minggu yang BUSY!


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

ahhh.. penatnyew,,,, minggu ni adelah minggu yg sgt memenatkan. mcm2 benda nak kene buat. nak siapkan slide untuk presentation, nak buat eseimen yang tengah beratur tue, dengan latihan sukannyew lagi ,nak uruskan pasal makanan untuk KOT nanti ditambah pulakk dengan masalah dalaman aku nie, haishhh dah la penat stress plak tu.. emosi jadi dah tak stabil da nie kejap rasa nak marah, kejap rasa sedih dan kadang2 tue rasa gembira yang teramat sgt,,pastu tiap2 malam asyik nak nangis je, hadoii...kritikal kritikal..entah kenapa pun xtau lerr... agaknyew masa mak aku ngandungkan aku dia slalu nages kot.. .sebab tu aku nie mudah menangis. dah macam RATU AIRMATA. hoho. kalau aku jadi artis kompem selalu menang award kan kan?hekk sempat lagi berangan.. Tapi kesian la pulak kat rumet aku terpaksa melayan kerenah aku ni yang entah pape jewk.. yang macam org GILOR.. mesty dia pun tension tgok aku ni,,huhu, sory jaja. nak wt cmne kan aku ni memang xley nak kawal emosi. mungkin sebab tu kot dulu ak tak bape ramai kawan..huuu~ tape2. aku CUBA untuk mestabilkan emosi ku ini...CHAIYOK! HIKSS :p

                                                          

lihatlah tahap kestressan aku disitu..


Masuk hari ni dah genap dua bulan aku hidup dengan BERDIET..  tapi rupe nyew same jewk kan,, xnampak pun kurus?? uarghhhh.. tension tension tension!! guane nie weyhh,,, ak da la tpakse tahan dri dari makan nasi. plak tue dah jarang minum ais. amik nasi dua minggu skali ja. ari2 makan mee ja..huu~ sedih tau...nasib baik la aku ni pecinta TEMPE, so aku tak kesah la sgt lau xdpt mkn benda lain tue asalkan TEMPE owez ade..hee. aku nak KURUS T__T wuuu sobsob. susah betul kan nak kurus?macam2 dugaan yg datang time nak kurus. ada je halangan. org2 skeliling dok makan sedap2 ja tpi aku kene BERTAHAN! YEAH! aku takkan PUTUS ASA!  masih ada msa untuk aku kuruskan badan. hehe.. ayah aku cakap dia akan beli kan baju kesukaan aku tue kalo badan aku kurus..yeayeahhh.. i loike.. tapi kene berat aku jadi 48kg la...huu,,susah tue. means aku kne trun 9kg ? OMG! nak kne minum HERBAL LIFE cmni.. hurm,, nak tnye cik UNA la sbb dia pun tgah minum benda alah tu,,, cuma terpaksa la HENTIKAN hobi bershopink aku tuh.. mana nak kaut duit weyhh kalo nak beli HL tu kalo xstop bershopink.. dah lerr duit elaun xley amek.huuu~ sedih meyh.. untungla mereka2 yg bley amek duit elaun tu,, boley la hampa shopink sakan na.. tapi tapelah aku kan nak jadi JUTAWAN. haha. kalo nak jadi jtawan kene la KEDEKUT. macam JAWA. hikss... eh, aku pun keturunan jawa gak..atoiii tapi nape aku pemboros ekk? oh ye, aku kan PAN ASIA haha,,,mata i SEPET tau..heee~ 

macam ni haa.. ini pun aku saja ja besor kan mate..huu
walaupun sedikit sepet tapi mataku COKLAT tau. jg jelez la u olls.

\
 lihatlah penipuan disini,,, haha..
 BESAR kan mataku. hehe

 nak beli baju nih.. huuu simple je tapi nice sgt..
apepun kene tunggu badan FIT la baru ley pakai..
lau x nanti jadi sarung nangka.


oklah, aku harap semuanya akan berjalan lancar, no more stress ye wahai cikbunbun. be happy n owez calm urself. apepun return to ALLAH, then u will get blesses from him. insyallah. 


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...