selamat pengantin baru !! n also cubaan memasak..


mse cuti one wek aru-itu,,bz sgt sbb cik sara n cik amal nikah,,,majlis nye dy buat buln 5 coz msing2 bz mse diorg nikah ritu,,kesian sgt aku tgok kat dorg sbb xramai pon sedara mara yg dtg mse dorg nikah..bz sgt mengejar hal keduniaan..hurm,,xtau nk ckp cmne dah,,dorg nie xpkir lngsg perasaan cik sara n cik amal..

SELAMAT PENGANTIN BARU!
tahniah cik amal & cik sara
semoga berbahagia dunia akhirat...


husband n wife



hantaran daripada pihak lelaki



hantaran daripada pihak perempuan








nie my hand larr.org len yg kawin aku plak yg gedik nak pakai inai.hehe




cantik sgt,part mate tu yg pling aku suka..mcm kucing siam,,auww~





upacara membatalkan air sembahyang..malu2 konon..


kek chesee oreo.SEDAP giler!!


btw, mse mgu cuti tu kan,,ak cuba lah buat kek batik, kek dua tone
(kek pelangi bunbun), n agar2 melo..yg kek dua tone n batik ue mmg ak da reti buat dr taun lps,,cuma agar2 tu aku xreti,,so kiranya nie first time la buat,,alhamdulilah berkat pertolongan nenek aku ajor, berjaya jua aku buat..yeah...dorg sume ckp SEDAP..terharu aku..hee~^_^

tadaa,,nie la rupa kuih aku..hoho..xbape lawa..tp rasanyew SEDAP tau!
kek dua tone(nak kate pelangi xmcm pelangi sbb dua kaler je..hehe)




kek batik


so kira lulus la ye nak jadi isteri org xlme lg,,huahaha..gatal..belajo pon xhabis lg,,asyk dok pikir nak kawin je,,,hoho,,tp xpela,,aku bkn pe,cuma nak membuat persediaan awal je nie,,bukan sng nak jd seorang isteri,,so baik aku practise dr sekarang btol tak,,lgpon umo aku nie da 19taun..lau xreti masak,,malu la weyh,,kne reject kan p uma mak mertua..then, lg zaman sekrg nie mmg suke pompuan pandai masak..so ak kne la jd MASTERCHEF.hehe..

urm,,skrg nie ak tgah nak balaja msk asam pedas ikan mayong mcm nenek ak wat,..mcm2 ak try nak buat actually tp takot la kne kutok ngn pkcik2 aku tu..ingt lg dulu mse aku goreng telur,,ade ke patot dorg ckp aku goreng telur pon kejung ..huhu,,malu nyew...
actually bkn kejung apepon,dorg sje je nak sakat aku..lau aku buat sume xsedap,cuba lau org len buat,,bukan maen puji lg,,nampak sgt dorg dengki ngan keteroran ak masak..huahaha.



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...