happy weekend :)




BISMILLAH.

dah beberapa hari xtulis pape cerita,so nak sharing dkt u olls about my happy weekend.hehe
agenda utama dia adalah untuk merongeng-rongeng setelah dua minggu duduk terperap di maktab ni.
nak selalu keluar tak boleh sebab kereta xde,lg stu duit pon xdak,,kuikui, padahal slalu je mintak mak ayah duit,tapi xtau duit tu pi mana,,tau2 habis je.dalam mase dua minggu ni aku da berbelanja sebanyak 600 ringgit,,huhu,,banyak kan.sbb ue aku ckp duit belanja aku ni seribu.kalo nak harapkan elaun mmg xckup.so tpkse bgantung kat mak ayah..kesian plak dkt mreka,byk lg tanggungan mreka tp ak ni dok nyusahkan dorg je,,ape punya anak lah aku ni..so,aku harap kerajaan dapat naikan elaun aku,pliz ye NAJIB. n rosmah tlg jgn boros,hg ingt hg sorg nak bershoping ak pon nak jugak.share2 la dgn rakyat,hehe.

ahh...dok melalut je aku ni,
ok berbalik pada cerita tadi,masa cuti aku diluangkan dgn berjimba2 with bestie di sunway carnival.mne lagi kan nk lepak,,dah penang ni pon kecik,xde pe la sgt. tp kalo ad kreta bley la p jauh skit.ngeh2..
aktiviti pertama skali p tgok wyg.cerita DEVIL DUE! bunyik mcm seram je kan?emang seram pon,,cerita dia not bad. BEST weyh,, ak paling suka dgn watak suami pompuan mengandung ue,so sweet u olss. caring giler laki dia,even bini dia prangai entah pape pon dia still bley terima.aku salute giler arhh dgn lelaki yg mcm ue,,haihh kan untung kalo dpt suami cm tu,,,memang bersyukur sgt weyh,,,tapi tu kan dalam cerita mmg la sweet kalo realitinya?ada ke suami mcm tuh?ada ke?ada ke?macam xdekk jer..kuikui... adela kot...cuma susa nak jumpa,satu dalam seribu mungkin?

habeh citu tue, kami trus pi karok.ngeh2,eh2 tak tak sebenarnya sebleum tuh pi shopink dlu larh,,beli brg kasut, beg, n etc bagai.. wahhh macam bru kuar elaun je kami semua beli brg banyak brg,sbnyew masing baru lepas mengepau mak ayah,haha. tapi bukan beli brg bukan2 beli brg untuk UB jugak.
lps tuh baru la karok,habis kuar suara jantan semua,haha.

apepon,hari tu mmg best giler.paus hati keluar dgn mereka. seronok tak terkata,kalo ad chom mesti lg best, tapi dalan seronok2 tuh ad yg xseronok gak,salah staunya masa nak tgok wayang,ada dua org amcik ni dahla dduk seat org lps tu buat muka xbersalah dia suo kita ddk tmpt lain,,ewah2 macik,kita org beli seat tu kot,awat macik nak suo kt org ddk tempat lain,macam kt ni plak yg tak tau mne tempat ktorg sbnyew.bengang siot dgn macik ue,malu kot dgn org sekeliling.lps ue, macik ue bley plak kan xsilent phone dia,perghhh memekak siot,macik ni aku rasa mesti org kampung yg first time tgok wyg la..tu yg prangai cm ue,,so moralnya disini, cepat2la masuk pwgm,nanti ad macik tua rembat seat hampa.kuikui..

okeyla,,rasanya itu je kot nak cerita,dah pjg lebar stories ak ni ha, bley jd script writer dah ni..hehe
okla cikdiarihati,see u again.tgu nukilan yg seterusnya yer. :)
 dan sempena 12 rabiulawal ni aku nak ucapkan

 SALAM MAULIDUR RASUL  

Sabda RASULULLAH SAW, "Sesiapa yang menghidupkan SUNNAHKU, Maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia akan bersama samaku didalam SYURGA". (Riwayat Al Sajary daripada Al Anas)

"Sesungguhnya orang yang paling dekat denganku pada hari KIAMAT adalah orang yang paling banyak BERSELAWAT kepadaKU"

ALLAHUMMA SOLLI'ALA MUHAMMAD, WA'ALA HALIHIWASOBBIHI WASALAM.
.





tertanya pada diri apa bukti kecintaan aku pada nabi?

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...