minggu yang BUSY!


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

ahhh.. penatnyew,,,, minggu ni adelah minggu yg sgt memenatkan. mcm2 benda nak kene buat. nak siapkan slide untuk presentation, nak buat eseimen yang tengah beratur tue, dengan latihan sukannyew lagi ,nak uruskan pasal makanan untuk KOT nanti ditambah pulakk dengan masalah dalaman aku nie, haishhh dah la penat stress plak tu.. emosi jadi dah tak stabil da nie kejap rasa nak marah, kejap rasa sedih dan kadang2 tue rasa gembira yang teramat sgt,,pastu tiap2 malam asyik nak nangis je, hadoii...kritikal kritikal..entah kenapa pun xtau lerr... agaknyew masa mak aku ngandungkan aku dia slalu nages kot.. .sebab tu aku nie mudah menangis. dah macam RATU AIRMATA. hoho. kalau aku jadi artis kompem selalu menang award kan kan?hekk sempat lagi berangan.. Tapi kesian la pulak kat rumet aku terpaksa melayan kerenah aku ni yang entah pape jewk.. yang macam org GILOR.. mesty dia pun tension tgok aku ni,,huhu, sory jaja. nak wt cmne kan aku ni memang xley nak kawal emosi. mungkin sebab tu kot dulu ak tak bape ramai kawan..huuu~ tape2. aku CUBA untuk mestabilkan emosi ku ini...CHAIYOK! HIKSS :p

                                                          

lihatlah tahap kestressan aku disitu..


Masuk hari ni dah genap dua bulan aku hidup dengan BERDIET..  tapi rupe nyew same jewk kan,, xnampak pun kurus?? uarghhhh.. tension tension tension!! guane nie weyhh,,, ak da la tpakse tahan dri dari makan nasi. plak tue dah jarang minum ais. amik nasi dua minggu skali ja. ari2 makan mee ja..huu~ sedih tau...nasib baik la aku ni pecinta TEMPE, so aku tak kesah la sgt lau xdpt mkn benda lain tue asalkan TEMPE owez ade..hee. aku nak KURUS T__T wuuu sobsob. susah betul kan nak kurus?macam2 dugaan yg datang time nak kurus. ada je halangan. org2 skeliling dok makan sedap2 ja tpi aku kene BERTAHAN! YEAH! aku takkan PUTUS ASA!  masih ada msa untuk aku kuruskan badan. hehe.. ayah aku cakap dia akan beli kan baju kesukaan aku tue kalo badan aku kurus..yeayeahhh.. i loike.. tapi kene berat aku jadi 48kg la...huu,,susah tue. means aku kne trun 9kg ? OMG! nak kne minum HERBAL LIFE cmni.. hurm,, nak tnye cik UNA la sbb dia pun tgah minum benda alah tu,,, cuma terpaksa la HENTIKAN hobi bershopink aku tuh.. mana nak kaut duit weyhh kalo nak beli HL tu kalo xstop bershopink.. dah lerr duit elaun xley amek.huuu~ sedih meyh.. untungla mereka2 yg bley amek duit elaun tu,, boley la hampa shopink sakan na.. tapi tapelah aku kan nak jadi JUTAWAN. haha. kalo nak jadi jtawan kene la KEDEKUT. macam JAWA. hikss... eh, aku pun keturunan jawa gak..atoiii tapi nape aku pemboros ekk? oh ye, aku kan PAN ASIA haha,,,mata i SEPET tau..heee~ 

macam ni haa.. ini pun aku saja ja besor kan mate..huu
walaupun sedikit sepet tapi mataku COKLAT tau. jg jelez la u olls.

\
 lihatlah penipuan disini,,, haha..
 BESAR kan mataku. hehe

 nak beli baju nih.. huuu simple je tapi nice sgt..
apepun kene tunggu badan FIT la baru ley pakai..
lau x nanti jadi sarung nangka.


oklah, aku harap semuanya akan berjalan lancar, no more stress ye wahai cikbunbun. be happy n owez calm urself. apepun return to ALLAH, then u will get blesses from him. insyallah. 



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

i'm loving u PERSIE!


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Robin van Persie  merupakan seorang pemain bola sepak Belanda. Dia dibesarkan kat  timur kawasan Kralingen, Rotterdam, dia ni memulakan kerjaya bola sepaknya di Excelsior sebagai pemain belia. Pada 2002 beliau ditandatangani oleh Feyenoord, dimana dia mencatat nama sebagai penyerang muda yang berbakat. Berikutan masalah disiplin di kelab barunya, dia kemudian menandatangani untuk kelab Inggeris Arsenal pada 2004 untuk yuran dianggarkan pada £3 juta. Pada 2005, dia dipanggil bermain untuk Belanda, dimana dia telah menjaringkan 25 gol dalam 58 perlawanan. Dia kini di bawah kontrak dengan Arsenal sehingga 2011. Dan kini beliau menyertai kelab Manchester United. GLORY GLORY MANCHESTER UNITED! oyeahh .. 


          
Maklumat peribadi
Nama penuhRobin van Persie
Tarikh lahir6 Ogos 1983 (umur 29)
Tempat lahirRotterdamBelanda
Tinggi1.86 m (6 ka 1316 in)[1]
Posisi permainanPemain sayapPenyerang
Maklumat kelab
Kelab terkiniManchester United
Nombor20
Kerjaya remaja

Kerjaya senior*
TahunPasukanKmncln
2001-2004Feyenoord61 (24)
2004-2012Arsenal194 (96)
2012-Manchester United3 (4)
Pasukan kebangsaan
2003

2005-

10 (1)

68 (29





cuba lihat senyuman nyew,,,
ahhhhh sgt memukau..
^__0





 I LOVE YOU !!






thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

happy oliday on CNY
























thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

karnival pelajar


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



























thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

tragedi 8 februari

Tanggal 8 februari 2013 akan terus menjadi ingatan buatku kerana hariku yang ku sangka indah telah menjadi malapetaka buat diriku dan  rakan-rakan. wuu bunyi cam teruk sangat je kan..  =.='  semuanya bermula dengan indah, masing2 tak sabar nak balik ke rumah masing2, yela dah lama kan xbalik..masing2 dah rindu kat family. ada yg da xsabar nak dduk relax2 kat umah sambil tue tgok tv n makan tanpa henti,hoho.. ini merupakan kali pertama buat diriku dan mira balik naek train. bila dah first time tue kami mmg la excited sgt2.. yela tak tau pun apa rasanya naik train ni kan,,,slalu naek bus ja. but for this time we oll cuba la naik train. kuar dari maktab bukan main awal lagi, pkul 1 masing2 da siap nak pi ke stesen kat bukit mertajam. n di sebabkan kami balik dgn seorang lelaki (namanya JANG) kami bagila dia peluang pi solat jumaat dulu. walaupun dia nak musafir tapi lebih afdal biar dia pi solat. n then we oll pun dengan ghairahnyew pi la summit. summit ngn stesen tu bukan jauh pun so kitorg xdela risau sgtkan..masing2 over confident sempt nak ke train. kononyew nak trun skejap ja, nak tgok2 barang tapi biasala perempuan kan bila dah gi shopink kompleks haishhh macam2 la dia borong, tambahan lagi bila elaun waktu tu baru keluar memang takla kan.. 
bila dah pkul 2 suku tue, masing2 baru tsedar train pkul 2.30. apa lagi, semua kalut la...tunggu encik drivernyew xsamapi2,,haisshh risau dah waktu tue takut tlepas ja, ana dan lin dah dok tepon je waktu tue. yela dorg ofcoz ler risau sbb kami xsampai2 lagi. padahal sat lagi train da nak sampai.  tunggu punya tunggu smpi la encik driver tue dalam pkul 2.20.. xsangka pulak jalan nak ke train tu jem pulak,,hadoii,, masing2 dah cuak sbb train da smpi, aku mcm biasa lah emosi terlebih dok nanges sbb takut tlps.. wawa n yg lain2 cuba la kol ana mintak tlg bagitau kat org train tu suo delay sat, huhu. kami ni ingat tu bas ka suka2 ja nak delay,,mana la bole kan, akhirnya kami telah ditinggalkan. huu.sedihnya. masing2 dok pkkir idea cmne nak buat, xkan la nak balik esok pulak kan? tiket mana ada lagi kan nak raya cina.. huu. last2 kami wat kptsan kejor train tue. means kami naik la kat stesen yg berikutnya. stesen yg paling dkt waktu tue kat nibong tebal la tapi mana la smpt nak kejar kan, so apek (our HERO) sanggup hantar kami kat stesen taiping. nak kesana  bukanyew dekat, lebih kurang sejam lah. tapi masalahnyew kami bukan tau pun jalan nak ke stesen taiping tue,,huhu, tapi apepun kami nekad je pi, sampai kat taiping, kami dok la cari stesen tue, tak jumpa2,, ana plak dah kol bgtau train da smpi kat taiping,,perghh gila lah, kami masih xsmpi ni.tapi dah nak dekat dah dgn stesen tu. pastu kami try lagi mintak dia delay tapi kesian ana, lin dan fida kne mara ngn pakcik tue,,huhu,, sor girls becoz of u ollss plak kne mara..huuu. 
last2 kami kene tinggal lagi skali,,,sedihnyeww,,hampa tau,, penat2 kejor tapi tlepas lagi. last choice, apek kata dia nak anto smpi ke IPOH pulak,, mak oii jauh tue, nampak tak kegilaaan KAMI disitu,, nak ke taiping tu amik masa lagi 2jam .huh.. kesian giler kat apek tak pasal2 kne anto ktorg,, dah la masa tue chom ikut skali nak tak nak nanti lps anta kita org dia kne lah balik ke maktab balik. kalau tak bley je dia trus balik ke manjung, dah dekat sgt la tue..tapi berbaloi la sbb kami BERJAYA sampai kat IPOH before train tu sampai, yeyahhh,,,, suka giler..alhamdulilah. akhirnya usaha RUNNINGTRAIN kami tak sia2..hari tu mmg dalam sejarah hidup aku. dah macam cite hindustan pun ada.. lawak lawak, haishh,,, so moral of this story, lainkali lau dah tau nak naek train, kne get ready awal yer,, jgn nak menyinggah kat mana2.  
kalo tak INI lah akibatnyew...huuu~


stesen KTM ipoh



our HERO & HEROIN!


apepon to APEK & CHOM toceh2 sbb snggup anta kami, korg la hero n heroin kami, lau korg takde huu alamaknyew duduk maktab la kami smua..kwaaa..
and ofcoz kepada teman-temanku yang menanggung nasib sepertiku 
WAWA,MIRA,AAH,JANG
lenkali jgn buat lagi na.amik iktibar ni. huu~
tapi KORANG memang TERBAIK.
 walaupun kenangan ni sedikit pahit tapi kenangan ni jugak yang menjadikan hubungan kita makin  rapat. we susah sama-sama kita senang sama-sama. love u olls.. mmmuahhhhh..^__^

 
hurry up! we have been late for 3hour.
from bukitmertajam ---> ipoh



bergambor dulu before masing2 balik,,,hehe
sempat lagi tuh..

mysayang, i owe her so much! thanks for helped us dear!


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

outing with BFF

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

TEMPAT: QB MALL
TARIKH: 29/1/2013
WITH MY SAYANG : jaja chom & apeks. 

w\very awesome day! love u olss.




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...