terluka

sesungguhnya aku terluka dengan sikapnya
kalaulah benar sahabat..
seorang
sahabat xkan melukakan hati sahabatnyew
seorang sahabat xkan mempermainkan sahabatnyew

TAPI
semuanya hancur musnah
entah dimana silapnya
entah dimana kekurangannya
aku tidak pasti

kiranya engkau tahu betapa dalamnya kasih & sayang ini
pastikan engkau kembali padaku?

setelah ekau memberi, 
kini engkau mengambilnya kembali
apakah maksud hatimu yang sebenar?

maaf.
aku tak mampu untuk kembali seperti dahulu
kata-katamu begitu menghiris hati
walaupun mulut berkata TAK MENGAPA
tapi hati masih tidak mampu

ya allah tabahkan hatiku.
kuatkan semangatku
semoga aku mampu untuk menghadapi dan berdepan denganya.






thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

wedding MAMA wan n outing with guys..

bismillahirahmanirahin

that day, masa wedd mama wan my classsmate ramai yg trun JB n datang wedding tu. termasukla,,ehem2,,haaha,,thats y lah my mum and my dad beria2 nak pi,,rupanyew nak sgt jumpa,,haishh..before this org ajak pi pun xdorg xnak g,,bila tau je bdk ue pon dtg skali,,trus kompem nak pi.alahai mak oii..

nak pi uma pengantin xdela jauh mne pon tp disebabkan kesengalan si wan bg alamat umah ak jumpa2 umah pgantin. rupanya  alamat yg dia bg tu alamat rumah dia bkn alamat umah majlis, ape la wan,,hissh patot la cri xjumpa2,,gilor punya olang. smpi je sana, gi la mkn trus. ak msej bdk ue tp xbls,,huu,,sabor jela, dgr cite dorg xjadi dtg,,huu hampa hati. tapi last2 dorg ada gak,saja je dorg nak wt suprize kononyew,,poyo betol. lps abeh makan2 kat umah pgntin trus pi uma jaja plak,sambung makan umah dia,,uwaa seronok meyh, dapat makan lg,,gemuk lerr cenggini,,huu.. 
ak tengok mak happy je dia, yela mana taknyew dpt jumpa dgn bdk tu,,ape laa mak ni,ak ngn dia bkn de pepun,tapi mak beria sgt,,malu lah aku.mak oh mak.. anak mak ni yg dok terhegeh kat dia bukan dia nak kat anak mak ni pun lahai,mak xyah la suka sgt ek. kesian mak aku tu,,huhu

after makan2, mereka2 pun balik la..tinggal aku , caca n anis kat uma jaja. we oll sje la nk tdo umah jaja,rancang nk pi jalan2 kat skitar situ. then, esoknyew pagi2 ktorg grak la balik uma masing2,,yela xkan nk dok uma org lama2 plak an,, reti malu la weyh.. lgpun jaja pon nk balik kmpg mse tu.

next lepas aku amek ic aku yg burok tu, huhu ktorg grak pi bandor..cadang saja la nak jalan2 kat situ.echa n adeq dia kuo ngn kazen dia. so xkan la ak nk kuo bdua kan ngn wan, so ktorg ajak la bab n the geng kuo sme2.. yang ada wktu tu acap, fiq, al n bab jela. yang budak tu dah balik lama dah,,rindu mak ayah la tu kot,tu yg balik awal sgt,huhu. 
nama jew org johor tpnk gi JPO pon sesat. apela,,ni bab punyew psal la,,dah pusing banyak kali.hadoii bab oh bab. apo la ekau ni. last2  bab ajk gi skudai parade.oh myy kat situ bkn ada apa pon,,ramai mat bangla ada la,,aku xsuka,tp dorg tetap nk pi nak xnak pi la jugak,,huu,,smpi sne bkn ada pepon nak beli.huu. 
perut pun dah lapor pastu, so ktorg grak pi sentosa mall and makan kat vivo. not bad la kan kat situ.sedap la jugak. that moment memang best giler kot, walaupun aku ni kene buli je dgn dorg tp ak xkisah pon. aku selesa dengan dorg sbb dorg sume sporting. hope nex time dpt kuar lagi bersama kan.. mungkin ianya akan lebih seronok kalau ada ..... :)


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

M.A.A.F


Bismillahirrahmanirrahim



MAAF
kerana menyakiti.

sigh**

bukan hati xmahu memberi 
tapi
hati ini ternyata sudah dimiliki

wahai sang adam yg sdg menanti jawapan 
jgnla menanti lagi
tidak tegar rasanya untuk terus melihat dirimu tersakiti
bukan niatku 
bukan pinta ku
sebegini
namun apa dayaku
apa lah kudratku
utk menepis rasa hati yg sebenar

cukuplah hanya aku yang tersakiti
usahlah dirimu juga begitu

akan ku doa dikau bertemu dan bahagia bersama insan yang lebih sempurna daripada diri ini.
Insyallah.




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

late night

jam 1.09 pagi
dalam bilik menghadap lappy
tiba-tiba hati terdetik

Ku titipkan DOA untukmu
walaupun  tak bersama
biarlah doa menjadi penghubung ikatan yang TERBAIK buat kita.. 


:: Yang MUDAH DATANG akan MUDAH PERGI juga ::
 ♥♥

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة





nora  akan tetap sayang abang selamanya



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment




Ya Allah maafkan diri ini jika aku tidak dapat menjadi yg terbaik untuk dia. 
Sungguh aku sangat menyayangi nya. 
telah ku cuba untuk mempertahankan rasa ini namun ternyata ak lemah
Kuat kan hati ini ya Allah
andai dia bukan jodoh untukku 
ak redha dengan segala ketentuanmu

ku simpan namamu dalam setiap sujudku.




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

ohsem day at TAMAN NEGARA

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Dearies cik diarihati, semalam  ( 17 MAC 2013) adalah hari yang memberikan aku seribu satu perasan. dimana ada perasaan suka duka dan airmata. namun, perasaan inilah menjadikan aku mula berfikir sejauhnya, menyedarkan aku bahawa perasaan yang aku alami ni adalah  rencah kehidupan. tanpa kemanisan dan kepahitan aku xkan kenal erti kehidupan sebenar. 

Taman Negara, tempat yang menjadi destinasi aku dan rakan-rakan sekelas untuk mereleaskan segala ketensionan kami semua terhadap beban eseimen yang berlambak dan pembentangan yang sedang beratur panjang menunggu masa untuk dibentangkan. 

ahh,, betapa leganya hati akhirnya beban yg ditanggung dapat juga dileraikan walaupun hanya sekejap. disamping dapat melihat ciptaan yang maha esa.subhanaalah, cukup indah, terasa kedamaiannya. angin laut yang sepoi-sepoi bersama deruan ombak serta bunyi kicauan burung, membuatkan aku rasa tenang. bersyukur kerana masih diberi waktu untuk mengecapi nikmat allah yang terlalu indah ciptaanya. 

aku amat mencintai air. bahagianya bila dapat berenang-renang di lautan yang sungguh luas. andailah aku seekor ikan tentu seronok. ak bebas untuk berenang kemana sahaja..
(what a nonsense dreaming)
huh..

melihat mereka-mereka bergelak tawa ketika itu sambil berbarque sungguh seronok. alangkah seronoknya jika semuanya bersama. ilya, pidod, n jay xde. rasanya sepanjang 4semester xpernah sekalipun kami dapat keluar bersama-sama tanpa ada yang missing.
mungkin belum rezeki. insyallah one day pasti berkesempatan. ^__^

hiking with jawa adalah one of the best moment. sangat seronok. acctually, i dun want hiking with him, theres another reason. hurm.. kerisauan yang melampau terhadapnya membuatkan aku hilang pertimbangan. hilang terus kerisauan tentang diri. akal dan minda seolah tidak mampu utk terus berfungsi dengan baik. apa yang utama ketika itu aku menemuinya. ketika itu, otak ligat memikirkan yang buruk sahaja, walaupun aku tahu tiada apa yang perlu untuk aku risaukan sebenarnya selain keselamatan diri yang keseorangan ketika itu. aku tak mahu seandainya apa-apa terjadi padanya. aku tak mampu. 

nafas sedikit terhela, akhirnya dirinya baik-baik sahaja, namun hatiku menjadi sebak secara tiba-tiba. namun ku abaikan, ku teruskan perjalanan ke rumah api bersama si jawa.. dia adalah lelaki yg baik. sangat prihatin. sepadan bila bersama dgn ustzah aku doakan dia akn bersama dgn ustzah insyallah. moga ada jodoh diantara mereka. :)

melihat keindahan dari puncak bukit ternyata sangat indah. kata-kata xmampu nak menghuraikan kecantikan pandangan mata. andainya detik itu aku dapat bersama dia sebagai yang halal mungkin ia akan menjadi lebih indah. tapi ianya hanya mimpi dan angan-angan kosong. takkan pernah dan mampu untuk aku kecapi. 
sesungguhnya,diri merasakan amat bahagia kerana sentiasa berada disamping insan yang selalu menjadi pujaan hati, namun, kebahagiaan itu hanya sekejap. ternyata ia bukan milikku, walau ku kejar pasti xkan jua ak perolehi seperti layang-layang yg ptus talinya. mana mungkin bukan..

 dalam suka pasti ada duka, dalam gelak ketawa pasti ada airmata 
wahai sahabat sekalian,maafkan diriku yg seringkali menimbulkan kerisauan dan kegundahan. kedegilan diri tanpa memikirkan org lain.ahh xsepatutnya aku begitu..
huh..
sorry u guys.. :(
btw, terima kasih  untuk hari yang indah ini. 
hari itu akan terus menjadi kenangan 
yang indah untuk kita semua.
(ya allah kuatkanlah ukhuwah ini hingga sampai ke jannahmu)





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

dan ketika ini ..



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Allah Maha Tahu jodoh kita siapa.


terus MENCINTAI dia dalam diam.
dari kejauhan
 disulami kesederhanaan dan keikhlasan





kan ku Pegang dan simpan cinta ALLAH di dalam HATI
ku luahkan cinta dalam sujudku



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

kejohanan MERENTAS DESA

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

hari ni adalah hari merentas desa.. alhamdulilah sbb ak dapat skip,,yeyeahh,,haha..tapi kerja ak kene buat air untuk umah sukan ak,,hurm xpela,,buat air je pun,,bkn penat sgt,,,dari aku kne lari baik buat air,,lgpun nanti xdela muka ak ni jadi mcm keling,xbejemur pun muka dah gelap lagi la plak ni gi merentas desa tengah panas  terik,,owhoo tak sanggupp.... errkkk

anyway, hari ni hari yang paling bahagia sgt ,,hehe,,tau sbb pe? sbb ada abang saya, hehe,
saya buat air, dia tolong kacaukan,,wooww so sweet,,hikss. *blushing.
air tu dah la manis, dibuat oleh cik adeq manis mcm ak ni dan ditambah pulak dikacau cik abang manis,makin berdouble2 manis la jawabnyew....
tak sangka plak dia sanggup tolong aku, rasanya mcm da lama tak bebual dgn dia, rasa dah lama sangat tak dpt menatap wajah dia dkt2,,bila dah dekat, tibe2 terasa getaran dijiwa, aku jadi sedikit gugup. hurm biase lah tu kan,,emang tiap kali ak nampak dia mmg jantung ini akan berdegup kencang, seluruh tubuh badan seolah2 membeku,,huhu dahsyat kan penangan cik abang aku ni?hehe,,

lepas tu kan, dia belanje aiskrim tue,,walaupun hanya aiskrim 20sen je,tapi ianya terlalu bermakna, rasa sayang plak nk mkn aiskrim tu..hahaha,gilor kan ak ni,,
pepun aku harap kebahagiaan ini akan berpanjangan
semoga kemesraan ini takan pernah terhenti
insyallah. 




sayang korang ketat-ketat

with joy ^__^

Kejohanan Merentas Desa 
kali ke 17
IPGKTB

princess
SEJARAH the power


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...