Pendakian Gunung Baling, Kedah.


bismlillah.
assalamualaikum dan pagi semua. hari ini aku just nak sharing about our activities on 1 february.. aktiviti hiking ini sebenarnya dirancang oleh sorang brader tu, siapa ntah nama dia. im not sure. but i just know he's from KL. aku and the geng iaitu budak maktab 17 orang rasanya includes abg senior yg dah posting dgn kawan dia. plus brader KL dgn kawan-kawan dia 5 orang.. 



one of he's friends adalah orang filipina. 

HENSEM. 

itu je aku boleh cakap. haha



back to our stories, pendakian kita org start dalam pukul 10.15 pagi..actually agak lambak sebenarnya tu. cuaca pulak sangat lah terik. then, we start hiking, serious talk aku cakap mmg susah nak hikin. sebab kawasan gunung ni berbatu-batu. so, agak bahaya sedikit. aku pulak yg masa tu hanya memakai kasut sneaker sahaja.,sebab aku ingat tempat hiking ni ada trek bertar ke mcm bukit mertajam. huhu.. aku asyik nak jatuh je. kuikui. kawan aku plak a.k.a rumet aku yg sdg demam pon ikot sekali sebenarnya, mula2 tu dia macam nak putus asa. tak mau dah nk sambung hiking. tp kita orang slow2 je hiking. nak buat macam mana kan? nak taknak kenalah naik jugak. xkan nak patah balik. rugi weyhhh...

dalam perjalan tu ada juak kami terserempak dengan sekumpulan makcik2..
perghh terkejut kot..
hebat betul depa.
kuat betol stamina diorang kan..
aku yg muda ni pon semput nak daki...
lepas tu ada lagi seorang pakcik ni, dia pakai selipar jepun je kot p naik gunung tu..
maybe sebab dah terbiasa kot..
dia pon orang kampung situ je so tak heran la kot.
katanya nak cari pucuk apa ntah..
aku pon xtau..


one of he hardest part.. actually tinggi jugak batu tu,,



yang ni baru suku je pendakian kami...
jauh lagi perjalanan woii



yang ni hampir smpi ke puncak





and atlast alhamdulilah kami berjaya sampai ke puncak. 
 Tada.....
arrived dalam pukul 12.30
so perjalanan hiking around 2 jam 15 minit..

fly fly fly~~





action kamen!!


geng2 hiking,,
da smpi puncak..
so relax sementara tunggu makanan siap dimasak oleh 2 org chef.


view from the top.
wow...
nice bebeyh

eyhh,, ada action kamen la kat sini,,
hikhik


langit, awan dan matahari di puncak gunung baling
subhanallah, indah ciptaaNYA 

TADA...
ni lah hasil masakan 2 org chef kita..
salmon grilled with fruit and salad
SEDAP.


after makan2 kami pon geraklah turun semula..sebab kami xsolat lagi..huhu. so kenalah turun awal. around 2.30 pm kami gerak and smpi kat bawah around 4pm.. 1 1/2 hour. 




0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...