wanita



ternyata ia benar.
hati wanita tidak terduga
walaupun luaran nampak seperi tiaa apa yang berlaku tetapi didalam hatinya
 HANYA ALLAH YANG TAHU
betapa bergeloranya hati seorang wanita itu.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Hijrah





Ya Allah pemilik jiwa hamba, berikan aku kekuatan untuk aku istiqomah menjadi hambaMu yg solehah..

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

takdir itu



''kehidupan di DUNIA ini hanya sementara, pinjaman daripada yang maha Esa"




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

♥ Kita

  ♥..hati kita ALLAH yang punya, hati kita ALLAH yang jaga ..berdoalah, kerana itu senjata kita..andai takdir hidup bersama, pasti ALLAH akan mempermudahkan JALANnya.. Aku redha..




♥   saya akan tunggu awak  
 saya sayang awak INSYALLAH kerana ALLAH



PEACE ☮ LOVE ❤ H A P P I N E S S ☺

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Ahlan Wasahlan Ya RAMADHAN

Asssalamualaikum..

Ya Allah Ya Rab,
alhamdulilah

atas kuasaMu Engkau pertemukan kami dengan bulan ramadhan pada kali ini
 aku memohon kepadaMU,
lindungi  kami dan Rahmati kami
berikanlah kesihatan buat kami
mudahkanlah Rezeki dan kebahagiaan dunia akhirat 
serta hapuskanlah dosa2, dan bukakanlah pintu maafMU buat kami.
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna daripada sebelumnya.
Insyaallah.


“SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA”




NIAT PUASA
DOA BERBUKA



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

THIS IS LAST

My love for you is like a mirror

You can break it into a million pieces 

but 

when you look close...

You're still in it.



UNTUK DIA

 saya nak sangat awak yang jadi imam saya suatu hari nanti. Saya nak awak yang jadi bapa kepada anak-anak saya nanti. Semoga Allah izinkan. But for now, saya serahkan awak kepada Allah. Andainya memang ada jodoh antara kita, InsyaAllah kita akan dipertemukan kembali dan akan disatukan. Moga kita dipertemukan dalam keadaan yang diredhai.Tapi, andainya bukan awak yang tercipta untuk saya. Saya redha..


SAYA HARAP JALAN INI ADALAH JALAN YANG TERBAIK.JALAN YANG DIREDHAI ALLAH.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Awesome Day!

ASSALAMUALAIKUM..



alhamdulilah kerana hari ini aku masih lagi bernafas seperti biasa
terima kasih ya Allah kerana memberiku peluang untuk hidup dibawah  planet ciptaanmu..


sudah tiga semester kami tempuhi suka dan duka kami  bersama-sama,,dan hari ini ternyata hari yang paling indah buat kami semua. Tarikh 14 JULAI 2012 , merupakan tarikh keramat buat kami. sepanjang hari kami berjalan-jalan satu pulau pinang nie  dari pagi sampai ke malam.mula-mula nak ke bukit bendera tapi disebabkan terlalu ramai so xdpt lah masuk,,tapi pah,zai,a,ah,n chom gi turun gak semata-mata nak amik gambor.alahai~tapi bio jela kesian kat dorg t tak berenti kang kempunan gak,haha...then, tros gi makan NASI KANDAR LINE CLEAR.kat situ nasi kandar dia memang tiptop lah.tapi masalahnyew kan kat situ org ramaiii sangat,,adoyai,,xlarat aku nak beratur.di tambah lagi dgn keadaan tempat yang agak "disaster"eeeww geli lah jugak mula2 nak makan ue tapi nak cmne weyh,perotku dah bergendang, menyannyi lagu keroncong dah,,so nak xnak kene lah makan gak..lps makan we olss jalan2 kat jalan keling.kat situ barang nak kata murah xdelah murah sangatt tapi boleh lah,,tempt dia lebih kaung macam kat JALAN TAR.tapi jalan tar lagi best lah kan,,itu smestinya.banyak lah gak baju2 kurung ade jual,,tapi xde la lawa mne,,cuma kat situ aku ternampak lah satu baju nie,baju kebaya  perghhh mmg cantik lah kan, kaler coklat  krim gitu,,warna kesukaan si DIA,hehe..try lah nak mintaq tawor tapi xdapat lah,,kedekut kan makcik jual kain tuh,,hish geram plak...tapi xpela xkisah pon,,aku pon bukan nak sgt baju tuh,,hehe leps dah jalan2 tu kt org gi plak pulau betong.nak ke situ aduhaii..macam nak mati kot,,jalan berliku2..aku nie dahlah xtahan tempat berliku2 nie,,mmg rse loya + penang je..nasib baik lah xmuntah..lau muntah mati woo..keta org tu..baru plak ue,,kang xpasal2 kne kick out from the car.huhu..sepanjang perjalanan nak ke pulau betong ue, daptlah kita tgok keindahan ciptaan yang maha esa. Subhanallah.sangat cantik..betol lah orang kata jauh perjalanan luas pandangan.hehe berfalsafah plak aku.hee..mse OTW nak ke pulau betong ue,kita org singgap sekjap kat JANGUS LAKSA, fiq kata laksa kat situ sedap, so we all try lah,,n the result urmmm yummy,,mmg sedap.^__^ dah dok bergambor kat pulau betong ue kt org gi ke QB plak,,tapi aku n jaja je gi..yg len pi makan kat restoran kapitan.dekat je ngan QB ue..tak sampai 1km pon,,kat situ plak terkenal ngn roti nan dia.ade mcm2 jenis roti nan.tapi aku suke roti nan chesee..sedap..lau korg nak tambah ayam tandoori pon boley,,lagi sedap,cuma mahal sikit lah,,tapi berbaloi kot,ayam dia beso kot.xhabis nak makan sorang.jam da pukul 10 mse ue, kt org pi anta chombi balik uma dia,n then tros pulangkan keta sewa tu balik dan hampir-hampir kita semua nak dapat borang PINK tau..huhuhu..masing2 semua cuak.so,we oll amik keputusan nak tido umah huda lau lewat smpi,,tapi Amir aka Apek memang SUPERB.kami sampai sebelum pkul 11.so terselamat lah,,alhamdulilah,lega rasanya.hoho.. memang gempak lah kan..macam2 kita buat sepanjang ari nie kan,,dan macam2 benda terjadi..tapi aku je lah yang bernasib malangnyew.huhu..bermula dri sakit perot,nak muntahnya,kain tersangkut kat batu, basah dilambung ombak.huhu,,n disebabkan kebasahan yang teruk sgt duit aku terpaksa dilaburkan untuk membeli seluar yang bru ..aduhaii..melayang duit ku,,oh NO!btw,
thanks to AMIR, ACAP & FIQ coz sudi jadi pemandu sekaligus google map untuk kita orang sepanjang hari nie,,mesty korang penat kan layan kerenah kita org semua..huhu,,tenkiu-tenkiu.love u olls so much.hope nex time we olss boley gathering same2 lagi keyh...



buat sahabatku sekalian

JAJA + TIQAH +HUDA+ZAI+A,AH+CHOMBIE
APEK+ACAP+FIQ

terima kasih kerana sudi menjadi sahabatku
terima kasih kerana kalian sanggup meluangkan masa bersama 
terima kasih kerana menjadikan hari ini hari yang terindah dalam hidupku
semoga persahabatan kita kekal selamanya,

FRIENDS TILL JANNAH!
INSYALLAH.

















thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Rahsia bulan kelahiran


JANUARI 
bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik, sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik, rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan, suka smart, kemas dan teratur bersifat sensitif , berfikiran mendalam, pandai mengambil hati org lain, pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, mudah mendisiplinkan diri sendiri, badannya sihat tetapi mudah diserang selsema, bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya, cukup sayang pd kanak-kanak, suka duduk rumah, setia pada segala-galanya, perlu belajar kemahiran sosial, cukup cemburu yg sangat tinggi ..

WAH,badanku sihat?jyeah.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

kaulah sahabatku




ASSALAMUALAIKUM

kau hadir tika aku memerlukan teman

kau hadir menghulurkan tangan ketika aku kebuntuan
kau hadir menghembuskan kata-kata semangat
kau hadir ketika aku 
mengharapkan DIA adalah yang terakhir
terima kasih sebab sentiasa ada untukku SAHABAT!
aku paku kau dihati sebagai sahabat aku dunia akhirat

moga persahabatan kita ini terbina atas dasar kasih sayang, dan terus abadi atas dasar kasih sayang kerana insan dan Illahi 
InsyAllah :)



THIS IS SONG FOR U 


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...