love song



LOVE STORY 

 this song speaking directly about my love story
you & me
and when we fall in love with someone they will become unforgettable
:'(

he gave new meaning to this empty world of mine
There'd never be another love, another time
he came into my life and made the living fine
he fills my heart

he fills my heart with very special things
With angels' songs , with wild imaginings
he fills my soul with so much love
That anywhere I go I'm never lonely
With him around, who could be lonely
I reach for him hand-it's always there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I'll need him till the stars all burn away
And he'll be there

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

tips untuk kekal CANTIK DAN SIHAT

assalamualaikum.

 hye girls!
today ak nak sharing sikit tips untuk kekal cantik dan sihat!

apa yg korg kne buat ialah

 1. Pastikan MINUM AIR MINERAL secukupnya. badan kita nie memerlukan 1L air bagi 25kg berat badan. so kalo berat badan 50 kg.korg kne minum la air 2L sekurang2nya. ianya penting untuk membuat segala kekotoran dlm bdn kita nie tau :)


2. Makan makanan yg berkhasiat atau dengan kata lain amalkan DIET SEIMBANG. kalau boleh kurang-kurangkanlah makan makanan yg berminyak, berlemak tu. xelok tau. lama-lama boleh menyebabkan obesiti dan mcm2 penyakit  timbul. 

3. Lakukan SENAMAN! atleast 3kali seminggu selama 30minit tau.


4. pastikan REHAT secukupnya iaitu 7-8 jam sehari. 

5. sentiasa berfikiran POSITIF. ni penting tau. dalam hidup ni korg kene berfikiran positif dlm setiap aspek. janganlah meroyan xtentu pasal k.


okla ini sahaja tips ringkas dr aku,,ak ni buknlah cantik n sihat sangat. tapi sekrang aku tengah cuba untuk amalkan gaya hidup sihat ni. aku xmau la sakit-sakit lagi.bukan ape.kesian dekat org sekliling aku ni. asyik nak kne jaga aku je.. xelok kan menyusahkan org. huhu. AKU NI HA DLU OBSES SGT NAK CANTIK.MCM2 PRODUK AKU GUNA. tapi xde pon perubahan sgt, membazir duit je. baik aku amalkan gaya hidup sihat  ni. xpayah luar duit pon. JIMAT! HEHE. so,korang yang obses sgt nak cantik tu, hentikanlah keobsesan anda tu. siapa yg xnak cantik kan?tapi nak cantik pon berpada2 lah k. apa yang penting kita SIHAT :)


 







thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

graduate n rancangan masa depan


ASSALAMUALAIKUM..


kawan2 ramai yg dah nak graduate..suka sgt tgok dorg pakai jubah.duduk atas pentas. waahh mcm seronok je kan,, ak je lama lg,,3 taun lagi kot.masih pjg lagi perjalanan..entah sempat entahkan tidak.moga2 umur panjanglah n aku harap my granny sempatla tgok ak pegang segulung ijazah nanti. aku nak dia bangga n tumpang gembira dgn kejayaan aku sebab dia lah pemberi semangat aku untuk hidup didunia yg penuh dengan dugaan, kalau dia xde ak rasa ak xmampu nak tempuhi  dugaan tue.. huh..



actually xsaba la nak abes blaja..
sbb ape sbb ak xsaba nak bukak nursery.
korg msty tertanya knp ak nak bukan nursery kan? 
actually emangla aku blaja nak jd cikgu tp ak rasa cm kerjaya cikgu tu xberapa sesuai ngn aku la,,so ak cdg after 3 years berkhidmat dgn kerajaan.ak nak berhenti,n aku nak bukak nursery


jiwa aku jiwa yg suka budak2.
 aku suka dgn kanak2 yg masih lg kecil.
aku rasa lain bila pegang baby.
aku sanggup xtido smata2 nak jaga anak makcik aku.
sdgkan spatotnyew mak dia yg jg dia mlm2..
aku xbley dgr kalo baby nangis nanti aku jd sebak.
last2 ak pon ekot skali nagis..
kuikui..

my aunt slalu ckp kalo nak baby,
cepat2 la kawin.tp aku xnak..sbb ak blom bsedia lg,muda lg kot,
aku ni nak urus dri sndri pon xbtul lg nak urus laki n anak,emang xla kan ,,nanti kang jd apa plak rumahtangga aku.so before i got married,ak kne pastikan ak ni betul da ckup ilmu didada utk mjd seorg isteri ibu dan menantu yg terbaik.
aku nak jd isteri yg sentiasa disayangi suaminya, peneman disisi suami aku. bila dia rasa sedih aku nak jd sumber kekuatan dia, aku nak lengkapi segala kekurangan dia,n kalo aku ad anak aku nak jd ibu yg penyayang,dan menantu yang disenagi oleh mertua aku, xnak la aku kalo kawin nanti mentua aku xsuka aku no no no . i dont want that. huhu,, kalo boleh biarlah jadi menantu yg disyangi oleh mertua,hehe,,insyallah,harap2 mcm tula kan. 


 so skrg ni persiapan untuk aku melengkapkan diri untuk segalanya.
moga2 allah membantu aku.
insyalah :)


buat insan bergelar suami, 
aku ingin mencintaimu seumur hidupku
ingin bersamamu dikala susah dan senang
dan aku ingin ke syugra bersamamu


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

semester break :)


 ASSALAMUALAIKUM..
hye cik diarihati..
lama jugak rasanya aku menyepi,,
bukan apa,,busy lah kononyew ...
orang nak final exam kan,, 
huhu
actually bukan busy study pon tapi busy jaga anak2 kecil dirumah yang baru lahir
study week spatotnya ak studi tp ak plak sibok jd babysitter..ape nak jadila kan..
exam tu lebih penting sbnyew tp entahla aku rasa mls sgt nak stdy masa ue,,ak rasa lebih happy jg anak2 kecil tu,,,
bila diaorg ada dkt ngn aku, aku rasa bahagia sangat,,
terima kasih ya allah.
kau kurniakan ak anak2 kecil yang sentiasa menceriakan aku.


dan untuk seketika, 
aku terlupakan dia.
baguslah kan. :)

alhamdulilah exam dah pon habis.
semuanya berjalan dgn lancar,
moga2 memperoleh result yang cemerlang insyallah.

so, sekarang bermulanya cuti semester,,
yeyeaaahh...
seronok.
boley la menghabiskan masa bersama anak2 kecilku,,
hehe,
selamat bercuti ye kawan2. semoga kita berjumpa lagi semester depan.
i will miss  all of u :)
expecially my bestie 
fi hifzillah ya ukthi.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Back In Time


I'm torn apart inside
Coz it keeps flashing by
I need you in my life
I need you all the time

And I would go back in time
Would risk my life to make things right
And I would go back in time
Would do anything to make you mine
To make you mine

I was blinded by the looks
I know I don't deserve you
But I need you in my life
I need you all the time

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...