praktikum ends..



Bismillah, 
assalamualikum.. lama sudah tidak aku mencoret di blog ini rasanya.. nak kata life aku busy sejak dua menjak ini,,, tidak la juga. tp mungkin kerana tiada kesempatan untuk aku membuka blog ini dan mungkin juga kerana aku penat nak mencoret. yela, sepanjang sem ini penat rasanya asyik menulis dan mengarang ayat,, baru-baru ni aku baru sahaja habis praktikum fasa dua. syukur alhamdulilah... seriously, praktikum kali ini lebih mencabar daripada yang fasa satu punya, ffuhhhh...hanya mampu mengeluh dan mengeluh... huhuhu.. btw, aku lupa nk bagi tau, aku dah jumpa teman sehidup dan semati aku..agaknya lah ...harap2..hoho... walaupun macam2 daj jadi sepanjang perhubungan kami tapi aku bersyukur apa yang berlaku mematangkan aku dan yang paling penting buat aku sedar tentang pengorbanan dan lebih menghargai orang yang mencintai kita setulus hati.  segala yang terjadi sebelum aku bersamanya harus dan perlu aku lepaskan.. kerana apa yang ada dihadapan mata itu lebih utama. aku pernah menjadi bodoh dan rasanya tak perlu lagi aku terus menjadi bodoh. keputusan yang bijak perlu dibuat demi masa depan  hubungan aku yang sekarang. cukuplah sekali dia terluka kerana sikap ku ini, walaupun sukar luka itu untuk dirawat,,apa yg aku mampu buat adalah cuba menghargai dan menyayanginya sepenuh hati... biarlah ia kekal hingga akhir hayat. alangkah lebih indah jika dapat bersama hingga ke syurga. biarlah hubungan ini berakhir dengan sebuah ikatan perkahwinan. yang menghalalkan agar lebih diredhai allah. aku tau dan aku sedar, perjalanan masih lagi jauh...kita tak tahu apa yang akan berlaku pada masa hadapan, namun apa yang aku mampu buat adalah percaya  doa yang baik2 dan redha atas apa yang akan berlaku kelak.. insyallah jika ada usaha yang baik, pasti allah kabulkan...cuma cpt atau lambat. sama2 ye doakan . :)



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...