Permainan Tradisional


Bismillah.

place: padang bola jaring IPGKTB
Time: 7.00  am -12.00 pm
Date : 25/3/2015
organizer: sejarah, pc,sains



lect pon nak main jugak..


classmates

geng tarik upih

tarik upih... 
we all number 1..




new class of mine..
satu-satunya malay girl..hehe

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

lawatan di MSN Kedah


Bismillah.

Tempat: MSN KEDAH
Tarikh: 24/3/2015







thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

steamboat with familia


bismillah.

alhamdulilah cuti sekolah yang lalu dpt luangkan masa pergi makan2 dgn my big family. ada family abg es n adik ku zudin.. this is our second family gathering.. before ni sekali je pernah mkan sama2, itupun sebelum my little brother kawin. ofcoz imma happy person bila dpt tgok ahli keluarga dpt luangkan masa. ini je cara nk rptkan hbgn keluarga, hmm well before ni masing-masing separated. alhamdulilah, allah bagi peluang utk kami spend our time together.

 actually, da lama ajak ayah makan steamboat before ni tapi ayah jenis xsuka makan steamboat.dia lebih prefer makan nasi. maklumlah ayah tu tekak melayu, tapi anak-anak dia nie sume tekak western. eyh xjugak except for me k. aku ni sume boleh makan cuma aku paling suka lauk kampung, expecially sambal  belacan, sambal totok, pajeri terung, dan TEMPE. hehehe.. so xheranlah ramai yang panggil aku cik tempe..hari2 nak tempe. klo xdpt tempe rasa cam xselera je.. cuma nowdays aku dah kurg lah skit nk mencari..sbb dekat penang ni dah mmg susa nk dapat. kalau ada pon,org masak xsedap.xkena dgn selera aku. back to story, ayah aku yg xsuka mkn steamboat ntah tetiba je cuti kali tu ayah beria ajak..kedai steamboat tu dekat je dgn umah.. 5 minit je klo nk g. nama kedai tu RESTORAN LAGI BEST
dekat Taman GAYA okey. 

ni ha nama kedainya..

harga 
Dewasa: RM 25
Warga emas: RM 15 (if xsilap) hehe
kanak-kanak 7 tahun ke atas: RM 10 


 ni lah kedainya











rasa???
bagi aku biasa je,,,xdela sedap mana pon..tapi heran aku ramai nowh org.. dkt area situ pon ada lagi satu kedai steamboat.situ pon ramai org jgk,aku xpernah lagilah rasa. nama kedai tu RAWA STEAMBOAT. next time la aku rasa... 

korg tau x, balik je dari makan kat kedai ni, aku sorang kena muntah2. teruk gila. ntah apa yang aku makan smpi muntah2 xtaula..perut pun xselesa je.. yang peliknya, family aku yang lai elok je makan. xde pulak sakit perut ke or muntah2.. hmm..nasible perut aku ni mengada sgt.. picky sgt org kata. xbole mkn pelik2 or macam2 sgt nanti habis muntah2 and angin satu badan.huhu

oklah guys, thats all my story. next time i will story again with another stories wokey, wait for me to review another restaurant. bubye. muahcikedd. 



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...