wedding wanja & sarah izani

assalamualaikum,,
hye cik diarihati...
lme xmengupdate ni kan kan..
rindu rasenyew..
rindu gak kat penang,,
TAPI lagi rindu kat DIA..hehehe..gedik la saye..
anyway,,diz week bz sikit coz my aunt kawin..
best sgt,,,dpt jumpa sedara mara..16 org anak nenek aku balik..so mmg lerr sendat dan padat rumah aku,,hurmm,,terpaksa lah tido lua,,:(
urm nevermind lah,,skali skala kan pe salanyew...kita hidup kene lah bertimbang rasa.kan kan...

time wedding tu,,aku jadi pengapit,,hahaha..xsangke kan?
orang kata tak elok jd pengapit coz nty cepat kawin ..hurm yeke??
takkanlah,,dulu ak jadi gak pengapit mse kak ngah kawin,,tapi tak gak aku kawin..so mengarut larh kan..
biasa lah org dulu2 mmg mcm2 dia punya adat resam..
seronok kot jadi pengapit nie,,sbb kt boleh mengusha orang2 yg encem dri ats pelamin,hehehe..sempat lagi aku menggatal kan..haha..( juz kidding aku masih setia untuk si dia okey!)..rindu kot kat dia..baru je 6ary xjumpa..hurm...

ehhh,ape ak merepek plak da nie,,aiyakkk...xmau indu dia lagi!
okey!
back to story,untungnyew jdi pengapit nie coz dpt makan beradab.hehe...makan sedap2 kot,,nyum nyum...yg teroknyew,,aku nie bila dah nampak mknn..lupa tros adab sopan,,hoho..habeh licin lauk2 tu aku makan,,sume org tgok kot..adoii..malu meyh,,smpi abg photographer tu pon polik tgok aku..





pasangan pengantin with dara pingitan




my friends..thanks 4 coming ^_^

my son and i..
hehe


cucu-cucu dara cik Tom

cucu cik tom..
baru suku je nie


dara pingitan


lgi satu,,ade ke ptot dia ckp umo aku nie 26?huh!tua sangat ke weyh??adoyaii..malu larh aku..ke sbb ak nie GEMOK?
oh god! tidakkkkkk!!! aku xnak gemok...
uhh,, aku kene KURUS!
YES OF COZ!
Diet diet diet.......................
okey lah nex time kt sambung ye cik diarihati ,,,now, aku kne bersiap nak keluar nei..
papai~



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

bersantai bersama lajnah makanan..

assalamualaikum..


ouh diarihati,,kau tau x,,lau ekot an aty aku arini ak nk je bgun lewat tp xbole,,ak kne tlg ahli lajnah masak,,
nak wtpe masak?nak makan la...hurm actually ktorg nak bersantai kat mengkuang dam,,so ktorg prepare la makanan..nakdibawa kesana,,nak bersantai2 gitu,,hehe..

MENU

nasi putih + ayam masak merah+ ikan goreng + sayur goreng
( kacang buncis+carrot) +sambal belacan + air oren.

da siap2 masak,kt org solat zuhur dulu lepastu bru gerak pi sna. yg len sume g naek keta,,tp disebabkan xmuat ak ngn wawa kne la naek moto..cuak jugak wawa nak bonceng aku..yela,,ak nie miss fussy,,hehe..mula2 je wawa takot tp lme2 oke je,,,kami sampai dengan SELAMAT.alhamdulilah..hehe..
kami terpaksa lah jalan kaki nak msuk ke tasik tu sbb moto xdobenarkan bwk masuk,,adoyai pnt tau,,dah lah panas terik,,abeh terbakar kulit cheq nie,,haiyaa,,mcm mne nie,,nexweek cikamal nak sanding...adoiii...penat2 aku dok jaga muka,,dok berhabeh duit beli mcm2 produk tp la nie naek habes terbakar kulit aku..ok xpe,,cik masker kan ade..hihi..

haiyaa,,,dok melencong cite lain plak,,sowi2,,kita sambung cite ye cikdiarihati..

tau tak,,arini ari yg cukup memalukan buat aku,,Rosli Dhobi panggil aku MR BEAN..nie sume gara2 aku lupa cabut kunci motor,,aku ingat aku da cabut,,pastu masa nak balika k cri lah,,tp xde plak,,tu yg dok kalut cri kat moto tp xde,,,apelagi seriau lah aku,,dorg pon plik tgok aku,yela tiba2 mcm org kne sampuk,,huhu,,malu weyhhh,,,depan ustaz2 plak tu,,jatuh saham..huhu..actually kunci tu mmg la aku tertinggal kat moto,pastu ntah cmne lak ustaz najib jumpa kat moto dia simpankanla,,tapi yg ak geram,,dia bole wt xtau je time ak kalut dok cr kunci ue,,pastu afid bg kunci ue kat wawa,,ya alllah,,rasa nk pengsan pon ad mse ue,,nasib baiklah xhilang lau x,,dgn moto2 ustaz amin hilang,,mne ak nk ganti weyh moto dia,,pastu kan,,yg buat aku benggang ade ke patot ustaz amin ckp dia mcm pnh tgok scene kalut aku kat TB..huhu..apenie,,malu lah..walaucmnepun ak still bersalah ngn ustaz amin,,sbb ak cuai,,ak xjaga barang orang btol2,,betol lah kata mak aku,aku nie cuai,,:( insyallah ak berjanji pada diri aku,aku xkan cuai lagi,,n aku akan jaga dan hargai barang orang..


OKLAH,,AKU NAK STUDY,,NAK EXAM NIE,,TAKOT WOO,,WISH ME LUCK K GUYS..!!





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

ibu






Umi
ku tahu engkau derita
Hidup dalam duka sengsara
Namun diiringi doa
Agar kau bahagia
Umi
ku sunting kuntum melati
Harum sewangi kasih suci
Umi
ku bawa penawar
Hapuskan derita
Apalah ertinya kehadiran ku di sisimu
Andai ku tak daya membuat kau gembira
Umi
ku petik bintang bintang
Menyinar cahaya hidup mu
Umi
dekatlah wajahku
Yang selalu rindu
Ku tak relakan kau mederita selamanya
Biarlah aku yang menanggung derita mu
Umi 
ku ingin kau menyaksikan
Sinar yang ku cipta untuk mu
Umi 
berikan senyuman
Agar kau bahgia
Umi cinta padamu 

SELAMAT HARI IBU 



ENCHOM BTE MOHD ARIFF

..ma terima kasih kerana mengandungkan, melahirkan, mendidik akq dengan penuh kasih dan syang yang tidak terbelah bagi hingga akak dewasa..terima ksaih banyak2 ma,,akq sayang ma sgt...akq janji ma akq akan berusaha untuk menjadi anak yg solehah,,maafkan akq sebab selama nie akq byk buat sala kat mak,akq slalu menyusahkan mak, buat mak risau,amaafkan akaq mak..akq malu nak ckp mak yang akaka sayang mak sangat2,,akak janji mak akak akan blaja rajin2,,dan capai impian mak nk tgok akq berjaya..akq tau hanya ini shaja yg mampu akq lakukan untuk untuk membahagiakan mak,,,tapi apa yg akq harap akq adalah  insan yang selalu ad disisi mak ketika mak susa atau senang,
akak tahu mungkin akq xsekuat 
akak xsetabah mak
sepertimana mak jaga kami semua adik beradik,mak tak pernah mengeluh
walau mcm2 kerenah kami,mak tetap sabar ..
terima kasih mak,,
akak sayang mak sangat-sangat.





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment



Loving someone who doesn't love you back is like hugging a cactus. The tighter you hold on, the more it hurts.


so,

I TRY TO


i wish i could forget it one day..

smile..^_^
don't be sad.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment


That sad moment when you realize you care more for someone than they care for you..


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...