tragedi 8 februari

Tanggal 8 februari 2013 akan terus menjadi ingatan buatku kerana hariku yang ku sangka indah telah menjadi malapetaka buat diriku dan  rakan-rakan. wuu bunyi cam teruk sangat je kan..  =.='  semuanya bermula dengan indah, masing2 tak sabar nak balik ke rumah masing2, yela dah lama kan xbalik..masing2 dah rindu kat family. ada yg da xsabar nak dduk relax2 kat umah sambil tue tgok tv n makan tanpa henti,hoho.. ini merupakan kali pertama buat diriku dan mira balik naek train. bila dah first time tue kami mmg la excited sgt2.. yela tak tau pun apa rasanya naik train ni kan,,,slalu naek bus ja. but for this time we oll cuba la naik train. kuar dari maktab bukan main awal lagi, pkul 1 masing2 da siap nak pi ke stesen kat bukit mertajam. n di sebabkan kami balik dgn seorang lelaki (namanya JANG) kami bagila dia peluang pi solat jumaat dulu. walaupun dia nak musafir tapi lebih afdal biar dia pi solat. n then we oll pun dengan ghairahnyew pi la summit. summit ngn stesen tu bukan jauh pun so kitorg xdela risau sgtkan..masing2 over confident sempt nak ke train. kononyew nak trun skejap ja, nak tgok2 barang tapi biasala perempuan kan bila dah gi shopink kompleks haishhh macam2 la dia borong, tambahan lagi bila elaun waktu tu baru keluar memang takla kan.. 
bila dah pkul 2 suku tue, masing2 baru tsedar train pkul 2.30. apa lagi, semua kalut la...tunggu encik drivernyew xsamapi2,,haisshh risau dah waktu tue takut tlepas ja, ana dan lin dah dok tepon je waktu tue. yela dorg ofcoz ler risau sbb kami xsampai2 lagi. padahal sat lagi train da nak sampai.  tunggu punya tunggu smpi la encik driver tue dalam pkul 2.20.. xsangka pulak jalan nak ke train tu jem pulak,,hadoii,, masing2 dah cuak sbb train da smpi, aku mcm biasa lah emosi terlebih dok nanges sbb takut tlps.. wawa n yg lain2 cuba la kol ana mintak tlg bagitau kat org train tu suo delay sat, huhu. kami ni ingat tu bas ka suka2 ja nak delay,,mana la bole kan, akhirnya kami telah ditinggalkan. huu.sedihnya. masing2 dok pkkir idea cmne nak buat, xkan la nak balik esok pulak kan? tiket mana ada lagi kan nak raya cina.. huu. last2 kami wat kptsan kejor train tue. means kami naik la kat stesen yg berikutnya. stesen yg paling dkt waktu tue kat nibong tebal la tapi mana la smpt nak kejar kan, so apek (our HERO) sanggup hantar kami kat stesen taiping. nak kesana  bukanyew dekat, lebih kurang sejam lah. tapi masalahnyew kami bukan tau pun jalan nak ke stesen taiping tue,,huhu, tapi apepun kami nekad je pi, sampai kat taiping, kami dok la cari stesen tue, tak jumpa2,, ana plak dah kol bgtau train da smpi kat taiping,,perghh gila lah, kami masih xsmpi ni.tapi dah nak dekat dah dgn stesen tu. pastu kami try lagi mintak dia delay tapi kesian ana, lin dan fida kne mara ngn pakcik tue,,huhu,, sor girls becoz of u ollss plak kne mara..huuu. 
last2 kami kene tinggal lagi skali,,,sedihnyeww,,hampa tau,, penat2 kejor tapi tlepas lagi. last choice, apek kata dia nak anto smpi ke IPOH pulak,, mak oii jauh tue, nampak tak kegilaaan KAMI disitu,, nak ke taiping tu amik masa lagi 2jam .huh.. kesian giler kat apek tak pasal2 kne anto ktorg,, dah la masa tue chom ikut skali nak tak nak nanti lps anta kita org dia kne lah balik ke maktab balik. kalau tak bley je dia trus balik ke manjung, dah dekat sgt la tue..tapi berbaloi la sbb kami BERJAYA sampai kat IPOH before train tu sampai, yeyahhh,,,, suka giler..alhamdulilah. akhirnya usaha RUNNINGTRAIN kami tak sia2..hari tu mmg dalam sejarah hidup aku. dah macam cite hindustan pun ada.. lawak lawak, haishh,,, so moral of this story, lainkali lau dah tau nak naek train, kne get ready awal yer,, jgn nak menyinggah kat mana2.  
kalo tak INI lah akibatnyew...huuu~


stesen KTM ipoh



our HERO & HEROIN!


apepon to APEK & CHOM toceh2 sbb snggup anta kami, korg la hero n heroin kami, lau korg takde huu alamaknyew duduk maktab la kami smua..kwaaa..
and ofcoz kepada teman-temanku yang menanggung nasib sepertiku 
WAWA,MIRA,AAH,JANG
lenkali jgn buat lagi na.amik iktibar ni. huu~
tapi KORANG memang TERBAIK.
 walaupun kenangan ni sedikit pahit tapi kenangan ni jugak yang menjadikan hubungan kita makin  rapat. we susah sama-sama kita senang sama-sama. love u olls.. mmmuahhhhh..^__^

 
hurry up! we have been late for 3hour.
from bukitmertajam ---> ipoh



bergambor dulu before masing2 balik,,,hehe
sempat lagi tuh..

mysayang, i owe her so much! thanks for helped us dear!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...