♥ shah alam & RESEPI KEK KUKUS

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 

hye guys. last week aku balik umah cik leha,,tau katne?shah alam lerh,,,mana lagi,tu lah satu2 nyew umah makcik aku yg paling dekat,,yang lain sume jauh,,huhu,ingt an nak balik jb tapi jauh la sgt,,da lah cuti sekejap je,,rasa membazir lah plak kan..so selama 3hari dok sne,,memang enjoy larh,,my kazen aini bawak aku jalan2 kat sha alam ue,JALAN-JALAN cari MAKAN,hehe,,aku kan dah berhajat sgt nak makan BAKSO n NASI LEMAK KUKUS, so ak ajak la si cua ni pi makan,cari punya cari kat situ,tp xde,huhu,,kecewa banget sih,,tp nasi lemak tu ade lah,,tapi kan xsedap,,bweek,,tak rasa cm kukus pon,dah la mahal.so u ollss yg dduk shah alam di seksyen 7 tu kan i suggest jgn makan kat restoran dkt  tepi tasik ue,,memang TAK SEDAP! keesokan harinya aku tak putus asa,aku gi lagi skali ajak si cua nie pi cri bakso,tapi tak ketemu jugak sih..so aku yg dah takde mood nak makan,aku ekot jela si cua nie makan kat restoran ape ntah,,,view dye memey cantek sgt, layanan pon okey,mesra alan je,aku suke,pelayan dia  gurl ok,bukan lelaki so jgn sala paham,kat sini ada jual mcm2 la gak,,makanan kampung ada,western ada urm mcm2 lg larh,,aku tgok kat menu mcm sedap,but actually tak sedap pon,,harga dia pon mahal lah gak...padahal aku order mee bodo2 jewk..mood aku mula spoil tau. lagi2 bila aku order air mangga blended tp dia bg jus mangga biase je,,haish,,,geram lah aku,tp aku still senyum je dpn dia,tp belakang dia aku membebel kat sepupu aku..hoho..n waiter tu mcm tau2 je aku marah kat dia,then dia anto jus baru tp aku xnak time,yela kan xkan lah aku nak byor dua2 jus tuh,,membazir je..dah la xsedap.puiih,lepas nie aku memang xkan makan larh kat tempat2 mcm ue,,baek mkn kat umah,sedap xsedap xpe,,yang penting kenyang n jimat duit aku,,haha.


lepas tu kan, kt org gi lah salon rambut,si cua nie nak sgt buat rambut,so aku teman lah,,aku ingt nak cut gak tapi bila tgok hairstylist dia lelaki aku pon xjadi lah nak cut.boleh tahan lah brother tu cut rmbut si cua nie,,,then,esoknyew ak amik kputusan nak cut gak,tp hairstylist dy perempuan lah ye,,bukan lelaki.yang nie,aku memang tak puas hati sgt2,sebab dah la dia buat tak lawa,mahal giler pulak tu,rasa membazir je,,aku buat treatment,cut n wash.sume skali rm110. tapi cut +wash je harga dia RM50. padahal aku suo dia cut 1cm je. so, mahal kan?better korg jgn g kedai nie SAKURA salon di seksyen 7 ok. owhoo aku nie mcm memboikot lah pulak,


my cutest kazen
aini asuha

nie lah jus mangga yg tak sedap ue

mee bodoh

chocolate ice blended

pastu cik leha ajar aku buat kek kukus n cupcakes..wee sonok nyew weyh..first time tau buat,,xsusah pon buatnyew..senang je..
tengok nie


ready untuk dibakar

see
dia dah  kembang
wee xsaba nak ngapp

first time buat toping,,
burok kan

yang nie bahan nak buat kek kukus

kita gaul kan dia~

ni rupa dia before dikukus

tadaa
inila hasilnya..

buat kek ni sebab ari tu bufday si ayip ni,,
so xpaya lah nak membazir gi beli kek kan,,,bukan sedap pon lau beli 
lagi sedap buat sendiri
hihih(perasan)eh tak2 betol lah siyez sedap!

a slice of cake
yummy!


tiga hari di umah cik leha memang lerh sgt2 best,,xbosan.service yg terbaik dri kuage cik ran.btw thank you so much coz sudi layan eno,bwk eno jalan2,belanja eno mkn,masak mskn sesedap untuk eno.terharu sgt,huhu..insyallah i will come again ok.
nant nak masak mcm2 lagi dgn cua.
oyeah2...

u AINI

BYE. ^__^

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...