Awesome Day!

ASSALAMUALAIKUM..



alhamdulilah kerana hari ini aku masih lagi bernafas seperti biasa
terima kasih ya Allah kerana memberiku peluang untuk hidup dibawah  planet ciptaanmu..


sudah tiga semester kami tempuhi suka dan duka kami  bersama-sama,,dan hari ini ternyata hari yang paling indah buat kami semua. Tarikh 14 JULAI 2012 , merupakan tarikh keramat buat kami. sepanjang hari kami berjalan-jalan satu pulau pinang nie  dari pagi sampai ke malam.mula-mula nak ke bukit bendera tapi disebabkan terlalu ramai so xdpt lah masuk,,tapi pah,zai,a,ah,n chom gi turun gak semata-mata nak amik gambor.alahai~tapi bio jela kesian kat dorg t tak berenti kang kempunan gak,haha...then, tros gi makan NASI KANDAR LINE CLEAR.kat situ nasi kandar dia memang tiptop lah.tapi masalahnyew kan kat situ org ramaiii sangat,,adoyai,,xlarat aku nak beratur.di tambah lagi dgn keadaan tempat yang agak "disaster"eeeww geli lah jugak mula2 nak makan ue tapi nak cmne weyh,perotku dah bergendang, menyannyi lagu keroncong dah,,so nak xnak kene lah makan gak..lps makan we olss jalan2 kat jalan keling.kat situ barang nak kata murah xdelah murah sangatt tapi boleh lah,,tempt dia lebih kaung macam kat JALAN TAR.tapi jalan tar lagi best lah kan,,itu smestinya.banyak lah gak baju2 kurung ade jual,,tapi xde la lawa mne,,cuma kat situ aku ternampak lah satu baju nie,baju kebaya  perghhh mmg cantik lah kan, kaler coklat  krim gitu,,warna kesukaan si DIA,hehe..try lah nak mintaq tawor tapi xdapat lah,,kedekut kan makcik jual kain tuh,,hish geram plak...tapi xpela xkisah pon,,aku pon bukan nak sgt baju tuh,,hehe leps dah jalan2 tu kt org gi plak pulau betong.nak ke situ aduhaii..macam nak mati kot,,jalan berliku2..aku nie dahlah xtahan tempat berliku2 nie,,mmg rse loya + penang je..nasib baik lah xmuntah..lau muntah mati woo..keta org tu..baru plak ue,,kang xpasal2 kne kick out from the car.huhu..sepanjang perjalanan nak ke pulau betong ue, daptlah kita tgok keindahan ciptaan yang maha esa. Subhanallah.sangat cantik..betol lah orang kata jauh perjalanan luas pandangan.hehe berfalsafah plak aku.hee..mse OTW nak ke pulau betong ue,kita org singgap sekjap kat JANGUS LAKSA, fiq kata laksa kat situ sedap, so we all try lah,,n the result urmmm yummy,,mmg sedap.^__^ dah dok bergambor kat pulau betong ue kt org gi ke QB plak,,tapi aku n jaja je gi..yg len pi makan kat restoran kapitan.dekat je ngan QB ue..tak sampai 1km pon,,kat situ plak terkenal ngn roti nan dia.ade mcm2 jenis roti nan.tapi aku suke roti nan chesee..sedap..lau korg nak tambah ayam tandoori pon boley,,lagi sedap,cuma mahal sikit lah,,tapi berbaloi kot,ayam dia beso kot.xhabis nak makan sorang.jam da pukul 10 mse ue, kt org pi anta chombi balik uma dia,n then tros pulangkan keta sewa tu balik dan hampir-hampir kita semua nak dapat borang PINK tau..huhuhu..masing2 semua cuak.so,we oll amik keputusan nak tido umah huda lau lewat smpi,,tapi Amir aka Apek memang SUPERB.kami sampai sebelum pkul 11.so terselamat lah,,alhamdulilah,lega rasanya.hoho.. memang gempak lah kan..macam2 kita buat sepanjang ari nie kan,,dan macam2 benda terjadi..tapi aku je lah yang bernasib malangnyew.huhu..bermula dri sakit perot,nak muntahnya,kain tersangkut kat batu, basah dilambung ombak.huhu,,n disebabkan kebasahan yang teruk sgt duit aku terpaksa dilaburkan untuk membeli seluar yang bru ..aduhaii..melayang duit ku,,oh NO!btw,
thanks to AMIR, ACAP & FIQ coz sudi jadi pemandu sekaligus google map untuk kita orang sepanjang hari nie,,mesty korang penat kan layan kerenah kita org semua..huhu,,tenkiu-tenkiu.love u olls so much.hope nex time we olss boley gathering same2 lagi keyh...



buat sahabatku sekalian

JAJA + TIQAH +HUDA+ZAI+A,AH+CHOMBIE
APEK+ACAP+FIQ

terima kasih kerana sudi menjadi sahabatku
terima kasih kerana kalian sanggup meluangkan masa bersama 
terima kasih kerana menjadikan hari ini hari yang terindah dalam hidupku
semoga persahabatan kita kekal selamanya,

FRIENDS TILL JANNAH!
INSYALLAH.
















0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...