special day for my BFF

For the world it’s just an ordinary day but for me oh my friend! This is the best day of the year. Wishing you a happy and colorful birthday!The day is bright, the air is light, enjoy through out the night, my friend, I wish you a super hit birthday 






Sahabat sejati tidak akan mengecewakan atau pun menyakiti, sahabat karib selalu menjaga, saling mendukung dan menghormati satu sama lain

 buat sahabat yang paling disayangi 
semakin Bertambah usia semakin panjanglah onak dan duri yang harus ditempuhi

Tetapi itu tidak mengurangi eratnya persahabatan kita

Bahkan seiring berjalannya waktu,
Persahatan kita terasa semakin kukuh 
Semoga di panjangkan umur  penuh dengan manfaat dan 1001 kebaikan
aamiin..





HAPPY BIRTHDAY!! :) 
NIZAR SYAZWAN BIN MOHD NOOR 
20/12/1993


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

ALLAH almighty



Pray to Allah Almighty,
And show some faith n dignity,


Quran be at your side,
Islam giving you a pride,
Sunnah be a light for you,
That will glow and let you do,
All the acts to make you feel,

Nothing

" but this land is real"

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Lirik Indah Cintaku

Vanessa Angel feat Nicky Tirta

Ku ingin kau tahu, ku ingin kau selalu
Dekat denganmu setiap hariku
Sudahkah kau yakin untuk mencintaiku
Ku ingin hanya satu tuk selamanya


Ku tak melihat dari sisi sempurnamu
Tak peduli kelemahanmu
Yang ada aku jatuh cinta karena hatimu

Cintaku tak pernah memandang siapa kamu
Tak pernah menginginkan kamu lebih
Dari apa adanya dirimu selalu

Cintaku terasa sempurna karena hatimu
Selalu menerima kekuranganku
Sungguh indah cintaku

Sudahkah kau yakin untuk mencintaiku
Ku ingin hanya satu tuk selamanya

Ku tak (ku tak) melihat dari sisi sempurnamu
Tak peduli kelemahanmu
Yang ada aku jatuh cinta karena hatimu

Cintaku tak pernah memandang siapa kamu
Tak pernah menginginkan kamu lebih
Dari apa adanya dirimu selalu

Cintaku terasa sempurna karena hatimu
Selalu menerima kekuranganku
Sungguh indah cintaku, cintaku

Cintaku tak pernah memandang siapa kamu
Tak pernah menginginkan kamu lebih
Dari apa adanya dirimu selalu

Cintaku terasa sempurna karena hatimu
Selalu menerima kekuranganku
Sungguh indah cintaku
Sungguh indah cintaku, indah cintaku


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

learn HANGUL ( bahasa korea) : vokal dan konsonan


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

annyeong haseyo. chaegum cikbunbun imnida. oneul eun hangug eo eon eoleul galeuchyeo.geujeone ulineun hangug uigugga uiwichileul ​​algo isseoya.





okay. untuk permulaan kita kene belajar vokal dan konsonan dulu.alaa sama mcm mse kita belajar masa tadika dulu kan.mula2 kenelah tau alphabetnyew dulu. kalau hangul( bahasa korea) ianya hanya terdapat 14 konsonan dan 10 huruf vokal. so semuanya ada 24 huruf.



kemudian ia telah  ditambah dengan vokal rangkap ( 11) dan konsonan berganda (5) .cuba lihat dibawah.


10 Vokal Tunggal
= a
= eo
= o
= u
= eu
 = ya
= yeo
 = yo
 = yu
= i
11 Vokal Rangkap
= ae
= e
= wa
= we
= we
     =  eui
= yae
= ye
 = we
 = wo
 = wi
14 Konsonan
=g/k
= d/t
= m
= s
= j
= kh
= ph
= n
 = r/l
= b/p
= ng
 = ch
 = th
 = h
5 Konsonan Ganda
 = kk
 = tt
 =pp
 = ss
 = jj

sejujurnya nak belajar vokal dan konsonan hangul boleh dikatakan agak sukar sedikit kerana sebutannya agak payah untuk disebutkan terutama sekali vokalnya mempunyai bunyi yang agak sama, saya sendiri turut tergeliat lidah nak sebut. huhu.
anyway sampai sini je pembelajaran hari ini.chaiyok. 




thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

wordless MONDAY!



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

heyyy you.!!
u should know everynight I pray, I'll have you here someday.I'll count the stars tonight, and hope with all my might;That when I close my eyes, you'll be right by my side.
but u NEVER be there.
i'm so dissapointed!
huhu T_T


Shoot for the moon, even if you fail, you'll land among the STARS



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

what am I gonna do?


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة









It's been so long and I'm lost without you, what am I gonna do? I been needing you, wanting you, wondering if you're the same and who's been with you.  I wanna cry sometimes ... 
I miss you.



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

i adore him too


PANUPONG WONGSA 

 


Date of Birth: 23.11.83 
Position: DEFENDER 
Shirt number: 2
Height: 183m
Weight: 75kg
Current club: SCG.MUANGTHONG

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

i fallen in luv with you


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

hye2.mcm biasa la bila tgok bola je,ak mesty akan jatuh cinta dgn pemain2nya yg encem.kali nie ak fallen in love with  theerathon butmathan . hehe. orangnyew perghh aku ckp mmg handsome.mana yg xhansem kan lau dah aku minat,,hoh..muka dia mcm melayu doe..tapi  muslim ahmad tetap dihatiku,,hehe.. i setia kat u tau muslim..kecewa tau i, bila u xmain for AFF nie tau..huhu..tapi xpela atleast ak dpt knl dgn pemain baru nie,hihi...
let me introduce him ^___^



THEERATHON BUTMATHAN 

 


Date of Birth: 06.08.90 

Position: DEFENDER 

Shirt number: 3
Height: 171m
Weight: 61kg
Current club: BURIRAM UNITED

apemacam handsome kan dia?
from now on i'll be his girlfriend k.
 so u guys please dont steal him.
otherwise i will kill u!
hahaha

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

realiti bukan fantasi

cerinta cinta ini bukan seperti cerita cinta korean drama,tapi ianya realiti..kenapa harus aku untuk menanti sedangkan jawapanNya sudah pasti. semakin aku menanti  semakin terluka hati ini.
thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Ku Pilih Hatimu

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 




Ku pilih hatimu tak ada ku ragu
Mencintamu adalah hal yang terindah
Dalam hidupku oh sayang
Kau detak jantung hatiku

Setiap nafasku hembuskan namamu
Sumpah mati hati ingin memilihmu
Dalam hidupku oh sayang
Kau segalanya untukku

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat ragaku 
Sudah tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Setiap nafasku (setiap nafasku)
Hembuskan namamu (hembuskan namamu)
Sumpah mati (sumpah mati) 
Hati ingin memilihmu (ku milikmu)
Dalam hidupku oh sayang
Kau segalanya untukku ooh

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat ragaku 
lyricsalls.blogspot.com
Sudah tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
Sampai nanti di saat nafasku 
Sudah tidak berhembus lagi
Karena sungguh cinta ini cinta sampai mati

Tolonglah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti aku tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
Sampai nanti di saat nafasku 
Sudah tidak berhembus lagi
Karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
Cinta sampai mati

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

wordless

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 

Hati ini kan terasa sepi

Tanpa senyuman indah yang meruntumkan jiwa
Jadi kelam dunia bila kau menjauh





last hope.

:(


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

realitinya



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 

mencintaimu
seumur hidupku
Selamanya

Setia menanti

Walau di hati saja
Seluruh hidup ku
Selamanya
Kau tetap milik ku





hanya satu yang tak mungkin kembali
Hanya satu yang tak pernah terjadi

Segalanya teramat berarti di hati ku
Selamanya...

Mencintaimu
Seumur hidup ku
Selamanya
Kau tetap milik ku



hidup dalam mimpi bukan realiti,tapi realitinya 
AKU MENCINTAIMU


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

Terlintas


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

hye..alhamdulilah,selesai suda paper sejarah moden.lega sikit,,n tinggal lagi dua paper lagi. sejarah hubungan antarabangsa & PJ..hope aku dapat lah buat,,tapi cano nak dpt,stdy pon tak lagi nie,,haishh apela nk jadi dgn aku nie..tak tahulah kenapa tahun nie PENYAKIT MALAS aku makin menjadi-jadi..huhu..
apepon ak dah tak  sabar nak habis wey.tak sabar nak balim rumah.tak sabar nak tgok ucu kahwin sabtu nie.hopefully semuanya berjalan lancar.walaupun ak tak bape suka sgt ngn bakal wife ucu tuh,tapi aku harap one day dia akan berubah.tak de lagi mulut2 jahat dia ue. aku taknak lah family aku nie jadi kacau bilau. biarah amna damai,macam family org lain,BAHAGIA sentiasa.kan seronok..:) 


dalam kegembiraan untuk pulang ke rumah,pastilah ada kesedihan yang terselit.yela ak akan tinggakan maktab nie selama hampir dua bulan lamanya..mestilah sedih kan.aku mesti rindu dgn susana kat sini.rindu ngn bantal n tilam aku. dan yang paling penting aku rindu dengan kawan2 aku yag senget2 belakanya. walaupun dorg tu kadang2 annoying tapi, hidup tanpa diorang seolah2 dunia tanpa udara.bley tak kita hidup kat dunia xpe udara..xley kan.haa.mcm tulah jugak hidup ak tanpa dorg.dorglah nadi untuk aku terus bertahan ka maktab nie kut, aku harap we oll akan terus bersama berjuang dibainun nie selama 4tahun nie dengan jayanya.tak mau lah ada yang kene buang ke hape kan. 


dan

hari ini secara xsengaja, apa yg cuba aku pendamkan selama nie tak mampu aku pertahankan lagi. aku tewas dengan diri aku sendiri. 

M.A.A.F

I'M juz ordinary gurl.


Crying is how your body speaks when your mouth can’t explain the pain you feel.

nothings will change it except the creator who will do.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

kelab HARIMAU SELATAN



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 

JOHOR BAHRU - Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim mahu semua pemain pasukan Johor dan Johor United memiliki tahap disiplin, dedikasi dan integriti yang tinggi.
Tunku Mahkota Johor itu bertitah tiga elemen itu penting bagi memastikan usaha mencapai misi pasukan yang akan bersaing pada Liga Super dan Liga Perdana tahun depan itu tercapai.
"Dengan mempunyai ketiga-tiga elemen ini, kita akan berjaya mencapai misi kita," titah baginda selepas majlis menandatangani kontrak pemain Liga Super dan Liga Perdana Johor di sini hari ini.
Saingan Johor pada Liga Super akan dibawa oleh pasukan Johor yang dipimpin pengurus merangkap ketua jurulatih, Fandi Ahmad manakala bekas pemain kebangsaan, Ismail Ibrahim dipertanggungjawabkan sebagai jurulatih.
Saingan negeri pada Liga Perdana pula akan dipikul oleh Johor United dengan Onn Jabar dilantik sebagai pengurus manakala ketua jurulatihnya pula adalah bekas pemain Johor, Azmi Mohamed.
Tunku Ismail bertitah PBNJ yakin pertukaran nama pasukan Johor itu akan dibenarkan kerana mereka telah mematuhi segala peraturan yang ditetapkan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).
Pada musim ini, saingan Johor dalam Liga Super diwakili Johor FC manakala pasukan Johor pula membawa saingan negeri di Liga Perdana.
Baginda juga berjanji pemain Johor dan Johor United tidak akan berdepan masalah seperti gaji atau perkara lain yang sering membelenggu persatuan bola sepak di sesetengah negeri.
"Saya hanya mahu mereka memberi (komitmen) 100 peratus dan menjadi contoh kepada semua pihak," titah baginda sambil memberitahu pemain import Daniel Guiza dari Sepanyol hanya dipinjamkan untuk satu musim daripada pasukan Getafe di Liga Sepanyol.
Bekas pemain skuad kebangsaan Sepanyol itu sebelum ini mendapat tawaran untuk bermain dengan pasukan Real Zaragoza dan Real Mallorca yang kini bersaing di Liga Sepanyol, titah baginda.
"Tetapi beliau memilih pasukan Johor," titah baginda sambil menambah kedudukan Guiza, yang pernah dinobat penjaring terbanyak Liga Sepanyol 2007/2008, dalam pasukan Johor pada musim hadapan bergantung kepada prestasinya.
Sementara itu, Fandi ketika ditemui berkata pasukan Johor masih menaruh harapan besar untuk mendapatkan khidmat penyerang kebangsaan Norshahrul Idlan Talaha atau 'Mat Yo'.
"Beliau merupakan pemain yang mempunyai kemampuan teknikal yang menakjubkan.
Kehadirannya dalam pasukan Johor sememangnya akan melonjak prestasi pasukan," kata bekas bintang Singapura itu.
Mengenai persiapan pra-musim pasukan Johor, beliau berkata mereka akan ke Mesir dan Singapura untuk mengadakan perlawanan persahabatan dengan beberapa pasukan pilihan selain terlibat dalam pertandingan tiga penjuru tempatan.
Bekas pemain skuad Harimau Muda, Muslim Ahmad yang bermain untuk pasukan Terengganu musim lepas, juga merupakan seorang pemain yang menandatangani kontrak untuk beraksi dengan Johor dalam saingan Liga Super musim depan. - Bernama
copypaste from #KESULTANAN JOHOR.


thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

(♥)

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 


Biar kepahitan semalam larut bersama malam yang mengundur,

dan kemanisan hari esok muncul bersama matahari yang terbit dari timur.


jantung berdegup kenyang,saat mata mula bertaut.

ya allah, jauhkan ia dari pandangan mata ini

(♥) 



thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

TEMASYA PANTUN (MELAKA ♥ KL)



assalamualaikum..
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 
selama seminggu aku tiada di Bainun, tentu rindu rasa hati..ditambah lagi pula cuti seminggu berstudy week..actually seminggu yg lepas aku terpaksa ke MELAKA untuk aktiviti TEMASYA PANTUN di sana..sudah tentunya, ianya amat menyeronokan ..hehe..mcm-macm ada...temasya pantun nie diadakan selama 3 hari start ari rabu sampai jumaat.aku nie bukan reti berdondang sayang pon,,ni la first time menyanyi..kalau korg nak tau dondang syg nie bukan stakat menyanyi je,dia sebenarnya berpantun secara spontan sambil menyanyi.susa weyhh..kalau harap suara sedap tapi xreti berpantun tak guna gak..aku nie?dah la pantun xreti nyanyi pon suara mcm katak,,hadoii..cano nie?memey xmenang la weyh,,yg datang kat sini semuanya hebat tau expecially yg dtang dri INDONESIA.dorg teramatlah hebat,suara diorang perghhh memang kelass gituu..MANTOP! lau nak dibandigkan dengan aku nie,memey la jauh bezanyew,mcm langit & bumi..huhu. 








lepas abes je temasya pantun kat melaka, hari sabtu pagi ue kita org gi seminar pulak kat KL.ala semiar nie sambugan kepada aktiviti kat melaka ni lah..seminar nie anjuran GAPENA. sampai kat KL je, GAPENA bwk kitaorg gi PUTRAJAYA,jalan2 dulu,pastu gi makan kat rumah gapena kat dgn DBP.kat jalan ape tu aku tak sure,hoho. then, ktorg gi dgr forum kat HOTEL MIDAH kat sebelah bangunan v.t sunbathan. ala dekat je dgn DBP ue..pukul 5stgh bru check in kat MYHOTEL.ingt an xbest tau hotel ue,,tapi best giler weyh,,hotel baru lah katakan,,hotel ue dkt dgn midvalley. jalan kaki je pon boley lau nak gi,,tapi aku xsempat nak gi,,BZ la katakan,,hoho,,kat hotel ue kan ada mat salleh hencem,mata biru kehijaun,,perghh cair aku,bukan aku je wawa pon sme...haha,sempat lagi nak mnggatal,,hee~

kalau ekot an seminar ni habis ari ahad malam,tapi disebabkan dah kepenatan budak2 nie ada yg balik awal. ak,wawa n que balik lah ahd pagi ue.aku terus pulang ke kampung halaman untuk berstudy week..study ke?hekk macam tak je,,hoho..aku memang xsabar nak melepaskan rasa rindu kat family aku,n paling penting xsabar nak makan makanan johor expecially my TEMPE & ASAM PEDAS!huhu..lama kot tak makan,,kat penang mana lah boley dptkan..so alhamdulilah,balik2 je mak saya yang tersayunk masak kan ASAM PEDAS IKAN MERAH...wuyoohh,,,nyummynyum sedap weyh....haha..esok mak nak masak ikan pari bakar pulak,,wee~seronoknyew...tu lah yg aku suka bila balik rumah,,nak makan ape..cakap je,nanti ado lah org yg masakan,,untung belajar jauh2,,,hehe






urm,ok lah i need to sleep.esok nak teman mak pergi bank.nanti bole lah mintak mak duit,haha,,
bye2 readers. luv uoll so much! :) 

thanks for viewing diarihaticikbunbun.do leave a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...