happy tuesday with my love



bismillah.


sempena cuti yg lalu,iaitu pd ari selasa tanggal 14hb we olss pi berjalan2 disekitar pulauuu,,yihaa,hehe..sje je buang masa yg ada ni,,bulan ni byk sgt cuti smpi xtau nak wtpe,so ksempatan yg ada my sis ajakla pi jejalan kat area batu ferringhi ..lps tu lepak kat street quays kot nmenyew,,entahla ak pon xpasti,yg pasti tmpat tu sgt cantik,ada kapal2 n tempat untuk bershoping! hehe,nasib baik elaun xkuar lg kalau x habis satu kedai ak borong..kihkih,,,kemain u olss,biasalah nama pon perempuan,,

after pusing2 kat situ kami trus pi qb plak,,semata2 nak solat ,,sbb spjg kat area feringgi tu xnmpk pon msjid so kami buat kptsn pi la qb.lps tu boleyh la  jejalan kt situ kan,,boleh juga cuci mata,hihik,,*gatal. SEMPAT lagi gitu,,,kemudia,dah solat n makan yg ringan2 kami pi plak kebun bunga,spjg perjalann nak pi sne,perghhh jlan kemain lagi sesak,,almaklumlah thaipusam kan nk dkt,so kaum2 india buat psediaan nk buat pesta dia,,seram weyh kalo tgok dorg berarak smyg entah ap lg ntah dorg buat,ak pon xtau,,yg ak perasan masa dorg berarak  tu dorg makan kuih laddu n kek batik..kek batk??? tu aku pelik,,asal kek batik?maju ek dorg skrg,,hehe..

smpi kat kebun bunga tu je nampak la plak byk beruk2 tgah  bergayut la main kejar2 la,,aishh mcm2 betul peel beruk2 tu,,pent ak tgok telatah mereka,,actually kat situ xbest mne pon,,bosan,,kalo nk pi jog kt situ oklah kot,dah kbuhsanan kt situ kami trus pi 1 avenue untk solat dan makan lg,hehe,,,kemudian destinasi terakhir hari itu adalah ke padang kota,bukan pe tringin nk mkn pasemboq.lama kot xmkn,,,tekak ni da mcm org mgidam plak,,hee.. igtkan lps u nk balik tp ttbe terniat nak pi uptown,sje nk tgok2 kot2 ad benda bley beli,,hehe,,tapi malang tidak berbauu,,,,hujan trun dgn lebatnya wktu tue,,oh myy,,,musnah impian ku nak beli tudung,,kuikui,,,kesudahanya smpi maktab dlm kul 10stgh..hoho,,13 jam kot kuar,,aiyoyo,,smpi je mktb badan pon da letih n kne tdo cpt sbb esoknya ad UB.huhu





















0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...