assalamualaikum..
hye2..alangkah indahnya hidupku ini..
nak tau nape?coz  ak jumpa fizo omar..
hahah..cam xcaye je pada mulanya..xrugi aku xbalik rumah dizweek,rupa2 ada hikmah disebaliknya.

segalanya bermula .......
bila ilya ajak aku pi pasar lambak kat kubang semang,
aku yg kebohsanan pada wktu tue tros jela ekot ilya..
yela kat bilik nie pon bukan boleh wtpe pon,,
aku tgok dinding dinding tgok aku balik..huhu

tgah aku jalan2 nak beli mknn kan, ttbe aku ternampak FIZO OMAR.eh btol ke nie?mata aku xsilap kan?mula2 cm xpercaya gak lah,,tapi bila dia pusing kan je kepala dia
pergh tros menggelabah aku..aduh duh duh ganteng banget sih..
aku cri lah ilya sbb nak ajak ilya n mira pi bergambor ngn fizo tu..
tanpa aku sedari rupanya ramai mata2 yang memandang aku,,yela bukan kemain MEROYAN aku waktu tuh..nasib bek la waktu tu xramai org kerumun dia lagi,so dpt la aku berdiri sebelah dia..sgaje nak exposed kan diri.hehe..excited gile kot  bila dpt berdiri sebelah fizo..alahai..cm nak pengsan.haaah~ (*_*)

actually dia tgah buat pengembaraan untuk rancangan BAZAR RAMADHAN DI TV3 untuk bulan puasa nie..tgah aku dok dri sblh dia tu, manager dia pon suo aku jd extra,jadi bdk pembeli kuih..kihkihkih..akhirnya impian aku selama nie nak jadi pelakon tercapai gak,
extra pon extra lah,,janji aku ada KAU ADA?hoho..

hish,,nie baru fizo aku jumpa lau fezrul khan lah,, tak tau la pe yang jadi,,
mmg tros pengsan lah kot..bkn fizo je ada,iwan mentor pon ada gak..dua2 encem gagah perkasa,,alahai~tapi handsome2 dorg pon mereka tak tertanding dgn kekacakan dan kercoolan SI DIA.hehe..you"re number ONE for me.
ngeee (^___^)



miera me & fizo 

me eone & mira


CIK BUNBUN & MR FIZO
.^____^.


ok jangan lupa saksikan cerita BAZAR RAMADHAN setiap hari ahad pukul 5 petang di TV 3 ^___^
nantikan kemenculan CIKBUNBUN ye..hihi




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

kesunyian kebohsanan & kerinduan

ohh my..
bosanyew hari nie..kawan2 semua xde,,ada yang pi kem dan ada yg balik rumah..bru je sehari dorg xde..tp rasa cam dah lama ditinggalkan..time ade bertekak je,,bila xde RINDU plak..RINDU?hish ape nie..AKU BUKAN LESBIAN! cuma aku rindu sahabat aku.xsala kan kita nak rindu sahabat kita..cuma si DIA  tu je yang pelik bila aku ckp aku rindu kawan perempuan aku.ape larr..dia nie xde perasaan ke??pelik aku ngn DIA tu..harap muka je KACAK, tapi kedekut dgn senyuman.mcm org xde perasaan je dia tuh..lau org wat lawak pon,dia bknnyew gelak..muka cool gila..aku xpernah tgok dia melatah.cakap po sentiasa COOL je..hisshh jelez larh aku dengan kecoolan dia tuh,,np aku xmcm dia gak eh?nape aku nie kabut sgt??actually aku dah cuba dah nak relax tapi susah lah,,ak senang sgt nak menggelabah..mcm2 cara aku buat utk ilangkan rasa gugup nie..tapi xboleh gak..kadang-kadang ak rasa lah malu gak ngn kawan2 ngan lecturer tapi apa boleh buat...ianya mmg kelemahan terbesar dalam dri aku.Dengan kcoolan dia tuh,,heyy memang lerr bonus buat dia..sekali dia senyum..alahai.so sweet kot..aduh duh duh..boleh cair kot sume org..eh tak tak semua ke??OH maybe tak.mungkin aku sorg je kot?.hahaha..whateva..apepon dia memang COOL ^___^


Senyummu Menawan
oh Menawan~

KAU buat hatiku TERTAWAN (^___*)




EEE..STOP!
ape nie asal aku nak bercerita je kisah dia mesty terselit gak.dah2..stop it NORA.



mak nak BALIK!
Wuuu~ T_T



skrg nie aku pon rasa nak balik lah TAPI kan____________ jauh laaa,,haodoii,sedihnya..apa nak buat nie...dah nak naek gila kat bilik nie,,nak keluar xde geng plak,,xkan nak kuar sorg kot..ade sape nak teman kan saya??hehe.ok lah time for sleep.makin bulat lerr aku mcm nie..mcm belon yang kene pam.huhu.Assalamualaikum CIK diarihatiku.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

sejujurnya..





rasa dihati tiada siapa yg tahu
hanya DIA saja yg maha mengetahui



*actually rasa dah nak putus asa skrg nie
TAPI
ada seorang hamba ALLAH nie cakap kat aku
"biar dia ego tapi jgn kita ego"

selagi kita boleh mencuba kita cuba dan jgn putus asa









Masih panjang lagi perjalanan kita n kita pon xtau apa akan jadi pda masa akan datang.
jangan TERBURU-BURU.

INSYALLAH

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

aku jatuh cinta??

assalamualaikum..
apa khabaq cik diari,,
ari nie ak nak berkongsi cerita..
yang aku sudah
"jatuh cinta"

OMG!!
really?


tentulah..hee~
tapi dengan siapa??


jeng jeng jeng..

aku jatuh cinta dengan dia


OH i love HENRY GOLDING!


ouhh i wanna i wanna marry you~
lalala~


handsome giler!


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

My Feveret song ♥♥





Aku tak bisa menyatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu

Aku percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Chorus
Aku tahu di mana nak cari cintamu
DISINI TAK MUNGKIN MENGALAH
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu
Kucuba yang terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Begini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Huru-Hara di Pasoh 3

Assalamualaikum..
dah nak 2minggu aku bercuti..rasa rindu kat penang kan..
selama aku cuti nie,,mmg lah xsah lau tak gi jalan2 kan..minggu nie mmg minggu roadtour ak n de geng.
tanggal 1-3 jun 2012 aritu aku gi kenduri umah zai kat felda pasoh 3 di jempol, negeri 9.
best sangat2 tau,,tiqah,wawa, huda n ilya pon join jugax,,


tau la perangai kita orang yg sangat happening,,
sampaikan kak long zai ckp we oll kawan huru hara si adah..hehe
mne tak huru haraya,,,dari hari pertama kita org smpi smpi lah nak balik asyik memekak je,,pastu berposing tak habis2.. pantang xde keje joyah, bedah, mahyun, dan jenab,snap xhenti2..hihi
alamaknya mmg banyak la pic yg diambil beratus-ratus kot,,ish2,,
pastu masa wedding akq ani, ak nampak Mastor..tau sapa dia
SKANDAL si adah lah,hahamalu2 kot dia wktu tu..
org panggil ade ke dia wt bodo je,,lau dalam fb or tweet bukan kemain lagi dia..bila dah bdpn bole plak malu..uhh geram tol aku lah,,gedik btol dia nie,,

hri jumaat malam berinai kat umah pompuan,hari sabtu plak kat umah pihak pompuan, n hari ahad plak sambut menantu.

MALAM BERINAI







HARI PERSANDINGAN











SMBUT MENANTU


















thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...