Dua'



  Bismillah.

In the name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful


seseungguhnya aku terlalu letih dalam penantian. semakin hari hati ini akan semakin terluka.
tiada jawapan aku terima.
yang adalah hanya angan-angan dan mimpi palsu.
ya allah berikanlah aku petunjuk, aku semakin keliru dengan kata hatiku 
disaat aku mahu melupakannya, seakan ada yang menghalang.
apakah disebalik petanda ini ?
sesungguhnya aku tak mengerti.
dalam sujudku aku bermohon padamu
tunjukkanlah pada hambamu yang kerdil ini ya ALLAH.
apakah maksud disebalik
 ingatan dan kerinduanku terhadapnya.
apakah dia benar untukku?
hanya kepadamu aku bermohon.
perkenankanlah 
ya Rabb.

Ya Allah, kalau dialah yang ditakdirkan untuk diriku,maka simpanlah perasaan cintaku padanya ini sehingga tiba masanya dan selamatkan kami daripada mendapat kemurkaanmu. Namun, jika dia bukanlah yang ditakdirkan untuk diriku,maka berikanlah kekuatan kepadaku untuk aku lempar perasaan cinta ini, jauh ke ufuk langit. hapuskanlah rasa rindu dan sayang yang menebal di hati sanubariku ini ya allah. Semoga perasaan cinta ini dapat aku curahkan kepada seseorang yang benar-benar ditakdirkan untuk diriku.Ameen.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

bogoshipo



Bismillah.

apa yg telah aku lakukan?
aku telah menyakitinya tanpa aku sedari.
i'm sorry.
i dont mean it.
please, dont go away.
i need you.
i really need you.
 a day without him like a human without oxygen
 it feel so terrible.
i cant breath. yes. 
dangshineun saranghamnida.

kalau la dia tahu perasaan aku,
kalau lah dia dapat memahami isihati aku
perasaan aku xdapat aku huraikan dengan kata-kata mahupun tingkah laku.
kasih syg ini padanya xdapat diukur 
rinduku padanya xdapat ditimbang

Aku terlalu lelah dengan semua ini
entah sampai bila..
aku tak pasti
tapi mampukah aku bertahan
aku ini hanyalah insan biasa
ya allah aku mohon petunjukmu ya allah
apakah maksud disebalik perkara ini
sesungguhnya aku tak mengerti
kau permudahkanlah urusanku ya allah
AMIN,









cinta ini sentiasa rasa dekat di hati. ianya takkan hilang rasa di hati. namamu sentiasa bersemi dihati,pada sujud sebuah cinta, pada tetap sebuah usaha, pada yakin sebuah janji dan pada sabar saat diri diuji.
InsyAllah. yang maha ESA pasti menemukanku dengan dirinya pada suatu akad yang suci yg menjadi lambang CINTA SEJATI diriku dan dirinya di duniawi dan ukhrawi.








thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

where did you go?



BISMILLAH..


mana awak pergi?
penat saya cari awak..



ya allah
kembalikanlah ia kepadaku
sesungguhnya ia adalah harta yang berharga untuk ku ya allah
 apakah hikmah disebalik setiap dugaan yang kau berikan ini ya allah
kau berikanlah aku petujuk..

kakak minta maaf mak.
akak tak sengaja nak hilangkan.
akak ni cuai sgt. 
akak tahu itu adalah satu-satunya harta peninggalan abah beri kat mak.

akak akan cuba cari
walaupun terpaksa untuk buat baru
akak sanggup
akak tahu nilai nya xkan sama tapi
sekurang-kurangnya akak xsgup nak kecewakan hati mak.



YA ALLAH pertemukanlah aku dengannya kembali.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

date with my GIRL


BISMILLAH..

tengs syg for a very enjoyable day.
 17 APRIL 2013.
 that moments that we never ever forget
u complete my life DEAR
I LOVE U SO MUCH!
 may our friendship till JANNAH.
insyAllah


RAJA NORAZLINDA  NUR IZZATI ABD JAMIL


thanks jugak sebab sanggup layan kerenah saya :)

CREDIT TO:
cik abg yg tolong  amik gambar ni ^__^

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

16/4/2013

Bismillah..
dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang


that day..
permulaan segalanya..
insyallah..
walaupun sukar nak terima kenyataan ini tapi apa lagi yg mampu aku buat
segalanya harus aku terima dengan tabah.
moga ini adalah yang terbaik.

tapi,
aku harap engkau takkan ulang perkara yg sama lagi tak kira dengan siapapun
hati, 
bukan boleh dibuat main
sekali ianya terluka
ia mengambil masa untuk pulih dan
 pastinya akan meninggalkan parut walaupun sebesar zarah.

aku cuba untuk senyum
namun
adakah senyuman ini adalah senyuman kegembiraan?
atau sekadar untuk menutupi rasa dihati?

walaupun segalanya tampak pulih namun
hanya yang maha ESA saja yang tahu rasa di HATI
 
walaupun terluka,
tapi allah bagi aku kegembiraan.
walaupun ianya sekejap dan sementara
tapi 
syukur alhamdulilah
sekurang-kurangya ia mampu mengubat sedikit luka dihati ini

aku akui
aku gembira bersamanya
musim sentiasa berbunga saat bersamanya 
namun 
aku terasa kekurangan sesuatu
apakah itu?
aku pun kurang pasti
mungkin hati ini masih KELIRU
apepon
terima kasih awak untuk hari yang INDAH ini.

ME + YOU

to my rumet n my caca
thanks for helping me n give me support
without u guys i'm nothing.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

lepaskan

bismillahirahmanirahim

Kadangkala betapa bersungguh kita mahukan sesuatu,kita terpaksa melepaskan sesuatu itu pergi..
betapa kita berusaha kuat mahu mempertahankan ia disisi ia tetap akan pergi.


#pasrah dengan semua ketentuan Allah.

semua antara kita aku akan lepaskan
seperti mana yg kau mahu
kata-katamu akan aku lupakan
kenangan bersamamu akan aku hapuskan
yg tinggal hanyalah titik noktah .

mungkin aku bukan sahabat yang terbaik
mungkin aku bukan pedamping yang terhebat

bukan niat hati nak bermusuh
tapi
hanya inilah jalan yg terbaik bagiku
sorry for everything.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

BINA INSAN GURU (BIG)

BISMILAHIRAHMANIRAHIM

DATE: 9-12 APRIL 2013
PLACE: PULAKA & D'OMLAND

for 4 HARI 3MALAM, kelas sejarah, PC, n tesl melaksanakan program BIG kami di pulako n also di D'omland. 

btw, sepanjang aktiviti BIG ni mcm2 pkara berlaku. suka ada duka pon ada..huh..biasa la tu kan..
for the first day, sampai sana je kne tros setting tempat. EN . albar jdi campcommander kt org. huu. dia okey je,,cuma garang sikit,adat la kan.. nama pon lecturer mesty ken garang kalo x, stdent pijak kpla kang. so after pasang khemah ktorg solat makan n trus wat sesi LDK. sesi LDK memng seronok. en adnan yang conduct. pada malam harinya, xde pe pon yg menarik sgt, juz ada sesi LDK 2.

esoknyew plak iaitu hari yang kedua, kls aku kne buat aktiviti air aktvti brkayak,,yiba-yiba,,seronoknyew...yg paling seronok sbb buat sekelas tu,,











thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim


kerana RINDU aku setia
kerana KASIH aku masih lagi disini
kerana SAYANG aku terluka
DAN

kerana CINTA itu aku menanti

moga kasih sayang kau dan aku bertaut hingga membawa ke JANNAHNYA. 
AMIN 

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

PBS and I'M a TEACHER

BISMILLAH.

that was my first day pergi skolah sebagai seorang guru..huhu. before this gi sekolah hanya sebagai seorang pelajar tp skarg xlgi,,rasa nervous tu sudah semstinya la kan. dalam hati tertanya-tanya mampu ke aku nak hadapi pelajar-pelajar,mampuka aku nak berdepan dan bergaul dengan cikgu2 lain yang ternyata hebat2 dgn ilmu dan pengalaman.aku ni plak hanya insan yg serba kekurangan segalanya. huu. malu la rasanyew..
tapi alhamdulilah segalanya bermula dan berakhir dengan baik. syukur ya allah. xsangka aku berjaya gak menjalani liku-liku kehidupan kat sekolah tu. walau pada awalnyew ak rasa kekol tp lama-lama okey je. mood aku sangat la happy. walaupun bdk2 ni susah sikit nak kawal tp dorg sgt comel, terutamanya bdk2 pemulihan,, dorg memang aktif. tak henti2 nak bercakap. aku yg penat dok membebel.huu~ 
AJIS atau nama sebenar dia aziz budak tahun2 yang paling aku suka, dia sgt comey,,hikss,,walaupon pelat tapi dia baik sgt2,, penat ajar dia membaca, sbb dia kan pelat,so dia xreti la sebut dgn betul. kiranyew dia sejenis dgn aku la cuma dia lg kritikal,,bila nak ajar sebut huruf R je,huu payoh benor.yela,aku pon xreti,lain yg di eja lain yang disebut..hadoi,AJIS2,,tgelak2 ak dengor dia mgeja.tp ak xputus asa ajr dorg.aku yakin dorg pon mmpu jd pelajar yg hebat one fine day. 
yg paling aku rasa sebak bila, ak tnye latar belakang student2 skola tu,kebanyakan daripada mereka tdiri daripada org susa. bila aku tanya mak ayah keje ape,masing2 ckp mak ayah keje angkat sampah la, berniaga la jad buruh la. kesian sgt, patotla belajar pun xbpe pandai sbb persekitaran semuanya xberapa baik.aku xsala kan mereka, tapi sbg seorang guru aku percya, guru perlu mainkan peranan untk menjadikan muridnya manusia yang berguna. after one week ak dok skola tu aku baru tau jadi cikgu ni bukan satu perkara yang mudah. org slalu ckp jd cikgu ni mudah tp haikatnyew,,keje cikgu ni byk cabaranyew. tugas cikgu amatlah berat. tapi aku xrasa menyesal atau putus asa untuk jd guru. sbb aku percaya, ada hikmahnya allah takdirkan aku jadi guru ni. bak kata makcik aku walaupun amalan tak banyak tapi sekurangnya bila jadi guru insyallah bertambah la pahala tu. ak harap aku dapat jadi seorang cikgu yang terbaik. insyallah. doakan untukku dan untuk rakan-rakanku. 

n at the same time, ak pon dok tpikir macam mne lah dia kat skola ek, dia tu bknyew reti bergaul dgn org pun. tp nasib baiklah ada org lain yg teman dia ber PBS. so xdela risau sgt kan.. kalau aku ada kat cc dia xpela gak bole ak tlg tp dia jauh sgt cmne la nk tlong. aku hanya mampu doakan yg terbaik sje untuk dia n syukur alhamdulilah dia oke je. im happy for u dear. awak jgn risau, allah dah takdirkan yang awak akan jdi seorang cikgu, walaupun awak xde keyakinan  nak jadi cikgu nanti, tp saya percaya awak akan jadi seorang cikgu yang sangat berkaliber.  trust me n believe to ALLAH ^__^.

moga kita akan menjadi guru yang terbaik.
insyallah.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...