CAFE HALAL DI ROUTE 9



ASSALAMUALAIKUM..
hye2.. 
today, nak cerita semalam punya cerita..kira nak throwback aktiviti semalam la ..
disebabkan semalam aku takda kelas, so aku dan rumet serta sorang lagi kawan kami cadang nak cari bahan kajian dekat arkib. gigih betol kita orang bertiga sebab pagi2 lagi around 7am dah keluar asrama pergi pulau. dari IPG nak ke jeti butterworth kita orang naik prebet and then we all naik feri. just RM 1.20 je okeyh for the fee. termasuk pergi dan balik and it takes around 25 minit untuk sampai ke jeti di georgetown. smpi sana pulak, kami ambil bus untuk ke komtar yang berharga RM 1.40. actually dekat je dari jeti nak ke komtar. jalan kaki pon boleh. jarak maybe lebih kurang 1.5 km. not really sure about the KM .. but aku sendiri pernah jalan kaki kot nak ke sana, and it took me 7 minit.. so xjauh la kan.. tapi disebabkan masa tu kami malas nak jalan so kami naik jela bas. hehe

after that sampai je komtar terus pergi arkib. maybe awl lagi. so pejabat xbuka lagi. we all kenalah tunggu. sementara menunggu tu pergi pusing2 sat kat area situ.. kot2 lah terjumpa JO.. HAHA
tapi xdepon,, malang kan?sobsob
dah siap cari bahan, actually aku xde bahan, diorang je so aku ajak diorang pergi makan sebab aku dah lapar teruk.huhu
aku kalau bab makan im a little bit picky.
so, kalau xsedap. jangan harap aku nak makan. lagi2 kalau benda tu mahal.memang sebakul aku membebel. hahaha.nasiblah.bukan xbersyukur tapi bagi aku, aku ada hak kot sbb aku dah bayar. kalau xsedap sikit2 xpela lagi ni kalau memang xley nak telan tu acane?
by the way, nasib aku baik sebab hari tu makanan semua sedap dan aku sgt berpuas hati. 
benda pertama aku makan adalah sushi. aku tak ingat apa nama kedai tu. dia dekat 1 avenue. level 5. u guys yg suka sushi should try it. aku lupa nak amik gambor.huhu
harga pon tadelah mahal sgt.. still affordable for 1 pieces. ada yg RM1 untuk yg biasa .. yg lain2 mostly RM 2.40.. 

lepastu, aku makan mcd plak,,adoyai,,bebetol ternak lemak. actually aku just nak makan sundae je tapi TERBELI burger sekali,acanew tu??hahahaha
petang tu plak pergi makan dekat route 9. 
yang ni xdirancang okey..
kami sje je nak lepak dkt mne2 cafe yg halal tp xtau.. so jalan jela cari dekat area jalan chulia, nmpk mcm2 cafe yang superb nice tp mostly served alcohol.. huhu.. so non halal la.. tapi kami xputus asa, kami jalan lagi.. and kami jumpa this cafe

ROUTE 9 JALAN BISHOP

cafe ni HALAL okey!SO  kami bergegas masuk macam orang kena ligan. haha
masuk2 je aku teruja tgok interior design cafe ni. simple but yet nice. ada lukisan2 yg cantik.. 
see this










AND for MENU
main course dia chicken, fish, steak
mostly harga memang affordable.. murah sebenarnya untuk cafe yang stle mcm ni.
kalau nak jimat, boleh ambil set. just tambah RM 6 (MUSHROOM SOUP + ICE CREAM + LEMON TEA/PEACH TEA)
MURAH KAN???



 alfredo spageti


grilled chicken with mushroom soup





So kepada yang suka jalan-jalan cari makan korang boleh la singgah kedai ni okey. sangat berbaloi-baloi. yang paling seronok cafe ni TIADA TAX!

PLACE****
TASTE ****
PRICE ****
SERVICE ***** 
pelayan dia hensem hahaha

 nah aku bagi alamat. siap peta lagi supaya senang korang nak cari.
next time ak nak pergi lagi. nak try dish yg lain plak

Alamat :

Route 9
Address: 36 Bishop Street, 10200 Penang
Tel: 04-2639899

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...