EVERYDAY i do



bismillah.

 ya allah rindunya,, mana mungkin tak rindu?terlalu-lau rindu,
tak dapat lagi nak gambarkan mcm mne..
xpe2..
doa je banyak2.
moga2 orang yang dirindui turut merasainya.
ALFATIHAH. 


hukhuk*
sedih T_T

sambil2 tuh  ari2 dok dengar lagu TETAP MENANTIMU by NOMAD.

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untuk mengerti
Dari semua hidupmu yang ku mimpikan
Kan ku hapus semua menjadi indah

Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu

and lagu JODOH PASTI BERTEMU by AFGAN


Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

I MISSU GRANNY 
KLFJ 

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

22/12/2013

Bismillahirahmanirahim

Tarikh keramat yg aku akan ingat smpi bila2.ak tak permah menjangka akan jadi mcm ni..sala paham pada awalnya menyebabkan pertelagahan yg besar. Jadi siasat dlu dgn cara yg berhemah bukan terus menterjah.aku tau ak ada silapnya tp sbnyew ianya bkn ksilapan tp ia adalah kbenaran cuma mereka tak mahu terima kebenaran itu.kerana mereka lebih tua dari aku so mereka hanya tau mereka sjelah yg betol.org tua ada juga buat silap tapi knpa xnak mgaku knp xnak mgiakan dan knp susah sgt nak terima apa yg diperkatkan oleh org muda mcm aku..adakah org muda xberhak nkbtegur org yg lebih tua?bukannya aku menegur secara kasar atau kurang hajar .ak menegur scara berhemah dan itu juga salah.

Benarlah, kadangkala kejujuran tidak lagi mampu mengatasi sgala pembohongan..tapi ak percaya kebenaran pasti terungkap.allah maha adil.org yg bijak pasti mampu utk menilai.and now mereka tahu siapa yg benar dan siapa yg salah..

Peristiwa ni ajar ak erti kedewasaan.aku jadi makin kuat makin sabar dan makin matang.aku bersyukur krana masih ad lagi insan yg teguh bdiri disisi ak dan memberi aku semangat dan kekuatan utk menghadapi dugaan yang berliku.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

STILL HOLIDAY! YEAAHH


ASSALAMUALAIKUM


ada masa-masa gelap dalam terangnya kehidupan, ada rasa sakit dalam kegembiraan, dan ada duri yang runcing dan  tajam pada setiap bunga MAWAR.

hello guys,,hello cik diarihati,,lama jugak menyepi,,,yela xtau nak post entry pe,,huhu,,,hari cuti pon dah tinggal sikit,,aku xrasa pe dah sbnyew cuti ni,,masa cuti byk dihabiskan dgn menjadi babysitter makcik2 sume,,anak cik paid, anak ucu, anak cik peni, n anak cik amal,,sumenyew kecik2 bila balik uma atok meriah giler,tapi aku seronok la dduk uma layan bebudak ue,penat ue mmg la pnt kan,, ha td orked baru je blik dr phg,,lama kot xjmpe dia,,kalo dulu muka dia mcm dyang senandung sekarang muka dia da mcm ahmoi taukk,,sepet giler mata dia,,,mcm anak cina weyhh,,,kompem lawo ni da beso,,harap2  la kan,,jgn jd cm ayah dia sudahla,,mcm dugong,,,haha..dalam waktu bz menjadi babysitter tp aku masih smpt lg FB memanjang,,hehe,,ala bukan buat pe pon,,,dok tgok kawan2 post ape,lepah tu dok jengok wall org tu..n kalo2 la tnampak dia online kan,,tp online ke dak sme je,,aku bukan berani nak tegor pon,,kuikui,,

sementara cuti masih ada ni ak nak pastikan ak kene puas berjalan2 kat JB ni,,,tpi kemna je nk jalan,,kat JB ni bukan best sgt pon...lain la kalau dok shah alam,,ari2 dok melepak ,,seronokk giler,,tambah2 ad kazen yg sekepala,,aihhh ni rindu plak kat depa2 sume,,,

ha lagi satu,,sejak hp aku hilang,,ak lost contact ngn kwn2 aku huhu sedihnya,da la rindu gegiler kat dorg,,sobsob,,,ak tak tau la sp la yg dok gatai tgn sgt curi hp aku tuh,,kalo yer pon nk curi,curi lah aku xheran pon tapi aku nak balik aku punya simcard la weyh,,,simcard tu penting taukk...mcm2 kngn aku dr num tepon ue,,sjk aku masuk ipg lg aku da pki num tu,,so ia amat bermakna la,,tmbh2 lg bila num tepon tu num nyew sedap,,perghh kuciwa gue .. sobsob

ha ad lg aku nak story ni,,aiyakk byk pulak story aku kali ni kan,,hehe,,almaklumlah da lme menyepi so byk le story nyew,,,aku nak story about my kazen maizatul,,,eminah ni baru je lps clash,,so ak pi la patukan dia ngn si padil ue,,(dulu pakcik aku nak patukkan ak ngn dia),yela bkn pe,,padil tu pon tgah mencari jodoh,,,kesian dia umo dah 30 tapi smpi skrg xkawin malah xde awek,,kuikui,, dia tu sebenarnya ok je,kacak2 pon kacak,tuff lagi tuh,,,muka putih,baik,sopan,tapi cuma satuuuu je kekurangan dia,,dia PENDEK..HUHU..sbb tula aku xnak,,aku ni memang ler pantang kalo laki lebih pendek dr aku...memang terus ak reject walau baik pon cmne dia,walau bagus cmne pon,,mmg TAK AKAN KU TERIMA. disebabkan si maizatul bru clash ngn pakwe dia so ak knl an dia ngn fadil ue,,n now their relationship pun sudah bermula,,hehe,,cuma tak taula ade jodoh atau tak,,moga2 ad ler jodoh antara mereka,aku bkn pe,,ak harap la sgt si mai ni jumpa laki baik cm fadil ue,,rasa rugi kalo mnolak laki cm fadil ue,,lgpon family aku ni dah knl sgt dgn fadil n his family,,,dan yang paling penting ak boleylah bersaudara dgn zati,,hehehe


peace no war!
lovefromus
lebiu AINI <3



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

love song



LOVE STORY 

 this song speaking directly about my love story
you & me
and when we fall in love with someone they will become unforgettable
:'(

he gave new meaning to this empty world of mine
There'd never be another love, another time
he came into my life and made the living fine
he fills my heart

he fills my heart with very special things
With angels' songs , with wild imaginings
he fills my soul with so much love
That anywhere I go I'm never lonely
With him around, who could be lonely
I reach for him hand-it's always there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I'll need him till the stars all burn away
And he'll be there

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

tips untuk kekal CANTIK DAN SIHAT

assalamualaikum.

 hye girls!
today ak nak sharing sikit tips untuk kekal cantik dan sihat!

apa yg korg kne buat ialah

 1. Pastikan MINUM AIR MINERAL secukupnya. badan kita nie memerlukan 1L air bagi 25kg berat badan. so kalo berat badan 50 kg.korg kne minum la air 2L sekurang2nya. ianya penting untuk membuat segala kekotoran dlm bdn kita nie tau :)


2. Makan makanan yg berkhasiat atau dengan kata lain amalkan DIET SEIMBANG. kalau boleh kurang-kurangkanlah makan makanan yg berminyak, berlemak tu. xelok tau. lama-lama boleh menyebabkan obesiti dan mcm2 penyakit  timbul. 

3. Lakukan SENAMAN! atleast 3kali seminggu selama 30minit tau.


4. pastikan REHAT secukupnya iaitu 7-8 jam sehari. 

5. sentiasa berfikiran POSITIF. ni penting tau. dalam hidup ni korg kene berfikiran positif dlm setiap aspek. janganlah meroyan xtentu pasal k.


okla ini sahaja tips ringkas dr aku,,ak ni buknlah cantik n sihat sangat. tapi sekrang aku tengah cuba untuk amalkan gaya hidup sihat ni. aku xmau la sakit-sakit lagi.bukan ape.kesian dekat org sekliling aku ni. asyik nak kne jaga aku je.. xelok kan menyusahkan org. huhu. AKU NI HA DLU OBSES SGT NAK CANTIK.MCM2 PRODUK AKU GUNA. tapi xde pon perubahan sgt, membazir duit je. baik aku amalkan gaya hidup sihat  ni. xpayah luar duit pon. JIMAT! HEHE. so,korang yang obses sgt nak cantik tu, hentikanlah keobsesan anda tu. siapa yg xnak cantik kan?tapi nak cantik pon berpada2 lah k. apa yang penting kita SIHAT :)


 







thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

graduate n rancangan masa depan


ASSALAMUALAIKUM..


kawan2 ramai yg dah nak graduate..suka sgt tgok dorg pakai jubah.duduk atas pentas. waahh mcm seronok je kan,, ak je lama lg,,3 taun lagi kot.masih pjg lagi perjalanan..entah sempat entahkan tidak.moga2 umur panjanglah n aku harap my granny sempatla tgok ak pegang segulung ijazah nanti. aku nak dia bangga n tumpang gembira dgn kejayaan aku sebab dia lah pemberi semangat aku untuk hidup didunia yg penuh dengan dugaan, kalau dia xde ak rasa ak xmampu nak tempuhi  dugaan tue.. huh..



actually xsaba la nak abes blaja..
sbb ape sbb ak xsaba nak bukak nursery.
korg msty tertanya knp ak nak bukan nursery kan? 
actually emangla aku blaja nak jd cikgu tp ak rasa cm kerjaya cikgu tu xberapa sesuai ngn aku la,,so ak cdg after 3 years berkhidmat dgn kerajaan.ak nak berhenti,n aku nak bukak nursery


jiwa aku jiwa yg suka budak2.
 aku suka dgn kanak2 yg masih lg kecil.
aku rasa lain bila pegang baby.
aku sanggup xtido smata2 nak jaga anak makcik aku.
sdgkan spatotnyew mak dia yg jg dia mlm2..
aku xbley dgr kalo baby nangis nanti aku jd sebak.
last2 ak pon ekot skali nagis..
kuikui..

my aunt slalu ckp kalo nak baby,
cepat2 la kawin.tp aku xnak..sbb ak blom bsedia lg,muda lg kot,
aku ni nak urus dri sndri pon xbtul lg nak urus laki n anak,emang xla kan ,,nanti kang jd apa plak rumahtangga aku.so before i got married,ak kne pastikan ak ni betul da ckup ilmu didada utk mjd seorg isteri ibu dan menantu yg terbaik.
aku nak jd isteri yg sentiasa disayangi suaminya, peneman disisi suami aku. bila dia rasa sedih aku nak jd sumber kekuatan dia, aku nak lengkapi segala kekurangan dia,n kalo aku ad anak aku nak jd ibu yg penyayang,dan menantu yang disenagi oleh mertua aku, xnak la aku kalo kawin nanti mentua aku xsuka aku no no no . i dont want that. huhu,, kalo boleh biarlah jadi menantu yg disyangi oleh mertua,hehe,,insyallah,harap2 mcm tula kan. 


 so skrg ni persiapan untuk aku melengkapkan diri untuk segalanya.
moga2 allah membantu aku.
insyalah :)


buat insan bergelar suami, 
aku ingin mencintaimu seumur hidupku
ingin bersamamu dikala susah dan senang
dan aku ingin ke syugra bersamamu


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

semester break :)


 ASSALAMUALAIKUM..
hye cik diarihati..
lama jugak rasanya aku menyepi,,
bukan apa,,busy lah kononyew ...
orang nak final exam kan,, 
huhu
actually bukan busy study pon tapi busy jaga anak2 kecil dirumah yang baru lahir
study week spatotnya ak studi tp ak plak sibok jd babysitter..ape nak jadila kan..
exam tu lebih penting sbnyew tp entahla aku rasa mls sgt nak stdy masa ue,,ak rasa lebih happy jg anak2 kecil tu,,,
bila diaorg ada dkt ngn aku, aku rasa bahagia sangat,,
terima kasih ya allah.
kau kurniakan ak anak2 kecil yang sentiasa menceriakan aku.


dan untuk seketika, 
aku terlupakan dia.
baguslah kan. :)

alhamdulilah exam dah pon habis.
semuanya berjalan dgn lancar,
moga2 memperoleh result yang cemerlang insyallah.

so, sekarang bermulanya cuti semester,,
yeyeaaahh...
seronok.
boley la menghabiskan masa bersama anak2 kecilku,,
hehe,
selamat bercuti ye kawan2. semoga kita berjumpa lagi semester depan.
i will miss  all of u :)
expecially my bestie 
fi hifzillah ya ukthi.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Back In Time


I'm torn apart inside
Coz it keeps flashing by
I need you in my life
I need you all the time

And I would go back in time
Would risk my life to make things right
And I would go back in time
Would do anything to make you mine
To make you mine

I was blinded by the looks
I know I don't deserve you
But I need you in my life
I need you all the time

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

minggu yang busy...


bismilah..

alhamdulilah ...hari-hariku berjalan dengan baik,,tiada apa yang merunsingkan cuma minggu ni agak leth..hari-hariku padat dengan menjaga baby-baby makcik aku.. awal pagi dah bangun untuk mengemas rumah lepas tu jaga muez dan orked..fuhhh~ letih. tapi aku gembira aku rasa bahgia..kehadiran mereka menceriakan hidup aku.. aku tak boley  tipu, kadangkala aku masih lagi teringat,,namun,kini aku mampu untuk menghadapinya.. alhamdulilah,,syukur ya allah, kau beri aku ketenangan ini. 

harap2 ianya akan berkekalan. :)

our newborn 
Wan Muez shafie & Orkid Aludra
moga menjadi anak yang soleh dan solehah. *__*

my boyfie..
budak RARE..
suka men game smpi pagi buta
n PELAT.
kesian..huhu


abd razzaq
mangsa kaki buli



Wan luth uzair
budak gangster
si kaki buli

manda je xde..huhu...xdpt junpa manda until now..
sedihnyew...sobsob.
rindu banget deyhh...
* i love you , i love you!!




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

keep going..



bismillah.

moga terus mendapat petunjuknya..
permudahkan ya allah..


seek forgiveness from HIM..



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

you are the one

BISMILLAH.


this is one of my feveret song.
like it so much
it reminds me alot of HIM.
allah.
tuhanku.




Youre the one 
by
heliza


Early morning the sun is rising
I'm ready to give You my day
Cause since I found You
It can't be more true
You're bringing the best out of me
Yeah

Early morning I'm reading Your words
And listening to the birds singing
A sweet melody for you and for me
Oh I feel
You're so close to me now

You are the one I was waiting
To give a sense to my life
You are the truth I was searching
And the reason why I smile
Yeah
Ta ta ta

This love is so strong I can't control it
Oh please help me to find a way
To give you the best cause You are the one
Who changed my heart and took my pain away

Mmmm
This love is so pure I can't define it
Oh please help me to understand
What is the purpose of me being hereCould be it love and love again

You are the one I was waiting
To give a sense to my life
You are the truth I was searching
And the reason why I smile
Yeah




terlalu banyak khilafku..
guide me.
i need it.
im not strong emough.
ALLAH . ALLAH.
:'(

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

FEVERET SONG...


BISMILLAH.

IT HAS TO BE YOU
by 
YESUNG

I’m praying to the sky i want see you and hold you more
That i want to see you and hold you more

It can’t be if it’s not you
I can’t be without you
It’s okay if i’m hurt for a day and a year like this
It’s fine even if my heart’s hurts
Yes because i’m just in love with you

I cannot send you away one more time
I can’t live without you

It can’t be if it’s not you
I can’t be without you
It’s okay if i’m hurt for a day and a year like this
It’s fine even if my heart’s hurts
Yes because i’m just in love with you

My bruised heart
Is screaming to me to find you
Where are you?
Can’t you hear my voice?
To me…

If i live my life again
If i’m born over and over again
I can’t live without you for a day
You’re the one i will keep
You’re the one i will love



#mean a lot..



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

an importance day!

 bismillah.

alhamdulilah,terima kasih ya allah.
kau masih panjangkan lagi umur sahabatku.
20 tahun sudah.
perjalanan masih panjang
moga2 menjadi muslim sejati.
sama-samalah kita berusaha.
insyallah.


ya allah,
aku mohon padamu
berkatilah sahabatku ini


NUR SYAHIRAH SYAZA BT DELI

berikanlah kesihatan yang baik
kejayaan padanya
kebahagiaan bersama insan-insan disampingnya
dan kau titipkanlah buatnya
keredhaan dan hidayahmu 
serta engkau pertemukanlah dia dengan pemilik tulang rusuknya yang soleh yang mampu memimpinya ke jalan menuju syurgamu ya allah.
moga perhubungan kami kekal hingga ke jannahmu.

stay health. stay bless. n stay cool dude.
love u always.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

again. hye!


Bismillah.
pembuka kata
dengan semangat baru azam yang baru dan kehidupan yang baru insyallah. 
better muslim to be.
may allah ease my way




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

dimana ia bermula disitu ia berakhir

 assalamualaikum.

kepada cikdiarihati,
kukira sudah lama tidak ku titip salam buatmu.
hari ini mungkin hari yang terakhir.
dirimu  telah setia menemari diriku selama hampir dua tahun setengah..
suatu tempoh yang tidak begitu lama,
tidak juga terlalu singkat
 mungkin sudah tiba masanya ku kuburkan segalanya..
dimana ia bermula disitulah ia berakhir.

kepada si dia yang sangat aku sanjungi selama dua tahun setengah ini
terima kasih atas segalanya..
terima kasih kerana hadir dalam hidup ini walau hanya sementara
20 JUN kita bertemu
dan mungkinkah ini pengakhiranya?
terima kasih kerana meninggalkan memori indah yang dapat dijadikan kenangan abadi buat selamanya
 because memories keep remaining and it never dies.





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

HURT-ali


HURT

Because the reason I live is you,
With my heart, I hope the remaining,
flickering memories will be sent to you
At the end of this road I walk on,
At this road that was allowed to me,
I, who used to love and love you more,
Remain here alone

My love has all burned up and
the only thing remaining
Are the exhausted scars from waiting
I cannot forget a person like you
Only tears fall

When my love has all washed away
Only the longing scars remain
Only the words, good bye remain
So I cannot forget you
Following the flower petals
that yield to the sky

When I meet you,
I can tell you now that I longed for you
I long for you so I couldn’t forget you
My love has all burned up and
the only thing remaining
Are the exhausted scars from waiting
I cannot forget a person like you



Memories last forever
never do they die
221

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Final exam SEM 1


BISMILLAH.


FINAL EXAM 
20.5.2013 till 24.5.2013
Subject : 
FALSAFAH PENDIDIKAN KEBANGSAAN
PERKEMBNAGAN KANAK-KANAK
SEJARAH PERKEMBANGAN PENDIDIKAN NEGARA
PENSEJARAHAN MALAYSIA


to all my friends gud luck guys.
do your best.
may allah ease everthing. 
ameen.


أَللهُمَّ افْتَحْ عَلَيْنَا حِكْمَتَكَ وَانْشُرْ عَلَيْنَا مِنْ خَزَائِنِ رَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِيْنَYa Allah bukakanlah hikmahMu, dan turunkanlah rahmat dari khazanahMu kepada kami, Wahai Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

im not alone and you too



You're not alone
Together we stand
I'll be by your side
You know I'll take your hand
When it gets cold
And it feels like the end
There's no place to go
You know I won't give in
No, I won't give in

Keep holding on
Cause you know we'll make it through
We'll make it through
Just stay strong
Cause you know I'm here for you
I'm here for you
There's nothing you can say
Nothing you can do
There's no other way when it comes to the truth
So, keep holding on
Cause you know we'll make it through
We'll make it through

So far away
I wish you were here
Before it's too late
This could all disappear
Before the door's closed
And it comes to an end
With you by my side
I'll fight and defend

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

not alone~



Bismillah.



Make of our hands one hand. 
Make of our hearts one heart.
 Make of our vows one last vow. 
Only death will part us now

i still have ALLAH
la tahzan.

teguhkan hati  akan ketentuan yang sudah terjadi, dan nikmati buah dari ketulusan hati yang berupa kebahagiaan sejatI




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

going home,take a break


Bismillah.

yeah,esok nak balik umah da.yyeah,,rasa dah lama xbalik pulak,,huu rindu mysyg2 sume. expecially my SUPERMAN. Ahmad Nur Zayan..ohoo..xsabar ler mau jumpa. :)
yg paling penting balik jb ni ak akan pastikan semua keinginan aku tercapai.huahaha

aku nak makan NASI AMBENG
nak ABC!
nak buat truffles..urm yummmy2
and aku nak makan TEMPE puas2..
haha

uyoo..kuatnyew nafsu makan.teruk betol.ahh lantok lah,janji aku puas n bahagia.. lala~

seronok sbb ini kali cuti 2 minggu tue,,uyoo lama kot.
tapi,
kat umah bukan boley seronok2 sgt.kene STUDY meyh,,exam nak dekat dah..
ayoyo,,malasnyew,,arghh,,baru nak bersenang lenang kat umah.fuhh. sigh*


anyway, tcre n  gud luck to my all classmates. do the best for our final exam. may allah ease everything.
 Insyallah.





i'll be missing you  my sayang2
fi hifzillah, ya akhi
♥♥♥ .





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Dua'



  Bismillah.

In the name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful


seseungguhnya aku terlalu letih dalam penantian. semakin hari hati ini akan semakin terluka.
tiada jawapan aku terima.
yang adalah hanya angan-angan dan mimpi palsu.
ya allah berikanlah aku petunjuk, aku semakin keliru dengan kata hatiku 
disaat aku mahu melupakannya, seakan ada yang menghalang.
apakah disebalik petanda ini ?
sesungguhnya aku tak mengerti.
dalam sujudku aku bermohon padamu
tunjukkanlah pada hambamu yang kerdil ini ya ALLAH.
apakah maksud disebalik
 ingatan dan kerinduanku terhadapnya.
apakah dia benar untukku?
hanya kepadamu aku bermohon.
perkenankanlah 
ya Rabb.

Ya Allah, kalau dialah yang ditakdirkan untuk diriku,maka simpanlah perasaan cintaku padanya ini sehingga tiba masanya dan selamatkan kami daripada mendapat kemurkaanmu. Namun, jika dia bukanlah yang ditakdirkan untuk diriku,maka berikanlah kekuatan kepadaku untuk aku lempar perasaan cinta ini, jauh ke ufuk langit. hapuskanlah rasa rindu dan sayang yang menebal di hati sanubariku ini ya allah. Semoga perasaan cinta ini dapat aku curahkan kepada seseorang yang benar-benar ditakdirkan untuk diriku.Ameen.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

bogoshipo



Bismillah.

apa yg telah aku lakukan?
aku telah menyakitinya tanpa aku sedari.
i'm sorry.
i dont mean it.
please, dont go away.
i need you.
i really need you.
 a day without him like a human without oxygen
 it feel so terrible.
i cant breath. yes. 
dangshineun saranghamnida.

kalau la dia tahu perasaan aku,
kalau lah dia dapat memahami isihati aku
perasaan aku xdapat aku huraikan dengan kata-kata mahupun tingkah laku.
kasih syg ini padanya xdapat diukur 
rinduku padanya xdapat ditimbang

Aku terlalu lelah dengan semua ini
entah sampai bila..
aku tak pasti
tapi mampukah aku bertahan
aku ini hanyalah insan biasa
ya allah aku mohon petunjukmu ya allah
apakah maksud disebalik perkara ini
sesungguhnya aku tak mengerti
kau permudahkanlah urusanku ya allah
AMIN,









cinta ini sentiasa rasa dekat di hati. ianya takkan hilang rasa di hati. namamu sentiasa bersemi dihati,pada sujud sebuah cinta, pada tetap sebuah usaha, pada yakin sebuah janji dan pada sabar saat diri diuji.
InsyAllah. yang maha ESA pasti menemukanku dengan dirinya pada suatu akad yang suci yg menjadi lambang CINTA SEJATI diriku dan dirinya di duniawi dan ukhrawi.








thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

where did you go?



BISMILLAH..


mana awak pergi?
penat saya cari awak..



ya allah
kembalikanlah ia kepadaku
sesungguhnya ia adalah harta yang berharga untuk ku ya allah
 apakah hikmah disebalik setiap dugaan yang kau berikan ini ya allah
kau berikanlah aku petujuk..

kakak minta maaf mak.
akak tak sengaja nak hilangkan.
akak ni cuai sgt. 
akak tahu itu adalah satu-satunya harta peninggalan abah beri kat mak.

akak akan cuba cari
walaupun terpaksa untuk buat baru
akak sanggup
akak tahu nilai nya xkan sama tapi
sekurang-kurangnya akak xsgup nak kecewakan hati mak.



YA ALLAH pertemukanlah aku dengannya kembali.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

date with my GIRL


BISMILLAH..

tengs syg for a very enjoyable day.
 17 APRIL 2013.
 that moments that we never ever forget
u complete my life DEAR
I LOVE U SO MUCH!
 may our friendship till JANNAH.
insyAllah


RAJA NORAZLINDA  NUR IZZATI ABD JAMIL


thanks jugak sebab sanggup layan kerenah saya :)

CREDIT TO:
cik abg yg tolong  amik gambar ni ^__^

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

16/4/2013

Bismillah..
dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang


that day..
permulaan segalanya..
insyallah..
walaupun sukar nak terima kenyataan ini tapi apa lagi yg mampu aku buat
segalanya harus aku terima dengan tabah.
moga ini adalah yang terbaik.

tapi,
aku harap engkau takkan ulang perkara yg sama lagi tak kira dengan siapapun
hati, 
bukan boleh dibuat main
sekali ianya terluka
ia mengambil masa untuk pulih dan
 pastinya akan meninggalkan parut walaupun sebesar zarah.

aku cuba untuk senyum
namun
adakah senyuman ini adalah senyuman kegembiraan?
atau sekadar untuk menutupi rasa dihati?

walaupun segalanya tampak pulih namun
hanya yang maha ESA saja yang tahu rasa di HATI
 
walaupun terluka,
tapi allah bagi aku kegembiraan.
walaupun ianya sekejap dan sementara
tapi 
syukur alhamdulilah
sekurang-kurangya ia mampu mengubat sedikit luka dihati ini

aku akui
aku gembira bersamanya
musim sentiasa berbunga saat bersamanya 
namun 
aku terasa kekurangan sesuatu
apakah itu?
aku pun kurang pasti
mungkin hati ini masih KELIRU
apepon
terima kasih awak untuk hari yang INDAH ini.

ME + YOU

to my rumet n my caca
thanks for helping me n give me support
without u guys i'm nothing.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

lepaskan

bismillahirahmanirahim

Kadangkala betapa bersungguh kita mahukan sesuatu,kita terpaksa melepaskan sesuatu itu pergi..
betapa kita berusaha kuat mahu mempertahankan ia disisi ia tetap akan pergi.


#pasrah dengan semua ketentuan Allah.

semua antara kita aku akan lepaskan
seperti mana yg kau mahu
kata-katamu akan aku lupakan
kenangan bersamamu akan aku hapuskan
yg tinggal hanyalah titik noktah .

mungkin aku bukan sahabat yang terbaik
mungkin aku bukan pedamping yang terhebat

bukan niat hati nak bermusuh
tapi
hanya inilah jalan yg terbaik bagiku
sorry for everything.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

BINA INSAN GURU (BIG)

BISMILAHIRAHMANIRAHIM

DATE: 9-12 APRIL 2013
PLACE: PULAKA & D'OMLAND

for 4 HARI 3MALAM, kelas sejarah, PC, n tesl melaksanakan program BIG kami di pulako n also di D'omland. 

btw, sepanjang aktiviti BIG ni mcm2 pkara berlaku. suka ada duka pon ada..huh..biasa la tu kan..
for the first day, sampai sana je kne tros setting tempat. EN . albar jdi campcommander kt org. huu. dia okey je,,cuma garang sikit,adat la kan.. nama pon lecturer mesty ken garang kalo x, stdent pijak kpla kang. so after pasang khemah ktorg solat makan n trus wat sesi LDK. sesi LDK memng seronok. en adnan yang conduct. pada malam harinya, xde pe pon yg menarik sgt, juz ada sesi LDK 2.

esoknyew plak iaitu hari yang kedua, kls aku kne buat aktiviti air aktvti brkayak,,yiba-yiba,,seronoknyew...yg paling seronok sbb buat sekelas tu,,











thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...