EVERYDAY i do



bismillah.

 ya allah rindunya,, mana mungkin tak rindu?terlalu-lau rindu,
tak dapat lagi nak gambarkan mcm mne..
xpe2..
doa je banyak2.
moga2 orang yang dirindui turut merasainya.
ALFATIHAH. 


hukhuk*
sedih T_T

sambil2 tuh  ari2 dok dengar lagu TETAP MENANTIMU by NOMAD.

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untuk mengerti
Dari semua hidupmu yang ku mimpikan
Kan ku hapus semua menjadi indah

Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu

and lagu JODOH PASTI BERTEMU by AFGAN


Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

I MISSU GRANNY 
KLFJ 

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

22/12/2013

Bismillahirahmanirahim

Tarikh keramat yg aku akan ingat smpi bila2.ak tak permah menjangka akan jadi mcm ni..sala paham pada awalnya menyebabkan pertelagahan yg besar. Jadi siasat dlu dgn cara yg berhemah bukan terus menterjah.aku tau ak ada silapnya tp sbnyew ianya bkn ksilapan tp ia adalah kbenaran cuma mereka tak mahu terima kebenaran itu.kerana mereka lebih tua dari aku so mereka hanya tau mereka sjelah yg betol.org tua ada juga buat silap tapi knpa xnak mgaku knp xnak mgiakan dan knp susah sgt nak terima apa yg diperkatkan oleh org muda mcm aku..adakah org muda xberhak nkbtegur org yg lebih tua?bukannya aku menegur secara kasar atau kurang hajar .ak menegur scara berhemah dan itu juga salah.

Benarlah, kadangkala kejujuran tidak lagi mampu mengatasi sgala pembohongan..tapi ak percaya kebenaran pasti terungkap.allah maha adil.org yg bijak pasti mampu utk menilai.and now mereka tahu siapa yg benar dan siapa yg salah..

Peristiwa ni ajar ak erti kedewasaan.aku jadi makin kuat makin sabar dan makin matang.aku bersyukur krana masih ad lagi insan yg teguh bdiri disisi ak dan memberi aku semangat dan kekuatan utk menghadapi dugaan yang berliku.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

STILL HOLIDAY! YEAAHH


ASSALAMUALAIKUM


ada masa-masa gelap dalam terangnya kehidupan, ada rasa sakit dalam kegembiraan, dan ada duri yang runcing dan  tajam pada setiap bunga MAWAR.

hello guys,,hello cik diarihati,,lama jugak menyepi,,,yela xtau nak post entry pe,,huhu,,,hari cuti pon dah tinggal sikit,,aku xrasa pe dah sbnyew cuti ni,,masa cuti byk dihabiskan dgn menjadi babysitter makcik2 sume,,anak cik paid, anak ucu, anak cik peni, n anak cik amal,,sumenyew kecik2 bila balik uma atok meriah giler,tapi aku seronok la dduk uma layan bebudak ue,penat ue mmg la pnt kan,, ha td orked baru je blik dr phg,,lama kot xjmpe dia,,kalo dulu muka dia mcm dyang senandung sekarang muka dia da mcm ahmoi taukk,,sepet giler mata dia,,,mcm anak cina weyhh,,,kompem lawo ni da beso,,harap2  la kan,,jgn jd cm ayah dia sudahla,,mcm dugong,,,haha..dalam waktu bz menjadi babysitter tp aku masih smpt lg FB memanjang,,hehe,,ala bukan buat pe pon,,,dok tgok kawan2 post ape,lepah tu dok jengok wall org tu..n kalo2 la tnampak dia online kan,,tp online ke dak sme je,,aku bukan berani nak tegor pon,,kuikui,,

sementara cuti masih ada ni ak nak pastikan ak kene puas berjalan2 kat JB ni,,,tpi kemna je nk jalan,,kat JB ni bukan best sgt pon...lain la kalau dok shah alam,,ari2 dok melepak ,,seronokk giler,,tambah2 ad kazen yg sekepala,,aihhh ni rindu plak kat depa2 sume,,,

ha lagi satu,,sejak hp aku hilang,,ak lost contact ngn kwn2 aku huhu sedihnya,da la rindu gegiler kat dorg,,sobsob,,,ak tak tau la sp la yg dok gatai tgn sgt curi hp aku tuh,,kalo yer pon nk curi,curi lah aku xheran pon tapi aku nak balik aku punya simcard la weyh,,,simcard tu penting taukk...mcm2 kngn aku dr num tepon ue,,sjk aku masuk ipg lg aku da pki num tu,,so ia amat bermakna la,,tmbh2 lg bila num tepon tu num nyew sedap,,perghh kuciwa gue .. sobsob

ha ad lg aku nak story ni,,aiyakk byk pulak story aku kali ni kan,,hehe,,almaklumlah da lme menyepi so byk le story nyew,,,aku nak story about my kazen maizatul,,,eminah ni baru je lps clash,,so ak pi la patukan dia ngn si padil ue,,(dulu pakcik aku nak patukkan ak ngn dia),yela bkn pe,,padil tu pon tgah mencari jodoh,,,kesian dia umo dah 30 tapi smpi skrg xkawin malah xde awek,,kuikui,, dia tu sebenarnya ok je,kacak2 pon kacak,tuff lagi tuh,,,muka putih,baik,sopan,tapi cuma satuuuu je kekurangan dia,,dia PENDEK..HUHU..sbb tula aku xnak,,aku ni memang ler pantang kalo laki lebih pendek dr aku...memang terus ak reject walau baik pon cmne dia,walau bagus cmne pon,,mmg TAK AKAN KU TERIMA. disebabkan si maizatul bru clash ngn pakwe dia so ak knl an dia ngn fadil ue,,n now their relationship pun sudah bermula,,hehe,,cuma tak taula ade jodoh atau tak,,moga2 ad ler jodoh antara mereka,aku bkn pe,,ak harap la sgt si mai ni jumpa laki baik cm fadil ue,,rasa rugi kalo mnolak laki cm fadil ue,,lgpon family aku ni dah knl sgt dgn fadil n his family,,,dan yang paling penting ak boleylah bersaudara dgn zati,,hehehe


peace no war!
lovefromus
lebiu AINI <3



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...