maafkan aku sahabat

aku rasa terpukul dengan kata-kata itu,rasa mcm dia tujukan kat aku,,

jika betul,huh,ya allah ape aku da buat nie???maafkan aku sbb pernah mengecewakan hatinya, ak tau aku bersalah sangat2 kat dia,,mcm2 yang dia korbankan untuk aku,tapi aku tak pernah nak hargai tak pernah aku nak ucap terima kasih kat dia, dan paling teruk aku layan dia teruk,aku kasar dgn dia,ak xpernah nak berlembut dgn dia, sedangkan dia lah yang banyak tolong aku, sentiasa ada disaat ak kesusahan.apa aku dah buat nie,,ha mmg padanlah muka aku kan skrg nie..menyesal pon dah tak guna. dia pon da makin jauh ngan aku skrg nie,,urm bkn skrg nie tp sejak ak berperangai jaat kat dia,,ya allah maafkan aku,sahabat,maafkan diri ini yang selalu menyakitimu, yang tak pernah nak menghargai kau seadanya, yang hanya mengingatimu disaat  aku memerlukan bantuanmu sahaja,,maafkan aku sahabat,aku tak mampu nak jadi sahabat yang baik untuk kau,tp aku harap kita dapat memulakan persahabatan kita ini sekali lagi.aku xsanggup nak kehilangan seorang sahabat yg benar2 baik sepertimu,,tapi apakah engkau akan memaafkan aku,adakah engkau akan melupakan segala kesalahan yang telah aku lakukan terhadapmu?apa pun keputusanmu ak redha,kini aku sedar apa yang mereka selalu kata 

what you did u get back




sahabat,
aku sebenarnya ego,
ya aku akui
aku sebenarnya amat menyayangimu
tapi bukan sebagai kekasihmu
tapi aku menyayangimu sebagai sahabatmu
aku terlalu rindu dgn saat-saat kita bersama
pelbagai ranjau onak dan duri kita kongsikan bersama,
segalanya bermula dengan baik
 bermula dengan indah 
tetapi kenapa berakhir dengan perpisahan yang menyayat hati..
engkau diam seribu bahasa
dan aku pun begitu jua,,
kita semakin hari semakin menjauh
seolah2 aku di utara engkau di selatan..
seolah2 kita tidak pernah mengenali diantara satu sama lain
aku sedar, semuanya berpunca daripada aku juga,,
seandainya perhubungan ini kt tidak salah ertikan mungkinkah kita akan kekal bersahabat sehingga kini?

sahabat
andai masa bisa diputarkan kembali
aku ingin kembali bersahabat bersamamu
yang tak segan bila bersua
yang tak kaku bila berbicara
yang tidak lokek untuk mengukir sebuah senyuman bila bersua

kerna engkau adalah sebenar-benarnya sahabat untukku.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

it just a dream




I wish I could spend my whole life with him 
 when he need someone listen to him
i wish i will be there
in every way and in every condition

 to him,

i wish i could be part in ur life
even not special one, 
urmm maybe  a close friend


dedicated this song to him

Tommy page - a shoulder to cry on

Life is full of lots of up and downs
But the distance feels further
When it's headed for the ground
And there's nothing more painful
Then to let your feelings take
you down

It's so hard to know
The way you feel inside
When there's many thoughts
And feelings that you hide
But you might feel better
If you let me walk with you
By your side

And when you need
A shoulder to cry on
When you need
A friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone
I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be your friend to rely on
When the whole world's gone
You won't be alone 'cause I'll be there

All of the times
When everything is wrong
And your feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I'll help you work it out
And carry on

Side by side
With you till the end
I'll always be the one
A Shoulder To Cry On Continued
To firmly hold your hand
No matter what is said or done
Our love will always continue on






thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment







thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

WaTeRfaLLs

ASSALAMUALAIKUM

HYe guys,,
today geng2 wanita cannot go gi berkelah kat bukit hijau..
nielah first time gi sini,da lah rancang secara tiba2,so agak susa sikit la  sbb xde kenderaan..
so rancang punya rancang ktorg gi naek van, rancang 12org nak pi tp disebabkan ad yang ada hal so ktorg g 8 orang jela,huhu..disebabkan nie kali pertama kt orang gi sana, jdi kami pon TERSESAT..apelagi kalut la kami semua,masing2 tnye kwn2..tp dorg pon xtau.huh! 
ak ape lgi nye lah MR. tapi dia pon xtau jugax,,haiyaa,,da pergi pon xkan xtau kot,,
urm nevermind,,BTW sori susakan awok ye.huhu~
then,nak taknak kami tpkse jugak  tnye orang2 yang ada kat tepi2 jalan,,
n finally we got the sign board.


HUTAN LIPUR BUKIT HIJAU------->



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment


assalamualaikum..



the exactly same sky and  the same day
Only thing that is different is that you are not here
I thought I’ve let you go. Without anything left

No, I still haven’t been able to let you go
Longing for you, I am longing for you.
Because I am longing for you,
I call you and call you by myself everyday

Because I am missing you,

now I just call out your name like a habit.
Even today
Day by day, I feel like I am dying
so what could I do?

I love you.
Without even being able to tell you these,
I’ve had to let you go like that
Sorry, I am sorry.

Can you hear me?
Could you be able to hear my late confession?




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Walk Climbing at Bukit MertajaM

assalamualaikum..

penatnyew arinie..pagi2 lg en faisal bwk we oll sekelas pergi climbing di bukit mertajam..nielah first tim kt org pi sana...bukit mertajam ni tletak di kampung cherok tol kun..nak kata pedalaman sgt tu xlah biase je,,tempat dia boleh la..ade air terjun,,tp da xterjun sgt.hoho..nielah kali pertama aku mendaki bukit yg begitu tinggi..huhu..kesian kan..tula dulu2 tak pernah nak join aktiviti sekolah,,mak xkasi..sbb ak slalu sakit..dan malangnya,, arinie pon aku pon xbegitu sihat..huhu..sedih tau..baru nak rsa pengalaman mendaki bukit,

tapi kan..
walau ditegah oleh pensyarah,
aku tetap cuba untuk mendaki.
degilkan aku?
hurm..
xpela..aku nak juga merasa,,aku yakin aku mampu,,aku kan kuat.
hehehe..

dorg cakap bukit tu tinnginya 1.5km..tp aku xrasa pon cmue,,ak agak lebih dari tu..mmg cerun giler..nasib baiklah jalan bertar..lau berbatu aku xtaula mcm mne nak daki..dorang sume da jauh kedepan hanya aku mira, ilya dan en faisal je jauh ketinggalan dibelakang..mira da xlarat sbb dia ada asthma ,en faisal plak ad sakit darah tinggi,so dorg terpaksa menghentikan perjalanan mereka,huhu.aku?sambil ditemani seorang uncle yang begitu gagah ak dengan sepenuh tenaga mengorak langkah dan akhirnya aku berjaya
yeah..
tapi berjaya sampai di tengah-tengah jewk..hihi ala xpela,,atleast aku cuba gak kan? kat situ aku jumpa wawa,dia lah yg temankan aku,,ingatkan nak daki lagi tp lecturer plak da suo turun,,tidak kesampaian hajat aku nak gi ke puncak,,huhu,,tape2 esok lusa masih ada,,5taun lagi kat sini insyallah smpt lagi nak pergi..


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

best couple in 2ppismp sejarah

assalamualaikum..


arynie ary yg sgt membosankan,,urm,,,eh tak tak,,xdela bosan sgt best la jugak kan,,
ary nie geng 
WANITA WANITA CANNOT GO 
wat spagetti carbonara..nyum2 sedap tau..
nah tgok nie..


sedap kan?
hasil masakan wanita-wanita cannot go

lepas da siap mkn ue, ak da xtau nak wtpe lg,,ttbe boleh plak terpikir nak wt mix&match bdk2 claz ak.jenuh ak nak pkir tau,,yela,,bkn senang nak pilih yang sepadan nie.huh.tapi akhirnya berhasil juga..ak pilih berdasarkn kesesuaian dr pelbagai sdut..chewahh..haha..tp suke aty ak la kan nak match kan cmne,,disebabkan claz aku nie mempunyai 14 orang putera dan 16 orang puteri so ad 2org puteri yang xde pasangannyew..so,terselamatlah yang xde psgn ue..
oklah keputusannyew adelah..jeng jeng jeng...hihihi



1.abg khobir + kak lin
2.asyraf + jaja
3. nazmi + ana
4.oliver + fida
5. jay + huda
6. jojie + ila
7. fahmi + ilya
8. fiq + zai
9. wan + tiqah
10. shen + echa
11. amir + chombi
12. omar + una
13. fj + 
14. daus + mira/wawa



so ap pendapat korang plak?lau ad bantahan sila la comment wokey ^_^





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Kyuhyun-Hope Is A Dream That Never Sleeps



na oerowododoe neol saenggakhalddaen
misoga naui eolgule beonjyeo
na himdeuleododoe niga haengbokhalddaen
sarangi nae mam gadeukhi chaewo
oneuldo nan geochin sesangsoke saljiman
himdeuleodo nungameumyeon ni moseubbun
ajikgo gwitgae deulryeooneun kkumdeuli
naui gyeoteseo neol hyanghae gago itjana
nae salmi haruharu kkumeul kkuneun geotcheoreom
neowa hamgge majubomyeo saranghalsu itdamyeon
dasi ileoseol geoya
naege sojunghaetdeon gieoksokui haengbokdeul
himdeun sigan sokeseodo deouk ddaseuhaetdeon
huimangeun naegen jamdeulji aneun kkum
neul naui gyeoteseo geurimjacheoreom
joyonghi neoneun naegero waseo
na apahaneunji maeil oerounji
geuriumeuro neoneun naege danyeoga
sesangi nal ulge haedo naneun gwaenchana
hangsang niga naui gyeote isseunigga
meonjicheoreom chueoki byeonhaeseo ddeonalgga
geujeo useumyeo maeumeul dalraeeo bwado
nae salmi haruharu kkumeul kkuneun geotcheoreom
neowa hamgge majubomyeo saranghalsu itdamyeon
dasi ileoseol geoya
naege sojunghaetdeon gieoksokui haengbokdeul
himdeun sigan sokeseodo deouk ddaseuhaetdeon
huimangeun naegen jamdeulji aneun kkum
sueobsi neomeojyeo biteuldaedo
naneun ireohgeseo itjana
nae mam hanabbuninde
himdeul ddaemyeon niga ireohge himi dwaejulrae
neoreul hyanghae yeongwonhi
ireohge sangcheo soke seulpeumdeuleul samkinchae
miso jitneun nae moseubeul neoege boyeo julge
ijeneun apeuji ana
eonjena neowa hamgge irugopeun kkum ango
galsu eobdeon jeopyeoneseo neoreul bulreobolgge
nae maeum dahae saranghaneun neoreul



[TRANSLATION]


It doesn’t matter if I’m lonely. Whenever I think of you
A smile spreads across my face.
It doesn’t matter if I’m tired. Whenever you are happy
My heart is filled with love.
Today I might live in a harsh world again.
Even if I’m tired, when I close my eyes, I only see your image.
The dreams that are still ringing in my ears
Are leaving my side towards you.
Everyday my life is like a dream.
If we can look at each other and love each other
I’ll stand up again.
To me, the happiness of those precious memories
Will be warmer during hard times.
For me, hope is a dream that never sleeps.
Like a shadow by my side you always
Quietly come to me.
To see if I’m hurt, to see if I’m lonely everyday
With feelings of yearning, you come to me.
Even if the world makes me cry, I’m okay.
Because you are always by my side.
Like dust, will those memories change and leave?
I’ll keep smiling to ease my heart.
Everyday my life is like a dream.
If we can look at each other and love each other
I’ll stand up again.
To me, the happiness of those precious memories
Will be warmer during hard times.
For me, hope is a dream that never sleeps.
No matter how many times I stumble and fall
I’m still standing like this.
I only have one heart.
When I’m tired you become my strength.
My heart is towards you forever.
So I swallowed the hurt and grief.
I’ll only show you my smiling form.
It doesn’t even hurt now.
I’ll always hold on to the dreams I want to fulfill with you
I’ll try to call for you at the place I cannot reach
I love you with all my heart.






#love this song so much,,
aku akan sentiasa berharap dan menunggu~

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

BerJimba wiTh BesTie

Tarikh: 13 April -  14 April 2012
Tempat: Puncak Mutiara & Pacific
Aktiviti : makan2, berBattleShip, jalan2 cuci mata ^_^
n also bershopink
wink.wink.



kiut x kami?hihi

model2 puncak mutiara

bro-bro..


bila kesengalan mula menjelma..





bajek makan je kat sini..

\
iklan gigi^_^ 

SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL UTUH
HARI INI ,ESOK DAN SELAMANYA

SAHABAT
AKU MENYAYANGIMU



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Doa Perpisahan



Pertemuan kita di suatu hari
Menitikkan ukhuwah yang sejati
Bersyukurku kehadap Illahi
Di atas jalinan yang suci

Namun kini perpisahan yang terjadi
Dugaan yang menimpa diri
Bersabarlah diatas suratan
Kutetap pergi jua

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Mencari hidayah dari pada-Mu
Dalam mendidikan kesabaranku
Ya Alloh tabahkan hati hamba-Mu
Diatas perpisahan ini

O.. uwo.. ho..

Teman betapa pilunya hatiku
Menghadapi perpisahan ini
Pahit manis perjuangan
Telah kita rasa bersama
Semoga Allah meredhoi
Persahabatan dan perpisahan ini
Teruskan perjuangan

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Senyuman yang tersirat di bibirmu
Menjadi ingatan setiap waktu
Tanda kemesraan bersimpul padu
Kenangku di dalam doamu
Semoga… Tuhan berkatimu



#aku terlalu merinduimu sahabat,,
kt akan bersahabat selamanya kan?




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

WARDATUS SYAUQAH


Wardah…
Selembut bicaramu, sehalus sentuhanmu
Secantik wajahmu, seindah namamu…
Dirimu bisa melemahkan iman…
Seorang insan bernama Adam…
hanya dikau bergelar WANITA


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Malam bidadari~

assalamualaikum,,
ahlan wasahlan..

hari nie aku nak bercerita serba sedikit tentang wanita..
ya...wanita..aku adalah wanita...
seringkali kita kaitkan wanita dengan bunga,


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

cik bunga dan encik sombong ^_^


assalamualaikum guys,
xsaba nak kuar, bila la elaun nak kuar nie cpt lerr siket, ak xsaba nk habiskan duit baucer yg kerajaan bagi nie..btw mekasih2.. ye kerajaan..ngat an xdpt larr baucer ue,,upenya dpt gax,,alhamdulilah,,boleh lerr aku beli novel byk2.hehehe..kerajaan bagi baucer suo beli bku rujukan, ak bole plak beli novel..kuang asam punya budak.hoho..
aku xsaba sgt nak bce novel
 "CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG"
dgor tajuk dia pon aku da terpikat,
urrmmm,dgr cite novel nie best giler, so aku nak try la bace..
(^_^)

synopsis 

Aku? Aku INTAN ASNIDAR. Mana cantik pun. Kulit pun ala-ala hangit. Kerja di kedai bunga dengan gaji cukup-cukup makan. Tak ada apa-apa yang istimewa tentang aku melainkan aku ada sebuah keluarga yang sangat bahagia.
Dia? Dia memang segak. Nama dia pun sedap, HARRIS ISQANDAR. Kalau sekali pandang mesti tak nak lepas. Kulit dia putih amat sampai mak ingat aku dah bawa balik orang Belanda masa aku bawa dia datang kampung aku buat kali pertamanya. Tapi tak kisahlah semua tu, tak penting sangat. Kemudian-kemudian nanti, rupa paras tu bakal duduk tempat keempat atau kelima.
            Asal-asalnya, dia suruh aku jadi tunang terkejut dia sebabnya gadis yang sepatutnya jadi tunang dia pada hari tu sudah lari. Okeylah sebab satu hari saja, kira aku tolong orang dalam darurat. Tapi paling terkejut bila dia cakap,
                “Okey Intan, mulai sekarang, awak adalah tunang dan bakal isteri saya. Sekiranya ada sesiapa kacau awak, tolong jangan berahsia dengan saya sebab kita bakal menjadi suami isteri. Suami isteri tidak boleh ada sebarang rahsia.”
            Terkejut amat aku. Tapi sebelum tu mak dia, Datin Nora ada beri amaran kepadaku, “Jangan mimpi nak jadi menantu saya!”
            Ah! Aku pun tak nak jadi menantu dia. Tak berminat langsung. Tapi sungguhlah kata orang, kalau sudah jodoh, tentu saja tak ke mana. Tinggal lagi, lama manakah rumah tangga tersebut bakal bertahan atau benarkah INTAN ASNIDAR itu hak milik kekal HARRIS ISQANDAR?


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

presentation day~

assalamualaikum,,,
hye blogger,
ary nie aku kne present utk subjek matematik asas..actually this is not my  first time present tp disebabkan ary nie aku kne present sbg seorang GURU yg sebenar-benarnya. n aggap kwn2 aku tu sbg budak2,,,so its a little bit hard..huhu..


but
syukur alhamdulilah..

semuanya berjalan dengan lancar,,
terima kasih atas sokongan dan kerjasama yg diberikan oleh rakan2..
thanks u so much ..
expecially to iqah, zai, n a,ah yg sudi blakon  jadi murid aku mse blatih present ary tu.
n thanks gax sbb tlg btolkan slide aku yg xbape btol mse tu..lau korg xtegur mse tu,
 ntah ape lah ak kne komen ngn pn rosmah tu ye.. 
aku cuba wt sebaik mungkin, walau gementar sgt2, aku ttp cuba tenangkan dri,,
dok berpeluh2 tgn aku nie sbb terlalu takot,,tp lps aku selawat byk2, 
alhamdulilah tenang skit mse nk present ue..


urrmm,,
cuma ada beberapa kekurangan,,
pn rosma ckp kt sbg guru kene adil.huhu,,
sory sbb xmampu bersikap adil tdi..actually aku xperasan sgt,,
ble da gementar,kt lpe ap yg kt buat kt dpn ue.
tapi xpe,,this is my first time, kt tak sempurna,
 tp kt perlu cuba untuk buat yg sebaik mungkin..kan kan.
so, i will make sure i will be better next time..
5taun disini, 
aku yakin aku mampu jadi cikgu yang berkaliber dan berdedikasi suatu ary nanti.


insyallah,semoga ALLAH mempermudahkan perjalanan aku dan rakan2 aku kat sini.
amin.

CHAIYOK-CHAIYOK NORA 
Peace!^_^

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...