TEMASYA PANTUN (MELAKA ♥ KL)



assalamualaikum..
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 
selama seminggu aku tiada di Bainun, tentu rindu rasa hati..ditambah lagi pula cuti seminggu berstudy week..actually seminggu yg lepas aku terpaksa ke MELAKA untuk aktiviti TEMASYA PANTUN di sana..sudah tentunya, ianya amat menyeronokan ..hehe..mcm-macm ada...temasya pantun nie diadakan selama 3 hari start ari rabu sampai jumaat.aku nie bukan reti berdondang sayang pon,,ni la first time menyanyi..kalau korg nak tau dondang syg nie bukan stakat menyanyi je,dia sebenarnya berpantun secara spontan sambil menyanyi.susa weyhh..kalau harap suara sedap tapi xreti berpantun tak guna gak..aku nie?dah la pantun xreti nyanyi pon suara mcm katak,,hadoii..cano nie?memey xmenang la weyh,,yg datang kat sini semuanya hebat tau expecially yg dtang dri INDONESIA.dorg teramatlah hebat,suara diorang perghhh memang kelass gituu..MANTOP! lau nak dibandigkan dengan aku nie,memey la jauh bezanyew,mcm langit & bumi..huhu. 








lepas abes je temasya pantun kat melaka, hari sabtu pagi ue kita org gi seminar pulak kat KL.ala semiar nie sambugan kepada aktiviti kat melaka ni lah..seminar nie anjuran GAPENA. sampai kat KL je, GAPENA bwk kitaorg gi PUTRAJAYA,jalan2 dulu,pastu gi makan kat rumah gapena kat dgn DBP.kat jalan ape tu aku tak sure,hoho. then, ktorg gi dgr forum kat HOTEL MIDAH kat sebelah bangunan v.t sunbathan. ala dekat je dgn DBP ue..pukul 5stgh bru check in kat MYHOTEL.ingt an xbest tau hotel ue,,tapi best giler weyh,,hotel baru lah katakan,,hotel ue dkt dgn midvalley. jalan kaki je pon boley lau nak gi,,tapi aku xsempat nak gi,,BZ la katakan,,hoho,,kat hotel ue kan ada mat salleh hencem,mata biru kehijaun,,perghh cair aku,bukan aku je wawa pon sme...haha,sempat lagi nak mnggatal,,hee~

kalau ekot an seminar ni habis ari ahad malam,tapi disebabkan dah kepenatan budak2 nie ada yg balik awal. ak,wawa n que balik lah ahd pagi ue.aku terus pulang ke kampung halaman untuk berstudy week..study ke?hekk macam tak je,,hoho..aku memang xsabar nak melepaskan rasa rindu kat family aku,n paling penting xsabar nak makan makanan johor expecially my TEMPE & ASAM PEDAS!huhu..lama kot tak makan,,kat penang mana lah boley dptkan..so alhamdulilah,balik2 je mak saya yang tersayunk masak kan ASAM PEDAS IKAN MERAH...wuyoohh,,,nyummynyum sedap weyh....haha..esok mak nak masak ikan pari bakar pulak,,wee~seronoknyew...tu lah yg aku suka bila balik rumah,,nak makan ape..cakap je,nanti ado lah org yg masakan,,untung belajar jauh2,,,hehe






urm,ok lah i need to sleep.esok nak teman mak pergi bank.nanti bole lah mintak mak duit,haha,,
bye2 readers. luv uoll so much! :) 

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...