Nikah?



eee,,xde mood betol larh nak buat eseimen,padahal dah nak kne anta dah ari jumaat nie,,aduhai,,semangat la sikit nora oi,,jgn malas2!
lau nak tgu ada mood ntah bila larh nak siap eseimen nie..huhu..
actually xde ade idea la nk buat,,,dah la byk lg eseimen yg tak siap.adoi,sempat ke nak buat nie..wuwu,,sapa nak tolong aku nie,,plizz..

bila, idea xde,urm ape lg dok berfb la kejenyew...huhu..
tp bosan lah ak ngan fb nie,,mcm da xde pe sgt la..abes nak wtpe..
ha,,menerjah blog orang la pe lagi.hehe..
ngah dok2 mengintai blog org,ak ade la terbaca pasal artikel tentang nikah nie..
hehe..actually, xtau la np sejak dua menjak nie,orang kat sekelilingf aku dok asyik cite pasal kawin je memanjang,,time usrah pon same,ish2,,gatai betol la..belajar pon xhabis, tp asyik gatai sgt dok pikir pasal nak menikah,haha.

tp nak menikah apenye jodoh pon xde..opss bkn xde tp blom sampai.
hehe..
tp xpe,,one fine day my akhi will come soon.
hanya perlu bersabar menunggu dan mempersiapkan diri.hehe
i will waiting for you!^.^ngee~



my akhi & i
insyallah one fine day



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

KETIKA RASULULLAH PERGI…


Tengah hari itu…
gugur butiran air mata di wajah mu
Hibanya hati melepaskan Rasul pergi
Bukan tidak reda,
Tapi itulah hati seorang isteri
pasti ada rasa cinta!
Pada akrab sekian lama yang terpisah
Bagai isi dan kuku…
Tapi hakikatnya kita semua hamba
Yang terpaksa akur dengan takdir-Nya
Jalan mujahadah menggamit kelangsungan budi
Setia seorang isteri tanpa teman menabur jasa
makam itu cuma semadi jasad…
Tapi dian batinnya terus menyala
Pada sebuah amanat di sisi isterinya

Wahai srikandi cinta Rasul yang masih hiba
Duhai srikandi budi yang masih lara
Sepuhlah air mata di usia muda
Melangkahlah semula dengan kukuh
kerna jalan ini masih jauh

Yang wafat cuma jasad
Bukan niat dan semangat!

Citra ini mengimbau sejarah 'si merah'
– Umamahatul Mukminin Siti Aisyah
di usia remaja menjadi isteri Rasulullah
Teman Rasul ketika berjuang membela umat
Teman Rasul ketika di amuk sakarat
di ribaannyalah baginda wafat

Sepeninggalan Rasul…
Dialah gedung ilmu yang mendidik tanpa jemu
Dialah gunung budi yang berbakti tanpa henti
Dia hanya kehilangan suami
Tapi bukan kehilangan misi!

Sesekali ketika rawan diusik kenangan…
Berteduh di sejuk wuduk menawar gundah
Istirahat hati pada satu hakikat…
Cintaku hanya sedebu cinta-Nya
Relakanlah dia pergi…
Menemui temannya di daerah tinggi!



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment




still waiting for it...



* andai hidup bersama allah pasti akan mempermudahkanya ^.^

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

kerinduan yang melanda..



nothing i wanna say,
JUZ

I'M REALLY LOVE YOU MOTHER!

sebak hati bila dengar suara atok ngan mak hanya di telefon..akq rindu sgt2 ngan mak,ayah adeq2 n atok..setiap detik akq mengitung hari,,lg 17hari je lg mak akq nak balik..tp akq rasa mcm lme sgt nak tgu mse tu berlalu..akq nak makan tempe byk2,,kat sini susa sgt nak mkn tempe..nty akq nak suo atok buat kan sebalang tempe..hanya tempe yg mnjadi pengubat kerinduan akq pd family di johor..kalau la atok ada kat sini
msty seronok,,ary2 atok bole wt kan tempe utk akq..
conclusion is



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

dugaan oh dugaan

urm,,
hye diarihatiku..
lme sy xmengupdate kamu ye,,rindu ye..alolo cianyew kamu...
Sory la ea..urm actually mcm2 hal blaku diz week tau..satu persatu dugaan melanda.hanya allah je tahu rasa hati kita kala ini.orang kata rumah terbakar,orang nampak tapi hati terbakar siapa kan tahu.huhu.kita redha bila allah berikan kita ujian pada kita sbb kita tau allah tahu kita kuat sbb ue dia bg ujian tu kat kita,entahlah kita xtau mcm mne bole injured mse buat aktiviti lompat jauh ri tu..actually xde la serius sgt.juz bengkak skit je.tp kt kne tahan ward.huh,nyesal plak pi ospital mse ue,,bkn sbb ite takot.tp kt xsuka dok ward.sbb nty dok sini mesty makin sakit.n mmg sangkaan kita tu tepat skali.dari hanya sakit kaki,abes stu bdn kt sakit,plak ue kan,,geram je bila doktor ue tersala cocok mse nk amik darah kt.tiga kali plak ue,abes dok bengkak tgn kt nie,adoiyai doktor2..mcm bru 1st time amik darah org plak.da lah kt nie kkrgn darah,dy bole plak nk amik darah kt byk2.nasib baik la doktor tu encem,lau x mmg da kne bebel ngan kt.huh,saba jela.

apepon2 thanks to ecah,iqah,zai,chombi,omaq,daus, n khobir sbb sudi melawat kita kat ward^.^sory la susakan korg ea..huhu..

to my roomate tersayunk,sory sbb byk myusahkan dia,huhu,,n thanks sgt2 sbb buatkan roti bakar b4 ak msuk ward ritu,,sedap.lenkali bole la wt lagi.hee






semoga cepat sembuh wahai CIKBUNBUN!


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

♥ shopping ♥

best nyew ary nie...^.^
tau sbb pe?
hehe..
sbb elaun da masuk..yeah2..n time for shopping..yeah!
ary nie ak g jenjalan kat sunway with my bestie 7sis( except chombi) n also wawa + a,ah + ilya + mira n syahirah. upset sgt bila chombi xpat join..huhu...yela bkn pe tau da lme kt owg xkuar ramai2..yela,,elaun xkuar.so ble elaun da kua,ingt dpt la sme2 enjoy tp x..sob sob..sgt kecewa ble dlm perhbgn yg ad ak lihat mkin renggang..urmm entahlah apa puncanya pon ak xpasti, ak cme harap persahabatan 7sis xkan terkubur bgitu sje,, ak akan pastikan 7sis still wujud.yes of coz!
xde sp yg akan dpt musnahkan persahabatan kita 7sis.

balik pd cite di sunway,,,
mmg enjoy kuar tdi,,cuma ad skit conflict ble nak balik..huhu..
tapi okey da..apepon ak ttp enjoy^.^
in one day
abes duit aku..hoho..actually ak xde la bli apepon...tp sbb mengedik sgt nak wt spect,tu yg habis..
b4 nie mak suo wt spect,ak gedik ckp xnak,,konon xlawa la..n disebabkan dia  pki spect mula larh aku ngada2 nk pki spect,,ble mintak mak,,mak xnak blikan coz da byk kali dy beli kan b4 nie tp aku ganas sgt,asyik patah je xhabis2 so dy suo bli pki duit sendiri..huhu...
nyesal woo..

# aku sayang 7sis sgt2 echa,iqah,zai,jaja,chombi, n huda.semoga hubungan persahabatan kita kekal hingga akhir degup jantung kita. insyallah.






thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Ya Allah.. 
Peluklah hati ini di saat ku mulai merasa gelisah,dalam penantian penuh kesabaran ini, terkadang Hatiku merasa rindu pd dia insan yg ku cintai dalam diamku...

Ya Rabb,,,
Biarlah Ku simpul dalam setiap do'a-doa dalam Istikharahku kepada-MU Rasa ini,,,agar kelak Engkau Satukan hatinya dan hatiku yang kan bertaut dan bersemi indah karna Redha-MU....

Ya Rabb...
Tuntunlah Hati hamba agar han...ya mahu menerima CINTA seorang Insan yang benar2 Pilihan-MU bukan Semata-mata Pilihan Nafsuku.

Ya Rabb,,,Jika dia memang baik untukku,agamaku,masa depan dunia dan akhiratku, membimbing dan membawaku lebih dekat pada-Mu,Maka dekatkanlah diriku dgnnya & satukanlah kami dlm pernikahan yg sakinah,mawaddah,warrahmah..Tapi kalau bukan dia yg terbaik,Maka jgn biarkan kekagumanku menjadi suka apalagi cinta,Jadikanlah kekaguman ku seprti orang lain kagum padanya,,Engkaulah Maha mengetahui hati ini Maka kutitipkan rasa ini,kuserahkan semuanya pada-Mu,kerana semua ini adalah milik-Mu..
Aamiin ya Rabbal’ alamiin

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

its time to rest my minds.

assalamualaikum..
first of all selamat menyambut maulidur rasul for all muslims.
marilah kita bersama2 berselawat keatas rasulullah s.a.w..
semoga dengan selawat keatas junjungan baginda kita mendapat keberkatan daripadanya.insyallah.

secondly,nak story sikit about my whole day today..
pagi2 lg cik leha n family dia ajak aku g LCC .coz nak anta abg nizam balik indon.
lepas anta dia kat airport, we all g la nilai,,nak cr brg hantaran.bukan bgr hantaran aku tp abg kepada si abg nizam ue larr..aku punyew lmbt lg kot..huhu..bila smpi je kt sne,rambang mata woo..tiba2 rasa xsaba plak nak kawin ble tgok brg2 hantaran tu sume..colouful..cantekk sgt, dan disaat itu mula la aku berangan..lalalala>.<
nty lau aku kawin kan aku nak tema kaler hitam+silver+merah..hoho..gatal btol aku nie kan..hehe..lps beli brg2 ue sume,kita org g MINES plak kat sri kembangan.nie first time ak g sini,,huhu..kesian kan..but nevermind larr.then,kt tros g mkn sbb da LAPAR sgt...my aunty ajak g mkn kat chicken rice shop.urm..xsedap.wekk.tp da org blanje kan..mkn jela..yg paling sdih aku kan xbole makan ayam.actually bkn xbole tp TAKNAK coz takot gemok.hoho.so,tpkse la makan nasi n syur jewkk..kuikuikui..alahaaii..

lepas makan,ak n cua g la pusing2 kat situ,tgok2 barang..tiba2 teringat plak kat dia.tros aku ajak si cua cr brg.penat gax ar nak cr,,pusing sana sini,dr satu kedai ke satu kedai ktorg cr,tp xjumpa yang sesuai & berkenan dihati.urm,,a little bit disappointed.tp i'm not despair yet,aku troskan mcr smpi jumpa gax,n finally i got it. n it juz a simple present i think.but hopefully he will like it.


okey la,i'm tired enough,n need a rest.kbye.

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

berkapel dalam islam yang sebenar..





*Yaa Rabb...tetapkan hati ini agar Engkau lah di atas segalanya. semoga cintaku terhadap orang-orang yang kucinta membawaku pada Cinta-Mu. Rabb, kuyakin betapa sering cintaku pada-Mu berkurang, tapi sungguh Cinta-MU kepada hamba-hamba-Mu tak pernah berkurang sedikitpun..

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

P.r.o.B.l.e.M.s

ary nie pon still ad je masalah. aku xtau la nk wtcmne ..pening pale pkir kan..
mmg terok sgt larr ary nie..aku xpenah tgok echa nanges terok cmni..kesian sgt tgok dy,sbb dlm mgu nie byk sgt masalah yang menimpa dy,satu persatu masalah,,about her famly,boyfriend n about poblem dy xde roomate.


xsampai aty bila echa ddk bilik sorang kat gemilang..bole je aku pindah blik dy,,cuma xsampi hati plak nk tinggalkan roomate aku jaja sorang2..lgpon ak da terbiasa ngan dy..walaupon aku lbih tua dr dy(bulan je taun same),tp jaja ibarat seorang kakaq buat aku..dy lah yg selalu mengingatkan aku dlm setiap perkara,dia selalu tolong aku dalam wktu susa & senang aku,n dgn adanya dia d cc ku,byk perkara tlh aku blaja dr dy,so,mmg xsampi aty la bila nk biarkan dia ddk kesorangan .hurm peningkan..

so,nak xnak echa terpaksa la ddk dgn bdk GSST ,,kesian dy,,mesty nanty dia tak selesa kan,,yela,bdk GSST ue da la tua,,mesty lah cre dy berbeza..n mesty la da xsonok sbb aku xbole nk lepak kat bilik echa lg,,huhu,,

aku harap echa dapat sabar dengan masalah yang mendatang..aku sedih sgt sbb sbg sorang kwn aku xmampu nk bantu dy lngsung..maapkan aku echa.sob sob.


bkn echa je ad masalah aku pon sme jugax,,mmg sehati btol la aku ngan echa nie,,
masalah aku plak,,about en sombong ,,
hurm,,ntahlah aku pon xtau nak story cmne,,
till now,ak susa nak faham dy.
kadang2 dy mcm ok,kdg2 mcm ko.huhu..mne satu pon aku xtau la..
tapi aku ttap akan saba..saba saba n terus bersabar,,,,sampi bila pon xpasti.huhu
try nak tegur dy tdi,tp segan sgt2..dy pon wt xtau je kt aku,so xkn la ak nk terhegeh2 lak an,
so tgok jela dy dr jauh..bila nk balik tdi ak dpt ms8,tp bkn dari dy,,dr budak kura2 ue,,hurm..kecewa nyew aku,,ingtkan en sombong yg ms8..>.<
xpela,ak kne faham en.sombong,dy bkn mcm lelaki lain..
dy a little bit diffrent,but because of that differences makes me fall in love with HIM.









thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

doodles cute^.^





The space between your heart and mine is the space

we’ll fill with time.


I love you, not for what you are, but for what I am

when I am with you.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Seventeen - Untuk Mencintaimu





apa yang harus aku lakukan
untuk membuat kau mencintaiku
segala upaya tlah kulakukan untukmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
apa yang harus aku temukan
untuk membuat kau menyayangiku
inilah aku yang memilih kau untukku
reff:
karna aku mencintaimu
dan hatiku hanya untukmu
tak akan menyerah
dan takkan berhenti mencintaimu
ku berjuang dalam hidupku
untuk selalu memilikimu
seumur hidupku, setulus hatiku
hanya untukmu
repeat reff
seumur hidupku, setulus hatiku
ooohhhh



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

1/2/2012

pagi2 lg da claz pj,badan pon sakit2 nie,,tapi kt tau nie sume dugaan utk kt,so kt kne sabar & tabah.urm..mmg mmntkan tp kt sgt seronok.sbb ad tett..
hihi

ya allah berdebar rse aty bila dy ad kat dpn mte kita.rse nak pengsan pon ade..huhu..
N xsangka,terror jugax ea dy..^.^
syabas EN.SOMBONG,kt bangga dgn awak.

lg satu,,,
dy nampak segak sgt tdi,,^.^
cara dy berjalan n bercakap sangattt macho,wink wink..hakhak..

tdi mse present pon kt gementar sgt,,
yela da lme xbentang...
lg2 bila en.sombong ue ad dpn mte.
mne xgementarnyew..
huhu

nampak nyew allah mendengar doa kita..
petanda awal,bila kita berjodoh ngan dy dalam..tett
yeahhhh...
alhamdulilah..bersyukur sgt2,,

sekarang ni,kt akan ttp cuba utk memahami dy..
walaupun sukar kt yakin suatu ary nanti kita pasti berjaya..
orang kata,kalau kt nk kan sesuatu benda kt jgn mengalah,n kita perlu berserah kepda yg esa.sbb dy tau ap yg terbaik untk kt.kan^.^

dan kita harap kita akan sentiasa berjodoh dengan EN SOMBONG ue didalam semua perkara.
insyallah.



#semakin ary kt semakin takot untuk kehilanganya.





thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...