sign contract with PROTON ! :)


Bismillah
alhamdulilah syukur.
atas kemenangan ini.
tak sia2 pergi karnival proton di juru tadi petang.
diSamping dapat cuci mata dapat juga bermain game kereta, bermain belon amik gambar dgn kereta2 dan yang paling penting ktorg menang pertandingan 1,2,3 smile yang dianjurkan pihak proton. kiranya gambar kitaorg ni gambar senyuman paling menawan ,,hehe,,tak sangka muka mcm ktorg ni pon ada nilainya jugak.ekeke,bangga sebentar.
dan nak tau apa hadiahnya?/
jeng jeng jeng.
tettt~
apa dia?
rahsia.
dan secara tak langsung kami bakal sign contract dgn proton.
makanya wajah kami adalah wajah model proton akan dtg,,kihkih
*perasan sekejap
apepon ptg tadi mmg TERBAIK. 
tq buddies kerana meluangkan masa bersama.


\
MODEL proton...
ekekeke~
*perasan kau!

winningpic contest KARNIVAL PROTON
1,2,3 smile :)

buddies

RETIS manelah ni..
syok sendiri
kesianyew kau

dinner treat ..
SR <3
mee soba x sodap..
uweekk
xsesuai dgn tekakku



xjumpa pon org kaya,
kalo xbley jd laki,
haha
sengal!

25 JAN 2014

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

luahan hati seorang wanita



bismillah,
#copypaste from 

~✿ Bila kehadiranku MENGGANGGU hatinya,
tidak membawa KEBAIKAN padanya,
maka Kau pisahkanlah kami biarpun kami terluka..

~✿ Bila aku TIDAK LAYAK dan bukan yang terbaik untuknya..
maka Kau jauhkanlah aku darinya..

~✿ Bila bukan aku yang TERTULIS untuk melengkapkan separuh dari agamanya,
maka JARAKKAN kami agar tidak timbul rasa yang mengundang KECEWA..

Amin Ya Rabbal Alamin..



a story of mine.
bila,seseorang terlalu letih menanti
 kadang kadang dia ingin berputus asa
namun semakin kuat dia ingin berputus asa
 semakin kuat pula dugaan yang dilaluinya
semakin hari semakin sukar untuk melupakan
kenangan denganya sentiasa segar diingatan
wajahnya sentiasa hadir dikala malam mahupun siang,
dikala tidur maupun terjaga,

kini,dia nekad
tak sanggup rasanya 
apabila diri dicaci,diherdik dan dipandang rendah 
oleh insan disekelilingnya
maruahnya sebagai seorang wanita harus dijaga
tidak sewenanagnya dipijak-pijak dan diperlekehkan
dia yang dulu bukan yang sekarang
dia 
wanita yang perlu belajar erti kehidupan sebenar
dia harus berdepan dengan
REALITI BUKANNYA MIMPI

bangkitlah,bangunlah
dari angan-anganmu
dari mimpi-mimpimu



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

22 JANUARY


BISMILLAH.
Alhamdulilah,syukur kepada yang maha esa.masih lagi dipanjangkan umur meskipun diri ini seringkali alpa dengan tuntutannya.usia bertambah lagi setahun.namun tahap kematangan masih pada aras yg sama. entah bila aku akan berubah.menjadi lebih matang.menjadi lebih baik.aku akan terus mencuba kerana peluang sentiasa terbuka luas untuk aku,cuma  tekad untuk melakukanya atau tidak. 

kepada mak ayah
terima kasih.arigato.gamsahamnida.thankyou,
kerana melahirkan dan membesarkan serta mendidik aku sehingga kini
terlalu besar pengorbanan seorang ibu,
terlalu besar tanggungjawab mereka untuk mendidik anak yang satu ini.
aku akui aku agak nakal
aku seringkali menimbulkan kerisauan dihati mereka.
aku selalu je menyusahkan mereka.
maafkan kakak.
akak janji pada mak ayah akak akan cuba untuk perbaiki segalanya
akak akan berusaha menjadi anak yang solehah dan menjadi kebanggaan makayah
jasa dan pengorbanan mak ayah hanya mampu dibalas dengan doa didalam setiap sujudku.
percayalah,kasih sygku tiada batas untukmu mak ayah.


buat sahabatku
terima kasih sbb telah buat yang terbaik untukku
terima kasih kerana selalu mengingatkan tika aku kealpaan 
tq sebab sentiasa ada
kadangkala aku seperti tak menghargai korang 
tapi hakikatnya
aku sygkan korg
aku perlukan korang
dgn korang la  aku bergurau senda
dengan korang aku bergelak tawa
dgn korg aku bergaduh
dengan korang aku terasa hati
dengan korang aku ketawa dan menangis
segala-galanya dengan korang
terima kasih kerana pernah hadir dlm hidup aku
ingatla andai suatu masa takdir memisahkan kita 
aku berharap kita akan berjumpa semula kelak di syurganya.


buat teman2 yang lain,terima kasih sbb ingat dan wish bufday aku.
doa2 anda aku ameenkan,moga2 ia diperkenankan oleh yang maha esa.

letter from my sis

a gift from classmate

 quotes from her


 me and my sis
naziera

she gave so much presents
tq sis

tak lupa buat sahabat
sama ada yg dekat maupun yg jauh dimata
anda tak pernah sekalipun aku lupa
aku selalu ingat kat korg,
cuma masa jarak dan waktu xmengizinkan kita untuk bertemu.

sahabat2 yang turut sama menyambut ulangtahun kelahiran,ucapan selamat hari lahir dariku n aku doakan moga sentiasa kalian dirahmati allah.
stay bless stay cool and keep be urself no matter what happen coz i love the way u are
*ohmaigodd broken english.
lantakla weyhh 
hihik
 


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

lawatan ke sekolah mengkuang!


Bismillah.
pada hari rabu yg lepas, wktu kls pengurusan dalam bilik darjah,ak sekelas telah pi melawat sekolah mengkuang,nuh dkt selekoh nak masuk maktab ue,,xjauh pon,,dkt ja,,jalan kaki pun bley smpi,tapi disebabkan pi dgn lect kami kne la naik bus,takot la pape jd mse dlm pjlnn nanti susa plak kan,,tujuan p  skolah tu sbnyew nak laksankan salah satu tugasan kami iaitu buat pemerhatian ke atas budak sekolah n peranan guru dlm kelas tu cmne,

Msa kami otw nak pi tu entah cmne bley plak dua ekor mamat ttgal,cmne lah ak xperasan,padahal ak da kira wktu tu,,ingatkan da ckup rupanya xckup,,xpasal2 kne tinggal,lecy plak dah membebel sbb dorg lambat,,ak ni terpaksa la menandah telinga apa yg dia kata,,kuikuik...samapi ja kat sekolah, kami diberi arahan untuk tinjau sekitar sekolah,,ala rupa dia sme je mcm kt buat pbs kat sekolah tu,tap jadi susah bila kat sekolah tu cikgu2 xmau bg kejersama,masing kerek nauzubillah,tak tau lah awt dorg ley jd cm tu,,kdekot not,org nak wt pemerhatian pon  depa xbg masuk,xpe2,,nanti aku report kat kementerian,bru pdn muka kor,*aiseh,,nak main report pula ak ni,,mcm la suara ak ni didengari..kuikui.kesian.

sebenarnya kat sekolah tu,kami sume xdela wt pemerhatian sgt,,,masing2 sibuk bergambor je..yela mana tidaknya nak masuk kls xbag,so kami nk wtpe jekan? amik jela gambor,,lagi plak bdk kelas aku ni mmg giler posing,,hee,,kalah model u olss...
dah penat bergambor, masing2 dok lah borak2 lepak kat depan guard,kesian mcik n pcik guard ue,msti tgangu dgor suara kt org yg memekak ni ha,,soi ea macik n pacik sekalian,,ampuni kami dong.
apepun lawatan tu tetap AWESOME! hehe

my group



student tahun 6

jejaka terhangit,,kihkih



sweet smile babe..

classmate yg cunz berlaka

ap kedehal la mamat sorg tu hoi,,,
posing pepelik je,,
nilah gelagat bdk sejarah,,mcm2 peel

what were looking at?

peace setiao wktu,
walau ad kesedihan dlm hati
senyuman xsekali lekang dibibir

mereka yg terhebat :)

pabila ketua2 berdiskusi

sesi taklimat dr pensyarah kpd penyelia subjek

my KK.
FAHMI ASRI

awek2 cunz,,
*opss cun ke,,boleyh la kan,,hee

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

happy tuesday with my love



bismillah.


sempena cuti yg lalu,iaitu pd ari selasa tanggal 14hb we olss pi berjalan2 disekitar pulauuu,,yihaa,hehe..sje je buang masa yg ada ni,,bulan ni byk sgt cuti smpi xtau nak wtpe,so ksempatan yg ada my sis ajakla pi jejalan kat area batu ferringhi ..lps tu lepak kat street quays kot nmenyew,,entahla ak pon xpasti,yg pasti tmpat tu sgt cantik,ada kapal2 n tempat untuk bershoping! hehe,nasib baik elaun xkuar lg kalau x habis satu kedai ak borong..kihkih,,,kemain u olss,biasalah nama pon perempuan,,

after pusing2 kat situ kami trus pi qb plak,,semata2 nak solat ,,sbb spjg kat area feringgi tu xnmpk pon msjid so kami buat kptsn pi la qb.lps tu boleyh la  jejalan kt situ kan,,boleh juga cuci mata,hihik,,*gatal. SEMPAT lagi gitu,,,kemudia,dah solat n makan yg ringan2 kami pi plak kebun bunga,spjg perjalann nak pi sne,perghhh jlan kemain lagi sesak,,almaklumlah thaipusam kan nk dkt,so kaum2 india buat psediaan nk buat pesta dia,,seram weyh kalo tgok dorg berarak smyg entah ap lg ntah dorg buat,ak pon xtau,,yg ak perasan masa dorg berarak  tu dorg makan kuih laddu n kek batik..kek batk??? tu aku pelik,,asal kek batik?maju ek dorg skrg,,hehe..

smpi kat kebun bunga tu je nampak la plak byk beruk2 tgah  bergayut la main kejar2 la,,aishh mcm2 betul peel beruk2 tu,,pent ak tgok telatah mereka,,actually kat situ xbest mne pon,,bosan,,kalo nk pi jog kt situ oklah kot,dah kbuhsanan kt situ kami trus pi 1 avenue untk solat dan makan lg,hehe,,,kemudian destinasi terakhir hari itu adalah ke padang kota,bukan pe tringin nk mkn pasemboq.lama kot xmkn,,,tekak ni da mcm org mgidam plak,,hee.. igtkan lps u nk balik tp ttbe terniat nak pi uptown,sje nk tgok2 kot2 ad benda bley beli,,hehe,,tapi malang tidak berbauu,,,,hujan trun dgn lebatnya wktu tue,,oh myy,,,musnah impian ku nak beli tudung,,kuikui,,,kesudahanya smpi maktab dlm kul 10stgh..hoho,,13 jam kot kuar,,aiyoyo,,smpi je mktb badan pon da letih n kne tdo cpt sbb esoknya ad UB.huhu






















thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

happy weekend :)




BISMILLAH.

dah beberapa hari xtulis pape cerita,so nak sharing dkt u olls about my happy weekend.hehe
agenda utama dia adalah untuk merongeng-rongeng setelah dua minggu duduk terperap di maktab ni.
nak selalu keluar tak boleh sebab kereta xde,lg stu duit pon xdak,,kuikui, padahal slalu je mintak mak ayah duit,tapi xtau duit tu pi mana,,tau2 habis je.dalam mase dua minggu ni aku da berbelanja sebanyak 600 ringgit,,huhu,,banyak kan.sbb ue aku ckp duit belanja aku ni seribu.kalo nak harapkan elaun mmg xckup.so tpkse bgantung kat mak ayah..kesian plak dkt mreka,byk lg tanggungan mreka tp ak ni dok nyusahkan dorg je,,ape punya anak lah aku ni..so,aku harap kerajaan dapat naikan elaun aku,pliz ye NAJIB. n rosmah tlg jgn boros,hg ingt hg sorg nak bershoping ak pon nak jugak.share2 la dgn rakyat,hehe.

ahh...dok melalut je aku ni,
ok berbalik pada cerita tadi,masa cuti aku diluangkan dgn berjimba2 with bestie di sunway carnival.mne lagi kan nk lepak,,dah penang ni pon kecik,xde pe la sgt. tp kalo ad kreta bley la p jauh skit.ngeh2..
aktiviti pertama skali p tgok wyg.cerita DEVIL DUE! bunyik mcm seram je kan?emang seram pon,,cerita dia not bad. BEST weyh,, ak paling suka dgn watak suami pompuan mengandung ue,so sweet u olss. caring giler laki dia,even bini dia prangai entah pape pon dia still bley terima.aku salute giler arhh dgn lelaki yg mcm ue,,haihh kan untung kalo dpt suami cm tu,,,memang bersyukur sgt weyh,,,tapi tu kan dalam cerita mmg la sweet kalo realitinya?ada ke suami mcm tuh?ada ke?ada ke?macam xdekk jer..kuikui... adela kot...cuma susa nak jumpa,satu dalam seribu mungkin?

habeh citu tue, kami trus pi karok.ngeh2,eh2 tak tak sebenarnya sebleum tuh pi shopink dlu larh,,beli brg kasut, beg, n etc bagai.. wahhh macam bru kuar elaun je kami semua beli brg banyak brg,sbnyew masing baru lepas mengepau mak ayah,haha. tapi bukan beli brg bukan2 beli brg untuk UB jugak.
lps tuh baru la karok,habis kuar suara jantan semua,haha.

apepon,hari tu mmg best giler.paus hati keluar dgn mereka. seronok tak terkata,kalo ad chom mesti lg best, tapi dalan seronok2 tuh ad yg xseronok gak,salah staunya masa nak tgok wayang,ada dua org amcik ni dahla dduk seat org lps tu buat muka xbersalah dia suo kita ddk tmpt lain,,ewah2 macik,kita org beli seat tu kot,awat macik nak suo kt org ddk tempat lain,macam kt ni plak yg tak tau mne tempat ktorg sbnyew.bengang siot dgn macik ue,malu kot dgn org sekeliling.lps ue, macik ue bley plak kan xsilent phone dia,perghhh memekak siot,macik ni aku rasa mesti org kampung yg first time tgok wyg la..tu yg prangai cm ue,,so moralnya disini, cepat2la masuk pwgm,nanti ad macik tua rembat seat hampa.kuikui..

okeyla,,rasanya itu je kot nak cerita,dah pjg lebar stories ak ni ha, bley jd script writer dah ni..hehe
okla cikdiarihati,see u again.tgu nukilan yg seterusnya yer. :)
 dan sempena 12 rabiulawal ni aku nak ucapkan

 SALAM MAULIDUR RASUL  

Sabda RASULULLAH SAW, "Sesiapa yang menghidupkan SUNNAHKU, Maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia akan bersama samaku didalam SYURGA". (Riwayat Al Sajary daripada Al Anas)

"Sesungguhnya orang yang paling dekat denganku pada hari KIAMAT adalah orang yang paling banyak BERSELAWAT kepadaKU"

ALLAHUMMA SOLLI'ALA MUHAMMAD, WA'ALA HALIHIWASOBBIHI WASALAM.
.





tertanya pada diri apa bukti kecintaan aku pada nabi?

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

happy


bismillah.

aku bahagia.
bahagia.
tak tau nak terangkan bagaimana.
apa yg aku rasa sekarang adalah kebahagiaan
walaupun xmemiliki apa yg aku idamkan,
aku tetap bahagia
sebab aku dapat lupakan segalanya.
nyata,
semakin hari aku semakin melupakan
baguslah kan 
:)


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

flashback 2013


Assalamualaikum

flashback to 2013..
perjalanan bakal guru
ianya...berliku-liku
namun kami tetap gagah menempuhi segalanya.
agar cita-cita kami tercapai

SEMESTER 1
2013

bacaan yasin kelas

BIG with TESL kelas

BIG 









hari sukan maktab





masa untuk pulang ke rumah :)


dinner together

merentas desa




perbincangan kls sejarah

suka suki

berhujung minggu di taman negara 
















wedding mama wan



SEMESTER 2
2013

  



























































2013 
ENDING
with such a precious memories.
never forgettable.






thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...