sepanjang dok sana. tak snagka, aku berjaya tempuh segalanya. syukur. mak ayah  atok nenek adik abg pakcik makcik n kawan2 yang banyak support dari segi kewangan motivasi dan sebagainya. thanks a lot. umm okla nothing much to say bcoz im really busy even skrg ak penggangur. yela,mana taknya, siang malam bz jaga anak sedara. but its okay sbb tu semua pengalaman untuk aku jadi mother in the future right.. so, ak dah tahu betapa penatnya bergelar seorang ibu ni. okla nk uruskan my baby. see u soon diarihati. banyak lagi benda nak story. kbye,

nah.aku belanja gambar pre graduation night geng gila 
event ni just utk kita2 je. kami suka makan n suka nyanyi at the same time so we all think this is the perfect place utk org macam kami, hat ni ni ktorg buat dkt redbox gurney penang. u guys boleh request depa utk decorate. apepon ktorg sgt puas hati n happy sgt2.











  




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Aku rindu

Aku rindu..rindu pada deruan ombak. Pada ketenangan dan semua kenangan.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Pilihan

Dalam dilema.. mana satu harus ku kejar dan mana satu harus aku pertahankan .. mana satu keutamaan bagiku? Adakah kiranya ak mengambil langkah ini aku akan bahagia?entah.aku keliru. Biar saja masa dan ketika yang menentukannya. Hanya berserah pada allah.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

trip pulau perhentian


bismillah.
 ha lupa nk cite pasal trip ak n the geng g pulau perhentian hulan 5 aritu. trip ni xdisangka2 tau. dengan duit ckup2 je ktorg redah je g perhentian tu. sebab mmg dari zaman foundation lagi ktorg da tanam impian nk g perhentian before abeh blaja, n this year mmg tahun terakhir ktorg.  berbekal bajet rm 600 seorang kami selamat pergi dan balik selama 3hari 2malam ke pulau perhentian dengan jayanya. haha. trip ktorg ni dari penang ke kuala terengganu tau. 

so, this is our itinerary dari penang ke pulau perhentian

khamis (12/5/2016)- ahad (5/5/2016)
9 pm bergerak dari stesen bus butterwoth ke besut.sampai di besut jam 4 pagi jumaat tu rasanya kul 4 sbb da. lupa dah.hahaha. ktorg duduk dkt office travel agensi tu sampai subuh, lepas subuh gi solat dgn area pekan besut tu jalan kaki je, lps tu jalan2 kat area pekan n then pkul 8 kotorg kena get readdy naik bot/ ferry g pulau perhentian kecil. dkt perhentian ni ada dua pulau besor n kecil. perhentian besor sesuai untuk yang suka berparti n rasa gaya percutian ala2 mewah kalau dkt perhentian kecil ni kawasan perkampungan. so murahla skit homestay or hotel2 dkt sini. ktorg amik perhentian kecil bukan setakat nak jimatkan kos tp untuk keselematan jgk sbb mostly yang ddk perhentian besar adalah orang asing. malam2 depa akan berparti minum arak. so ktorg ni penakut skit,takot apa2 jadi. tu yg pilih perhentian kecil. 

naik bot dalam lebih kurang 30 minit rasanya.then sampai la ke pulau perhentian kecil. sampai dalam jam 9.30 pagi. 







ktorg check in rehat n then petang g snorkelling kat taman laut. hat ni kami amek pakej tau. seorang RM325 rasanya dgn MJ TRAVEL.  pakej ni INCLUDE makan breakfast, lunch, dinner, homestay, equipment snorkelling,boat fee utk pergi balik n pergi snorkelling. pada hari kedua, ready utk pergi snorkelling 3-4 tempat dari pagi jam 8 pagi sampai tengahari jam 12. n then utk hari ketiga ktorg tambah trip snorkelling ke teluk kk  so tambah rm25 seorang. 













hari kedua tu, petang tu kami pi tgok kincir angin. hat ni la yg kami tambah duit  rm20 pergi balik. kincir angin ni dkt area perhentian besar. kalau hampa nak trackking pon boleh. depa habaq dalam 2-3 jam kot sehala.hoho. kami xsanggup. sebab xde pemandu. xkan la kami nak trackking bertiga. kalau jadi apa2 bahaya kot. so better naik je bot.,sbb sampai dkt pulau besar tu hampa kena mendaki jgk. tapi sat ja la dlm 10-15 minit. 


















ahad petang tu ktorg gerak balik dr perhentian kecil naik bot yg trip last iaitu jam 4 petang. sampai besut ktorg jalan2 lagi p beli kopok losong dkt sempadan kelantan n ganu. apa ntah nama tempat tu aku dah lupa. tapi serius tempat tu best gila. before korg shopping kopok2 diorg akan bg korg rasa kopok free, makan byk2 pon xpe. free ja. tapi seriusla sedap gila weyh... rugi kalau korg dtg besut tapi xgi situ. kalau korg nak g, just tnye je org area besut sempadan klantan n ganu. depa tau la. mmg tmpt tu femes giler. dari pekan besut ke sempadan tu lebih krug 5 mnit je pun weyh.. dekat. ktorg ni pi sana naik keta sorg pkcik yg dok keja travel agensi ktorg tu. free ja. hehehe. lps shopping, ktorg relax semula dkt office travel agensi sementara tgu bus balik ke penang pkul 9 malam. alhamdulilah kita org selamat sampai penang jam 5 pagi. apepon mmg happy n puasa hati gila la p perhentian kali ni. tapi satu je aku nak ingatkan korg plislah bawak sunblock banyak2. disebabkan ktorg tertinggal sunblock abeh buka ktorg terbakor. balik dr perhentian tu ktorg ada exam tau. rmi dok tegur muka terbakor cm hape ntah. serius teruk gila weyh... nak nangis rasa. masa tu mcm menyesal gila dok hari2 g snorkelling je. so korang jgn jd macam aku plis la bawak sunblock n segala mak nenek utk protect kulit kotg tu okey!.

nah, ni full kos aku p perhentian.
bas pergi balik butterworh-besut = RM 70
PAKEJ MJ = RM 320
TAMBAHAN TRIP SNORKELLING KE TELUK KK = RM 25
TAMBAHAN BOT PERGI BALIK KE KINCIR ANGIN= RM 20
SOURVENIR=RM 60
MAKAN2  =RM 70
TOTAL=RM565
BALANCE RM 35

nampak tak siap ada balance lagi tau. hehe.
oklah next trip aku adalah sabah. aku nak pusing-pusing satu malaysia n then baru p melancong luar negara. bagi aku dkt malaysia ni banyak lagi tempat menarik yg ak x explore. maybe luar negara tu aku tgu my future husband la bwk. jimat skit duit aku.hahahaha.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

New phone

assalamualaikum.
alhamdulilah dpt hp bru.
masih lg setia dfn oppo.oppo is the best for me. huawei pon not bad jgk...cntik2   rege pon cntik gak.hoho.tp bajet xbyk so dpt oppo pon syukur alhamdulilah...

well.bila ad hp bru ofcozla kne selpie bebanyak.hehe...maklumlah I kan gila
selpie.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

goodbye SKAM


Buismilah.
assalamualaikum.

alhamdulilah..tamat sudah praktikum yang terakhir ..lagi 1 semester nk abeh blaja..bakal meninggalkan penang. bakal meninggalkan ipg setelah 5 tahun 1/2 duduk di sni..pastinya aku rindu..sbb banyak kenangan suka dan duka disini...rindu dkt2 anak-anak didik SK AIR MERAH, SK HASHIM AWANG, SK SERI TASIK DAN SEKSYEN 7. walaupun selalu buat cikgu marah, buat cikgu membebel dan terjerit2 sampai hilang suara...tp cikgu tetap syg ampa sume...belajarlah rerajin anak2 oi...moga jd insan yg berguna..harap2 kita dpt jumpa lagi...all the best. 

sepanjang duduk di AIR MERAH, cikgu2 sume ramah mesra.. selesa dgn depa. rasa mcm ahli keluarga sendiri.lebih-lebih lagi masa di kem. sempoi abeh depa sume..pasti bakal merindui kak ani,,,guru pembimbing yg dah mcm emak sndri,slalu kongsi cerita, pgalaman n bg nasihat dan penguat semangat ketika nnood down...sayang kak ani sgt2...harap dpt jmpe lagilah..xlupa juga kak ta jugak... tq bagi kita org kain pasang yg sgt cantik...n ofkos cigu2 yang lain tq so much...byk dah ampa tolong kami...xkan kami lupa. moga kita jmpe lg..mungkin diwaktu dan ditempat lain..insyallah..

kat sk ni sume best... sk cantik, aktiviti gempak,jamuan jgn citelah,,,kat sk ni,,jamuan paling best...asyik makan je kojenyew..sodap2 plak tu..mne badan cheq xjadi belon..huhu...


cenderamata dr pihak sekolah....hadiah paling cute


with kak ta...


cikgu2 SKAM...cun melecun giteww

kelas 4 minat..

4 minat boys...


with my students 4 maju 

jejaka 4 maju

with 4 mantap...
paling suka dgn batrisha...comey..

SKAM..
SK PALING OHSEM!

JAMUA with my students... tq dear..

4 minat happening student..will missing u guys


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...