cerita kartun my early childhood

assalamualaikum
HYE GUYS..
today cik bun bun nak share about cite kartun yg selalu aku tgok mse kecik-kecik dulu..
sejak tahun90an-hinggalah 2000an..hoho
Teringat masa kecik-kecik dulu, bila pagi sabtu ngan ahad je mesti da terpacak kat depan tv nak tengok kartun.
hehe

MALAYSIA

KLUANGMAN
Keluang Man ni actually pesakit kat umah bahagia.


 USOP SONTORIAN
Usop sontorian adalah cerita animasi yang menerapkan unsur patroitisme dan kaya dengan budaya melayu. Cerita ni adalah antara animasi yang mula-mula ditayangkan di kaca televisyen di Malaysia. Aku suka sangat ngan cerita ni sebab dia ada menerap semangat setiakawan dan banyak lagi nilai-nilai murni yang wajar dicontohi. 

 ANAK-ANAK SIDEK 

KELUARGA TELUR


JEPUN


 ULTRAMAN
haa, bg cite ultraman plak, 
ade ultraman zero,cozmos, tiga,saga, taro, nexus, dan mebius


DRAGON BALLZ
Dari masa Goku kecik sampai besar pastu kecik balik aku tengok. Kalau tak silap aku cerita ni disiarkan setiap sabtu dan ahad pukul 9.30 pagi kat tv2.


 B-DAMAN

 BAKUGAN

 BLUE DRAGON

DIGIMON
Cerita ni pon aku layan jugak..kt Astro Ceria pon ada lagi cerita ni..so, aku pon layan jugak la, tap kadang2 jela sbb tak de masa..adik2 aku je yg rajin tengok cerita ni sampai setiap episod xpernah tinggal..lau tinggal pon kan ada ulangan lagi..hehe..dulu cite nie selalu kuar kat NTV7 pkul 11 pagi tak silap aku..

 DORAEMON

 SAKURA

SHINCHAN

POKEMON
Antara kartun yang aku rasa paling lama ditayangkan kat kaca tv. Sampai sekarang ni pon aku dah tak tahu berapa banyak seasons dia dah siarkan. Banyak nak mampuih! Aku suka cerita ni masa seasons yang awal-awal jer. Masuk je yang baru dah mula merapu. Berapa banyak pokemon pon aku tak tahu la.

SAILORMOON
Dulu lepas habis cerita Dragon's ball, layan Sailormooon. lau sala aku cite dia maen setiap ary ahad pkul 10stgh kat tb2..cite nie memang cerita budak perempuan tapi ada hero lelaki dalam cerita ni yang pakai topeng tu. Bawa bunga ros merah! tengok sailormon je pun dah seronok. trasa nak pakai baju cantik macam tu, nak rambut panjang macam tu. aku suka sangat yang ketua dia..sbb dy larr pling cantik aku tgok..slalu berebut2 karakter ngn kazen2 aku..smpi mngis.hoho..mmg merepek je..

aku ingat lagi Kata-kata popular Sailormoon "Dengan kuasa bulan akan menghukum muuuuuu, Sailormoooooonn" yeahh..dats me..hehe




 SLAMDUNK

KAMEN RIDER


OMPUTIH


FLINSTONE
ayat yang popular dalam cite nie 
"Yabba Dabba Do!"



POWER PUFF GIRL

ROBOTECH

 SESAME STREET


 TOM AND JERRY

WONDER WOMAN

 ALLADIN

BARNEY AND FRIENDS

 DETEKTIF CONAN

TARZAN

BLOCKBUSTER

 BATMAN

POWER RANGERS
Cerita ni selalu keluar kat TV2 dan TV3..selalu tengok sebab gaduh2 kan nak kalahkan kuasa jahat..dulu2 pernah jugak berangan-angan nak jadi rangers pink..hehe..tapi tu dulu2 la masa zaman kanak2, terlalu taksub dan fanatik sgt sbb boleh bertukar..power rangers yg mula-mula sekali adalah power rangers spd xsala aku..pastu muncul lah power rangers wild force, rpm, zeo, dan ninja storm..

MASKS

THE SCOOBY DOO

MULAN

POPEYE
Dulu tengok petang-petang. Sekarang pun ada juga. Tapi macam sama je dengan yang dulu. Hehehhe. Kecik je popeye, makan sayur, terus jadi kuat. 


RUGRATS
aku suke ngn baby nie..cute sgt..

SUPERMAN

TELETUBBIES
Cerita ni jugak salah satu kartun favourite aku. Kisah empat teddy bear yang sebut "Ek Oooo" setiap masa. Semuanya comel-comel^_^.

THE PINK PANTHER

 TWEETY

WINX CLUB

WOODY WOODPECKER


Ade lagi kerr yg aku tertinggal?urm,,r,,actually byk lg...tp xingat lar..
cite2 nie sume mengigatkan zaman kanak-kanak kt dulu,,btapa seronok dan indah..
rase cm nak kembali pd zmn dulu je...byk pengalaman manis dan pahit mse kecik2 dlu ..
UARGHH RINDUNYEW!


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...