graduate n rancangan masa depan


ASSALAMUALAIKUM..


kawan2 ramai yg dah nak graduate..suka sgt tgok dorg pakai jubah.duduk atas pentas. waahh mcm seronok je kan,, ak je lama lg,,3 taun lagi kot.masih pjg lagi perjalanan..entah sempat entahkan tidak.moga2 umur panjanglah n aku harap my granny sempatla tgok ak pegang segulung ijazah nanti. aku nak dia bangga n tumpang gembira dgn kejayaan aku sebab dia lah pemberi semangat aku untuk hidup didunia yg penuh dengan dugaan, kalau dia xde ak rasa ak xmampu nak tempuhi  dugaan tue.. huh..



actually xsaba la nak abes blaja..
sbb ape sbb ak xsaba nak bukak nursery.
korg msty tertanya knp ak nak bukan nursery kan? 
actually emangla aku blaja nak jd cikgu tp ak rasa cm kerjaya cikgu tu xberapa sesuai ngn aku la,,so ak cdg after 3 years berkhidmat dgn kerajaan.ak nak berhenti,n aku nak bukak nursery


jiwa aku jiwa yg suka budak2.
 aku suka dgn kanak2 yg masih lg kecil.
aku rasa lain bila pegang baby.
aku sanggup xtido smata2 nak jaga anak makcik aku.
sdgkan spatotnyew mak dia yg jg dia mlm2..
aku xbley dgr kalo baby nangis nanti aku jd sebak.
last2 ak pon ekot skali nagis..
kuikui..

my aunt slalu ckp kalo nak baby,
cepat2 la kawin.tp aku xnak..sbb ak blom bsedia lg,muda lg kot,
aku ni nak urus dri sndri pon xbtul lg nak urus laki n anak,emang xla kan ,,nanti kang jd apa plak rumahtangga aku.so before i got married,ak kne pastikan ak ni betul da ckup ilmu didada utk mjd seorg isteri ibu dan menantu yg terbaik.
aku nak jd isteri yg sentiasa disayangi suaminya, peneman disisi suami aku. bila dia rasa sedih aku nak jd sumber kekuatan dia, aku nak lengkapi segala kekurangan dia,n kalo aku ad anak aku nak jd ibu yg penyayang,dan menantu yang disenagi oleh mertua aku, xnak la aku kalo kawin nanti mentua aku xsuka aku no no no . i dont want that. huhu,, kalo boleh biarlah jadi menantu yg disyangi oleh mertua,hehe,,insyallah,harap2 mcm tula kan. 


 so skrg ni persiapan untuk aku melengkapkan diri untuk segalanya.
moga2 allah membantu aku.
insyalah :)


buat insan bergelar suami, 
aku ingin mencintaimu seumur hidupku
ingin bersamamu dikala susah dan senang
dan aku ingin ke syugra bersamamu

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...